"Alpino Cucina Italiana": Μισός αιώνας ιταλιάνικης καλοφαγικής παράδοσης

Από τα εστιατόρια-σημεία αναφοράς της vera italiana κουζίνας, σε ένα αεράτο πόστο του Παλαιού Φαλήρου, το "Alpino Cucina Italiana" ανανεώνεται διαρκώς για να προσφέρει ακόμη πιο αυθεντικά ταξίδια στην Ιταλία.

al pino

Από τα εστιατόρια-σημεία αναφοράς της vera italiana κουζίνας, σε ένα αεράτο πόστο του Παλαιού Φαλήρου, το "Alpino Cucina Italiana" ανανεώνεται διαρκώς για να προσφέρει ακόμη πιο αυθεντικά ταξίδια στην Ιταλία. Εδώ και μισόν αιώνα, το all time classic στέκι τιμά την κουζίνα της Μπότας, κερδίζοντας όχι μόνο πιστούς θαυμαστές, αλλά και την πιστοποίηση της ιταλικής γαστρονομίας Ospitalità Italiana. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το "Alpino Cucina Italiana" φέρνει στη δροσερή του αυλή ένα εξωστρεφές μενού, που αναδεικνύει το γευστικό καλειδοσκόπιο της γείτονος.

al pino

Με ναυαρχίδα την πίτσα ρωμαϊκού στιλ, που ξεχωρίζει για τη signature λεπτή και τραγανή ζύμη, ο κατάλογος ξεδιπλώνεται σαν γαστρονομική τουρνέ στα πιο νόστιμα ιταλικά τοπόσημα: ραγού τόνου με λιαστή ντομάτα και περγαμόντο, που συνοδεύει μαύρα λινγκουίνι, Amatriciana με λινγκουίνι, καπνιστή πανσέτα, σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, σχοινόπρασο και πεκορίνο, αλλά και ταλιατέλες De Cecco με προσούτο σε κρέμα μαύρης τρούφας, σάλτσα από μασκαρπόνε και παλαιωμένη παρμεζάνα.

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα γαστρονομικά καπρίτσια τα μιξάρουμε με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα ή με ένα προσεγμένο κοκτέιλ –εμείς προτείνουμε το Νegroni– που σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα της αυλής δημιουργούν την πιο δροσερή συνθήκη για να "κρυφτείτε" από τη βουή της πόλης.

al pino

Περισσότερες πληροφορίες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα