Δύο φίλοι, ο αφελής και αδέξιος Σωφρόνης και ο ρομαντικός Μίμης, απολύονται από το φαρμακείο όπου δουλεύουν μετά από έναν καυγά που στήνει η Κάκια, μια κακότροπη κοπέλα που θέλει τον Μίμη για αρραβωνιαστικό της.
Μετακομίζοντας στην Καλιφόρνια, η οικογένεια Γουίνσλοου και ο Μάρμαντιουκ, ο δανέζικος μολοσσός τους, προσπαθούν να προσαρμοστούν στην καινούργια τους ζωή.
Αφού καταστρέφουν την πόλη Τάουνσβιλ παίζοντας κυνηγητό, μια τριάδα μικρών κοριτσιών με υπερδυνάμεις πρέπει να εξιλεωθούν, σταματώντας το σχέδιο μιας εκδικητικής μαϊμούς για την κατάκτηση του κόσμου.
Ένας μακαρίτης γυρίζει από τον άλλο κόσμο για να συνετίσει την οικογένειά του που έχει πάρει τον κακό δρόμο.
Ένα κορίτσι δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό με έναν άγριο γαλάζιο ροφό κατά τη διάρκεια καταδύσεων. Καθώς μεγαλώνει, προσπαθεί να προστατεύσει τον ωκεανό και τα πλάσματά του από περιβαλλοντικές απειλές.
Ένας φτωχός υπάλληλος αναγκάζεται να κάνει λευκό γάμο με μια Ισπανίδα τραγουδίστρια σε καμπαρέ προκειμένου αυτή να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα.
Ένας φτωχός μπαρμπέρης που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο ξαναβρίσκει τον πλούσιο πατέρα του, αλλά αντιμετωπίζει τις ίντριγκες του υπηρετικού προσωπικού, που προσπαθεί να τον τρελάνει για να καρπωθεί την κληρονομιά.
Μετά από ένα πείραμα, ο Τζόνι μεταμορφώνεται σε τέρας και όλοι οι άλλοι γίνονται άνθρωποι. Τώρα πρέπει να βρουν τρόπο να το διορθώσουν.
Από τον ιδιοκτήτη του Ρόμπερτ Κρόλεϊ μέχρι τον τελευταίο υπηρέτη, ο πύργος του Ντάοουντον αναστατώνεται όταν το βρετανικό βασιλικό ζεύγος ανακοινώνει πως σκοπεύει να τον επισκεφθεί και να διαμείνει εκεί για ένα βράδυ.
Στη δεύτερη μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του Ψαθά, ο Γιάννης Γκιωνάκης ταλαιπωρεί με τις ιδιοτροπίες και την γκρίνια του όλους όσοι βρίσκονται γύρω του.
Μια ταξιθέτρια γίνεται σταρ, αλλά η ξαφνική άνοδός της προκαλεί προβλήματα στη σχέση της με τον αγαπημένο της, επίσης σταρ του θεάτρου, που βλέπει τον εαυτό του να παραγκωνίζεται.
Ένας κρατούμενος, ο οποίος καταχράστηκε χρήματα στο παρελθόν για να γλιτώσει ένα φίλο του από την αυτοκτονία, αποφυλακίζεται. Σύντομα όμως βρίσκεται μπλεγμένος σε μια συνωμοσία που σχετίζεται με το παρελθόν.
Η πέμπτη χρονιά στο Χόγκουαρντς μας συστήνει το Τάγμα του Φοίνικα, το στρατό του Ντάμπλντορ και την αντιδραστική και μισαλλόδοξη καθηγήτρια Άμπριτζ (σαν υπουργός της κυβέρνησης Μπους), την οποία υποδύεται με εξαιρετικά χαριτωμένη κακία η Ιμέλντα Στόντον.
Η γαμήλια ρουτίνα, οι εντάσεις και τελικά η κρίση στη μακρόχρονη σχέση του ψυχολόγου Γιόχαν και της δικηγόρου Μάριαν.
Ένας μονόχνωτος νεαρός, που περνά όλη του τη μέρα κλεισμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο παρατηρώντας με τηλεσκόπιο τους ανθρώπους των γύρω πολυκατοικιών, συγκεντρώνει το ηδονοβλεπτικό του ενδιαφέρον σε μια παντρεμένη νοικοκυρά. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια περίεργη σχέση τηλεφωνικής επικοινωνίας και ανταλλαγής βλεμμάτων, ως τη στιγμή που η γυναίκα θα αποφασίσει να κάνει ένα δραστικό βήμα.
Ο φτωχός Θόδωρος γράφει στον μετανάστη θείο του στην Αυστραλία πως δήθεν είναι οικογενειάρχης με δύο παιδιά και οικονομικές δυσκολίες. Όταν ο πλούσιος θείος έρχεται στην Αθήνα για να βοηθήσει οικονομικά τον Θόδωρο, εκείνος πρέπει να του παρουσιάσει μια ψεύτικη οικογένεια.
Είκοσι έξι άντρες μετέχουν σε ένα ψυχολογικό πείραμα που αναπαριστά τις συνθήκες αληθινής φυλακής. Με την πρώτη αφορμή «δεσμοφύλακες» και «κρατούμενοι» θα εκφράσουν τα απωθημένα, βίαια αισθήματά τους και η κατάσταση θα βγει γρήγορα εκτός ελέγχου.
Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες ενός προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μια κολλητή κι ένας κολλητός που ερωτεύονται την ίδια γυναικάρα, μια ανέλπιστα αταίριαστη σχέση μεταξύ ετερώνυμων και οι μετα-συζυγικές αναζητήσεις ενός γάμου της συμφοράς μπλέκονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.
Μαθαίνοντας ότι η γυναίκα του έχει έξι μήνες ζωής, ένας άντρας δέχεται τη βοήθεια του καλύτερου του φίλου ως φροντιστή, αλλάζοντας τη δυναμική της οικογένειας.
Στη μεσαιωνική Δανία, ο Γκρέντελ, ένας πανίσχυρος γίγαντας, σπέρνει τον τρόμο στο βασίλειο του άρχοντα Ρόθγκαρ. Ο γενναίος πολεμιστής Μπέογουλφ έρχεται για να τον αντιμετωπίσει, χωρίς όμως να γνωρίζει το μυστικό που κρύβει αυτός και η εκδικητική μητέρα του.
Όταν η κόρη του δολοφονείται και δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, ένας οργισμένος πατέρας παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Μόνο που η δίψα του να εκδικηθεί τον δολοφόνο θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια αδίστακτη συμμορία κακοποιών.
Ο Γάλλος πράκτορας OSS 117 φτάνει στο Κάιρο του 1955 για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός συναδέλφου και μπλέκει με Ρώσους πράκτορες, μουσουλμάνους φονταμενταλιστές, ναζί, μέλη της οικογένειας του έκπτωτου βασιλιά Φαρούκ και εμπόρους ορνίθων!
Ένας ιππότης αναζητά την εκδίκηση, όταν ο άρχοντάς του καταδικάζεται και εκτελείται αδίκως από έναν τυραννικό αυτοκράτορα.