Το πολυβραβευμένο "Black Mirror" ήρθε στην ΕΡΤ1

Από σήμερα, 8/1 η ΕΡΤ1 προβάλλει καθημερινά τους 3 πρώτους κύκλους της βρετανικής σειράς του Netflix που έχει καθηλώσει το παγκόσμιο κοινό.

'Black Mirror', Season 1 'Black Mirror', Season 1

Μετρώντας περισσότερα από 10 χρόνια, το "Black Mirror" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο στο Netflix την 6η σεζόν και έχει ήδη ανανεωθεί για την 7η. Η ΕΡΤ1 πιάνει τα πράγματα από την αρχή, μεταδίδοντας από σήμερα, 8/1, και κάθε μέρα σε Α' τηλεοπτική προβολή τις πρώτες 3 σεζόν της εμβληματικής σειράς. 

Με τη ριζοσπαστική σειρά ανθολογίας να κυκλοφορεί το 2011, ο Βρετανός auteur Τσάρλι Μπρούκερ εισήγαγε ένα τηλεοπτικό είδος στο οποίο το μεταφυσικό/τεχνολογικό/υπερβολικό στοιχείο συγκρούεται με την πραγματικότητα για να παράξει αυστηρή, στοχευμένη και πληγωτική κοινωνική κριτική - όλα αυτά επιστρατεύοντας μια εξαιρετική πληθώρα ηθοποιών. 

Αναλυτικά τα επεισόδια που θα δούμε στην ΕΡΤ1:
 

1η Σεζόν

Επεισόδιο 1ο: "Ο εθνικός ύμνος"
Ο πρωθυπουργός Μάικλ Κάλοου αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο δίλημμα όταν απαγάγουν ένα πολύ αγαπημένο μέλος της βασιλικής οικογένειας, την πριγκίπισσα Σουζάνα.
Παίζουν: Ρόρι Κινίαρ, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Λίντια Γουίλσον.
Δευτέρα 8/1 στις 00.50

Επεισόδιο 2ο: "15 εκατομμύρια"
Σε έναν κόσμο όπου οι ζωές των ανθρώπων εξαρτώνται από τη χρήση των ποδηλάτων Γυμναστικής για να κερδίζουν πιστώσεις, ο Μπινγκ προσπαθεί να βοηθήσει μια γυναίκα να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού.
Παίζουν: Ντάνιελ Καλούα, Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Ρούπερτ Έβερετ.
Τρίτη 9/1 στις 00.50

Επεισόδιο 3ο: "Ολόκληρη η δική σου ιστορία"
Στο εγγύς μέλλον, όλοι έχουν πρόσβαση σε ένα εμφύτευμα μνήμης που καταγράφει ό,τι κάνει, βλέπει και ακούει κανείς. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ ξανά κάποιο πρόσωπο. Τίθεται, όμως το ερώτημα, αν αυτό είναι πάντα καλό.
Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Τζόντι Γουίτακερ, Τομ Κάλεν.
Τετάρτη 10/1 στις 00.50

"Black Mirror", Season 2

2η Σεζόν

Επεισόδιο 1ο: "Επιστρέφω αμέσως"
Όταν μαθαίνει για μια νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μένουν σε επαφή με αυτούς που έχουν πεθάνει, η μοναχική, θλιμμένη Μάρθα συνδέεται ξανά με τον εκλιπόντα εραστή της.
Παίζουν: Χέιλι Άτγουελ, Ντόμναλ Γκλίζον, Κλερ Κίλαν.
Πέμπτη 11/1 στις 00.50

Επεισόδιο 2ο: "Λευκός αρκούδος"
Η Βικτόρια ξυπνά και δεν θυμάται τίποτα από τη ζωή της. Όλοι όσοι συναντά αρνούνται να επικοινωνήσουν μαζί της και όλοι φαίνεται να ξέρουν κάτι που δεν γνωρίζει. Τι να είναι άραγε αυτό;
Παίζουν: Λενόρα Κρίτσλοου, Μάικλ Σμάιλι, Τούπενς Μίντλετον.
Παρασκευή 12/1 στις 00.50

Επεισόδιο 3ο: "Η στιγμή του Γουάλντο"
Ένας αποτυχημένος ηθοποιός, ο οποίος δανείζει τη φωνή του σε μια δημοφιλή αρκούδα κινούμενων σχεδίων, τον Γουάλντο, βρίσκεται μπλεγμένος με την πολιτική, όταν τα στελέχη της τηλεόρασης θέλουν να είναι υποψήφιος.
Παίζουν: Ντάνιελ Ρίγκμπι, Κλόε Πίρι, Τζέισον Φλέμινγκ.
Δευτέρα 15/1 στις 00.50

"Black Mirror", Season 3

3η Σεζόν

Επεισόδιο 1ο: "Κάθετη πτώση"
Μια γυναίκα, που προσπαθεί απεγνωσμένα να βελτιώσει την εικόνα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αισθάνεται ότι έχει κάνει τζακ ποτ, όταν την καλούν σε έναν περίεργο γάμο. Το ταξίδι δεν εξελίσσεται, όμως, όπως αναμενόταν.
Παίζουν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλις Ιβ, Τσέρι Τζόουνς.
Τρίτη 16/1 στις 00.50

Επεισόδιο 2ο: "Δοκιμή παιχνιδιού"
Ένας Αμερικανός ταξιδιώτης, που δεν διαθέτει μετρητά, προσφέρεται να λάβει μέρος σ’ ένα επαναστατικό νέο σύστημα τυχερών παιχνιδιών. Σύντομα, δεν μπορεί να ξεχωρίσει πού τελειώνει το παιχνίδι και πού αρχίζει η πραγματικότητα.
Παίζουν: Γουάιατ Ράσελ, Χάνα Τζον-Κάμεν, Γουάνμι Μουζάκου.
Τετάρτη 17/1 στις 00.50

Επεισόδιο 3ο: "Σκάσε και χόρευε"
Όταν ο απόμακρος Κένι πέφτει με τα μούτρα σε μια διαδικτυακή παγίδα, πολύ σύντομα αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον επιπόλαιο Έκτορα και οι δύο μαζί βρίσκονται στο έλεος κάποιων αγνώστων ατόμων.
Παίζουν: Άλεξ Λόθερ, Τζερόμ Φλιν, Σουζάνα Ντόιλ.
Πέμπτη 18/1 στις 00.50

Επεισόδιο 4ο: "Σαν Τζουνιπέρο"
Η ζωή των Γιόρκι και Κέλι αλλάζει όταν επισκέπτονται το Σαν Τζουνίπερο, μια παραλιακή πόλη που λατρεύει τη διασκέδαση και κυριαρχούν τα σερφ, ο ήλιος και το σεξ.
Παίζουν: Μακένζι Ντέιβις, Γκούγκου Μπάμπα-Ρο, Ρέιμοντ Μακ Άναλι.
Παρασκευή 19/1 στις 00.50

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.