Οι 10 νέες σειρές που ανυπομονούμε να δούμε το 2024

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με ενθουσιασμό για τη δεκάδα που έρχεται να εμπλουτίσει τον τηλεοπτικό κόσμο με ακραία καστ ηθοποιών και ιντριγκαδόρικα στόρι.

'The Brothers Sun' 'The Brothers Sun'

1. "The Brothers Sun" (Netflix, 4/1)

H καθηλωτική και οσκαρική Μισέλ Γέο ("Everything Everywhere All at Once") πρωταγωνιστεί ως Mama Sun σε αυτό το οικογενειακό crime drama, δια χειρός Μπραντ Φάλτσακ ("Pose", "Glee", "American Horror Story") και Μπάιρον Γου. Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, ο Τσαρλς Σαν (Τζάστιν Σιέν) επιστρέφει στο Λος Άντζελες για να προστατεύσει τη μητέρα και τον μικρό αδερφό του. Οκτώ επεισόδια γεμάτα δράση, συγκρούσεις και πολύχρωμα ταϊβανέζικα φαγητά!

"Expats"

2. "Expats" (Prime Video, 26/1)

Η Λούλου Ουάνγκ ("The Farewell") κάνει το ντεμπούτο της στην τηλεόραση με την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος "The Expatriats" της Τζάνις Γ.Κ. Λι. Η σειρά διαδραματίζεται στο ταραχώδες Χονγκ Κονγκ του 2014 και επικεντρώνεται στις ζωές τριών Αμερικανίδων γυναικών (Νικόλ Κίντμαν, Σαρέι Μπλου, Τζι Γιάνκ Γιου) οι οποίες διασταυρώνονται έπειτα από μία ξαφνική οικογενειακή τραγωδία. Με αφορμή τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους, διαπραγματεύονται οι έννοιες του προνομίου, της θυματοποίησης και της (συν)ενοχής.

"Mr. & Mrs. Smith"

3. "Mr. & Mrs. Smith" (Prime Video, 2/2)

Η πασίγνωστη ταινία με πρωταγωνιστές το χολιγουντιανό ζευγάρι Πιτ-Τζολί μεταφέρεται για την τηλεόραση από τους δημιουργούς του "Atlanta", Ντόναλντ Γκλόβερ και Φραντσέσκα Σλόαν. Με πρωταγωνιστές τον Γκλόβερ και την Μάγια Έρσκιν, η νέα εκδοχή της ιστορίας συστήνει δυο μοναχικούς ξένους που αναλαμβάνουν μια κατασκοπική αποστολή η οποία απαιτεί από εκείνους νέες ταυτότητες και τους φέρνει αναπόφευκτα κοντά. Πρωταγωνιστούν επίσης η ταλαντούχα Μικαέλα Κόελ και ο Πολ Ντάνο.

"Palm Royale"

4. "Palm Royale" (Apple TV, 20/3)

Βασισμένο στο μυθιστόρημα "Mr. and Mrs. American Pie" της Τζούλιετ ΜακΝτάνιελ, το "Palm Royale" ακολουθεί την περιθωριακή Μαξίν (Κρίστεν Γουίγκ) στις προσπάθειές της να εισχωρήσει στην υψηλή κοινωνία του Παλμ Μπιτς στα τέλη της πολυτάραχης δεκαετίας του '60. Τη σειρά υπογράφει ο Άμπι Σίλβια ("Τhe Eyes of Tammy Faye", "Dead to Me"), με τις Λόρα Ντερν, Άλισον Τζάνεϊ και Λέσλι Μπιμπ να συμπληρώνουν το πρωταγωνιστικό καστ.

"3 Body Problem"

5. "3 Body Problem" (Netflix, 21/3)

Οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις ("Game of Thrones")  και ο Αλεξάντερ Γου ("True Blood"), αναλαμβάνουν την τηλεοπτική μεταφορά του πρώτου μυθιστορήματος της τριλογίας του Λίου Σισίν (Liu Cixin). Το "The 3 Body Problem" αφορά τη μοιραία απόφαση μιας νεαρής γυναίκας στην Κίνα του 1960, η οποία καταλήγει στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγουν καταξιωμένοι ειδικοί και επιστήμονες στο παρόν, με σκοπό να αποτρέψουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

"The Regime"

6. "The Regime" (HBO, Vodafone TV)

H Κέιτ Γουίνσλετ επιστρέφει στο ΗΒΟ με αυτήν την πολιτική σάτιρα των Στίβεν Φρίαρς ("High Fidelity", "The Queen") και Τζέσικα Χομπς ("Τhe Crown", "Broadchurch"). Σε 6 επεισόδια και μέσω του αιχμηρού συγγραφικού στυλ του Γουίλ Τρέισι ("Succession", "The Menu"), το "The Regime" αφηγείται το χρονικό της πτώσης μιας σύγχρονης, αυταρχικής και "γυναικείας" ευρωπαϊκής κυβέρνησης. Πλάι στην άψογη βρετανίδα ηθοποιό θα δούμε τους Ματίας Σένερτς, Χιου Γκραντ και Άντρια Ράιζμπορο.

'Ripley', Netflix
'Ripley', Netflix

7. "Ripley" (Netflix)

O Στιβ Ζάιλιαν ("The Irishman"), φέρνει στη μικρή οθόνη τον λογοτεχνικό χαρακτήρα της Πατρίσια Χάισμιθ. Toν ιντριγκαδόρικο Τομ Ρίπλεϊ  -τον οποίο είχε υποδυθεί ο Ματ Ντέιμον στην κινηματογραφική μεταφορά του 1999- ενσαρκώνει ο αγαπημένος Βρετανός, Άντριου Σκοτ. Τοποθετημένο στα 60s, το "Ripley" αφηγείται το ταξίδι του πρωταγωνιστή από την Νέα Υόρκη στην Ιταλία, όταν προσλαμβάνεται από έναν εύπορο βιομήχανο για να βρει τον επαναστάτη γιο του.

"The Veil"

8. "The Veil" (FX, Hulu, Disney+)

Δε γνωρίζουμε πολλά για τη νέα μίνι σειρά του FX, όμως αρκούν δύο ονόματα για να της χαρίσουν μια θέση στη λίστα: Στίβεν Νάιτ και Ελίζαμπεθ Μος. Ο σεναριογράφος του "Peaky Blinders" επιστρατεύει την πολυμήχανη ηθοποιό των "Mad Men", "Τop of the Lake" και "The Handmaid’s Tale" σε ένα σκοτεινό θρίλερ με πρωταγωνίστριες δυο γυναίκες – "η μία κρατά ένα μυστικό, και η άλλη είναι αποφασισμένη να το αποκαλύψει προκειμένου να σωθούν χιλιάδες ζωές".

"Disclaimer"

9. "Disclaimer" (Apple TV)

Ο σπουδαίος Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει στη μικρή οθόνη 30 χρόνια μετά το "Fallen Angels", μεταφέροντας τη μυθιστορηματική ιστορία της Ρενέ Ναίτ σε μία limited σειρά με τους Κέιτ Μπλάνσετ και Σάσα Μπαρόν Κοέν. Το "Disclaimer" επικεντρώνεται σε μια γνωστή ρεπόρτερ της οποίας η ζωή ανατρέπεται όταν πέφτει στα χέρια της ένα μυθιστόρημα που φαίνεται να βασίζεται στην ίδια, και επρόκειτο να εκθέσει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της.

'The Penguin'
'The Penguin'

10. "The Penguin" (MAX, Vodafone TV)

Το spin-off του "Τhe Batman" (2022) με την υπογραφή του Ματ Ριβς και πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον, επαναφέρει τον Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του αγαπημένου αντι-ήρωα και στρέφει τα φώτα πάνω του. To "The Penguin" αποτελεί συνέχεια της κινηματογραφικής ιστορίας, χαρτογραφώντας την σταδιακή άνοδο του Πιγκουίνου στον υπόκοσμο του Γκόθαμ. Η σειρά χωρίζεται σε 8 επεισόδια, με τον Κρεγκ Ζομπέλ ("Mare of Easttown") να σκηνοθετεί τα πρώτα τρία και τον Ριβς σε ρόλο εκτελεστικού παραγωγού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.