Σειρές σαν Σινεμά έρχονται από τον Οκτώβριο στο Cinobo

Ένα σύνολο προσεκτικά επιλεγμένων σπουδαίων παραγωγών, σειρών που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δημιουργούς που έχουν μεγαλουργήσει στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και με κλασικούς τίτλους που έφεραν πρώιμα την τηλεόραση πιο κοντά στο σινεμά.

Μ.Α.Τ.

Το Cinobo υποδέχεται την καινούργια σεζόν με ένα μεγάλο νέο: Σειρές. Ο κατάλογος με τις πιο απαραίτητες και σημαντικές ταινίες από όλο τον κόσμο που επιλέγει προσεκτικά η ομάδα της streaming πλατφόρμας, εμπλουτίζεται τώρα με μια επιλογή από εξίσου σημαντικές σειρές. Σειρές σαν σινεμά. Ένα σύνολο προσεκτικά επιλεγμένων σπουδαίων παραγωγών, σειρών που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δημιουργούς που έχουν μεγαλουργήσει στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και με κλασικούς τίτλους που έφεραν πρώιμα την τηλεόραση πιο κοντά στο σινεμά.

Μέσα σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πρεμιέρες νέων ταινιών απευθείας μετά το σινεμά, αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες, online φεστιβάλ, ελληνικό σινεμά και τις πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις από όλο τον κόσμο, οι σειρές ολοκληρώνουν το όραμα της streaming πλατφόρμας για τους λάτρεις του σινεμά, με μια συλλογή ιστοριών. Παρακάτω οι σειρές του Cinobo που υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο. 

Σειρές που ανακαλύψαμε μετά από δεκάδες ώρες θέασης και δεν έχουν ξαναπροβληθεί στην Ελλάδα, όπως το ισπανικό "M.A.T.", η πολυβραβευμένη σειρά του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν ("Ο Εχθρός Δίπλα μου", "Εξαφανισμένος", "Ο Έκπτωτος"). Μια ιστορία για την αστυνομική βία στην Ισπανία και ένα γεγονός που οδηγεί σε έρευνες για τα βαθύτερα αίτιά της. Το σπαρταριστό UFOs, όπου ο Μελβίλ Πουπό και η Δάφνη Πατακιά ψάχνουν εξωγήινους στη γαλλική επαρχία των 70s. Το "Vernon Subutex", από τον ομώνυμο ήρωα της καλτ τριλογίας βιβλίων της Βιρζινί Ντεπάντ, ένα φόρος τιμής στη μουσική, στην κουλτούρα και στα χαμένα όνειρα της γενιάς των 90s, με πρωταγωνιστή τον Ρομέν Ντουρίς ως πρώην ιδιοκτήτη θρυλικού δισκάδικου.

Στην πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται το βρετανικό "It’s a Sin" του Ράσελ Ντέιβις, όπου αφηγείται την κρίση του AIDS τη δεκαετία του ‘80 μέσα από μια παρέα που θα βιώσει έρωτες, συγκινήσεις και απώλειες. Η αληθινή ιστορία του διαβόητου βενεζουελάνου τρομοκράτη Κάρλος, το Τσακάλι, στην ομώνυμη δημιουργία του Ολιβιέ Ασαγιάς, μια εντυπωσιακή βιογραφία που παρουσίασε σε δύο μορφές (ταινίας και σειράς), γεφυρώνοντας το μεταξύ τους χάσμα. Και τέλος, το θρυλικό "Berlin Alexanderplatz" του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ που θα παρουσιαστεί σε αποκατεστημενη μορφή και προβάλλεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Μ.Α.Τ. (Riot Police, 2020) των Ισαμπέλ Πένια, Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Καθηλωτικό και επίκαιρο αστυνομικό θρίλερ για τις σύγχρονες πόλεις. Αστυνομική βία, διαφθορά, gentrification, σε ένα παζλ βίας και συμφερόντων που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Από το υπερ-επιτυχημένο δημιουργικό δίδυμο Ροντρίγκο Σορογκόγιεν και Ιζαμπέλ Πένια (Ο Έκπτωτος, Εξαφανισμένος).

Στις 2 Οκτωβρίου στο Cinobo

UFOs (2021) των Κλεμάνς Νταρζέν, Μάρτιν Ντουέρ

UFOs

Συνδυάζοντας τις ιστορίες καθημερινής εργασιακής τρέλας του The Office με το μυστήριο και το απόκοσμο περιβάλλον του X-Files, βάζοντας λίγη δόση 70s και παστέλ χρώματα, η σπαρταριστή αυτή σάτιρα ιστοριών επιστημονικής (και μη) φαντασίας έχει χιούμορ, καρδιά και τη δική μας Δάφνη Πατακιά. 

 Από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στο Cinobo

Βερνόν Σουμπουτέξ (Vernon Subutex, 2019) της Κάθι Βερνέι

Βερνόν Σουμπουτέξ

Βασισμένη στην καλτ τριλογία βιβλίων της Βιρζινί Ντεπάντ, η μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον πάντα εξαιρετικό Ρομέν Ντουρίς είναι μια τοιχογραφία της παρισινής κοινωνίας του σήμερα, αλλά κυρίως ένα γράμμα αγάπης και φόρος τιμής στη μουσική, στην κουλτούρα και στα χαμένα όνειρα της γενιάς των 90s.

Από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στο Cinobo

It's a Sin (2021) του Ράσελ Τ. Ντέιβις

It's a Sin

Η κρίση του AIDS μέσα από τις ζωές μιας παρέας νέων στο Λονδίνο των ‘80s. Έρωτες, φιλίες, πάρτυ, απώλειες. Χιούμορ, τρόμος και έκσταση πάνε χέρι-χέρι, σε μια ανασύσταση της περιόδου από τον θρύλο της αγγλικής τηλεόρασης Ράσελ Τ. Ντέιβις (Doctor Who). Από τις κορυφαίες σειρές των τελευταίων ετών.

Από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στο Cinobo

Berlin Alexanderplatz (1980) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Berlin Alexanderplatz

Σε χρόνια που η απόσταση μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης ήταν πολύ πιο μακρινή, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ παρουσίασε μια σειρά που το όνομά της έγινε ορόσημο της arthouse TV, αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο, και παραμένει ως σήμερα ένα από τα σημαντικότερα έργα της πολύ πυκνής φιλμογραφίας του.

Από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στο Cinobo

Κάρλος, το Τσακάλι (Carlos, 2010) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Κάρλος, το Τσακάλι

Επαναστάτης ή τρομοκράτης; Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωταγωνιστές της ταραχώδους διεθνούς πολιτικής σκηνής των 70s γίνεται το αντικείμενο αυτής της επικής δημιουργίας του Ολιβιέ Ασαγιάς που έκανε σταρ τον πρωταγωνιστή της Έντγκαρ Ραμίρεζ και θεωρείται ήδη κλασική. Trailer

Από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στο Cinobo

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.