Βραβευμένες δραματικές ταινίες μυστηρίου που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στην ΕΡΤ2

Με θρίλερ, ρομαντική κομεντί, δράμα και μυστήριο θα κλείσει ο Αύγουστος στην ΕΡΤ2.

Η αγάπη είναι ελέφαντας

Βραβευμένες δραματικές ταινίες μυστηρίου από τον παγκόσμιο κινηματογράφο μεταδίδει η ΕΡΤ2  έως την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023, κάθε μέρα στις 9:00 μ.μ.

Τρίτη 29 Αυγούστου
10:00μ.μ | Το τρίτο έγκλημα/The Third Murder / Sandome No Satsujin

Υπόθεση: Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν από τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές, αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Δικαστικό δράμα, παραγωγής Ιαπωνίας 2017.
Το δικαστικό δράμα από την Ιαπωνία έκανε την πρεμιέρα του στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας το 2017, και συνέχισε τη φεστιβαλική του πορεία στα Φεστιβάλ Τορόντο, Σαν Σεμπαστιάν, Ζυρίχης, Μουμπάι, Βιέννης ανάμεσα σε άλλα, ενώ έχει διανεμηθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η ταινία, επιπλέον, κέρδισε 6 βραβεία της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

The third murder

Δικαστικό δράμα, παραγωγής Ιαπωνίας 2017.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Πρωταγωνιστούν: Φουκουγιάμα Μασαχάρου, Γιακούσο Κότζι, Σούζου Χιρόσε, Μικάκο Ισικάουα, Μιτσουσίμα Σινοσούκε
Διάρκεια: 124΄

Τετάρτη 30 Αυγούστου 
10:00μ.μ | Κόκκινη έκλειψη/Rojo

Αστυνομικό θρίλερ, συμπαραγωγής Αργεντινής-Βραζιλίας-Γαλλίας-Ολλανδίας-Γερμανίας-Βελγίου-Ελβετίας 2018.
Υπόθεση: Στην Αργεντινή στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένας παράξενος άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εκεί, μέσα σε ένα εστιατόριο και χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρχίζει να προσβάλει τον Κλαούντιο, έναν φημισμένο δικηγόρο. Η κοινότητα υπερασπίζεται τον δικηγόρο και ο ξένος φεύγει κακήν κακώς. Αργότερα τη νύχτα, ο ξένος που είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί, επιτίθεται στον Κλαούντιο και στη γυναίκα του Σουζάνα. Ο δικηγόρος τότε θα πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, γεμάτο μυστικά και σιωπή.

Rojo

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπέντζαμιν Νάιστατ
Παίζουν: Ντάριο Γκραντινέτι, Αντρέα Φριγκέριο, Αλφρέντο Κάστρο, Ντιέγκο Κρεμονέσι, Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ, Μάρα Μπεστέλι, Λάουρα Γκραντινέτι, Ραφαέλ Φέντερμαν
Διάρκεια: 109΄

Πέμπτη 31 Αυγούστου 
10:15μ.μ | Η αγάπη είναι ελέφαντας

Υπόθεση: Ρομαντική κωμωδία που παίζει με τις μάταιες προσπάθειες των ανθρώπων να προσδιορίσουν τις συμπεριφορές τους, όταν πρόκειται για τον έρωτα.

Ρομαντική κωμωδία, παραγωγής 2000.
Στην ταινία, που αφθονεί σε χιούμορ και απόγνωση για το αντικείμενο του πόθου, παρακολουθούμε τρεις ιστορίες αγάπης, των οποίων οι πρωταγωνιστές είναι τελείως εσφαλμένοι στο πώς εκφράζονται στην αγάπη.

Η πρώτη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τον ξέφρενο ρυθμό των κλαμπ, η δεύτερη αφορά ένα ειδύλλιο της εργατικής τάξης και η τρίτη πραγματεύεται μία απρόσμενη και αθέμιτη ερωτική σχέση της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Όλες μαζί, θίγουν το θέμα, αλλά καμία απ’ αυτές δεν φτάνει σε κανένα σαφές αποτέλεσμα, καθώς όλες οι προβλέψεις όσον αφορά στην έκβασή τους, ανατράπηκαν.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Στράτος Τζίτζης
Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης, Δήμητρα Ματσούκα, Θοδωρής Αθερίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μπάμπης Χατζηδάκης, Εύα Βλαχάκου, Φίλιππος Σοφιανός, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γωγώ Μαστροκώστα, Εύη Χειλά, Κώστας Βαρκάδος, Κέλλυ Ελευθερίου
Διάρκεια: 86΄

Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου
10:00μ.μ | Ευτυχισμένος Λάζαρος/Happy as Lazzaro / Lazzaro Felice
Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση

Υπόθεση: Αυτή είναι η ιστορία του Λάζαρο, ενός νεαρού χωρικού τόσο καλόκαρδου που περνιέται για αφελής και του Τανκρέντι, ενός νέου αριστοκρατικής καταγωγής, καταραμένου από την ίδια του τη φαντασία. Ένας ισχυρός δεσμός δημιουργείται μεταξύ τους, όταν ο Τανκρέντι ζητεί από τον Λάζαρο να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει την ίδια του την απαγωγή. Αυτή η περίεργη και απρόσμενη συμμαχία είναι μια αποκάλυψη για τον Λάζαρο.
Μια φιλία τόσο πολύτιμη που θα ταξιδέψει τον Λάζαρο στον χώρο -και στον χρόνο- σε αναζήτηση του Τανκρέντι. Στην πρώτη του φορά στη σύγχρονη μεγαλούπολη, ο Λάζαρο είναι σαν ένα θραύσμα του παρελθόντος, χαμένο στον μοντέρνο κόσμο.

Δράμα, συμπαραγωγής Ιταλίας-Ελβετίας-Γαλλίας-Γερμανίας 2018.
Μια αντισυμβατική αλληγορία, μια σύγχρονη ματιά στον Ιταλικό Νεορεαλισμό που βραβεύεται στις Κάννες, με το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου.

happy as lazzaro

Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ
Πρωταγωνιστούν: Αντριάνο Ταρντιόλο, Άλμπα Ρορβάχερ, Λούκα Τσικοβάνι, Σέρζι Λόπεζ, Νικολέτα Μπράσκι, Άγκνες Γκραζιάνι, Τομάσο Ράνιο, Ναταλίνο Μπαλάσο
Διάρκεια: 125΄

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.