Εβδομάδα γέλιου με αέρα 80s στην ΕΡΤ2

Από της 31/7 ως τις 4/8, η ΕΡΤ2 μεταδίδει 4 διαχρονικές κωμωδίες από τη δεκαετία του ΄80 που δε σταματούν να σκορπούν άφθονο γέλιο μέχρι και σήμερα.

ΠΕΤΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

"Πέτα τη μαμά από το τρένο"

Ο Λάρι Ντόνερ είναι συγγραφέας, καθηγητής και δεν αντέχει την ύπαρξη της πρώην συζύγου του. Ο Όουεν Λιφτ, από την άλλη, καταδυναστεύεται από τη βάναυση μητέρα του. Ο Όουεν συλλαμβάνει το σχέδιο για το τέλειο έγκλημα επί της μητέρας του, κι εκμεταλλεύεται το γεγονός πως και ο Λάρι θέλει να βγάλει από τη μέση την πρώην σύζυγό του. Το σχέδιο; Να ανταλλάξουν δολοφονίες ώστε να έχουν και οι δύο άλλοθι. Η ταινία είχε εμπορική επιτυχία, ενώ η Αν Ράμσεϊ διακρίθηκε για την ερμηνεία της ως αυταρχική κυρία Λιφτ κερδίζοντας Βραβείο Saturn, ενώ ήταν και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.
Προβάλλεται τη Δευτέρα 31/7 στις 22.00.

guignolo

"Ο μάγκας με τα 1.000 πρόσωπα"

Αφού βγήκε από τη φυλακή, ο Αλεξάντερ Μπορονί πιάνει δουλειά, στις διεθνείς επιχειρήσεις απάτης. Στο αεροπλάνο για τη Βενετία, τα προβλήματα ξεκινούν όταν ένας άγνωστος παραδίδει στον ανυποψίαστο Αλεξάντερ μια θήκη που περιέχει έναν αναπτήρα με το μικροφίλμ μιας μυστικής φόρμουλας, που ορισμένες ξένες δυνάμεις θα ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους. Μια κωμωδία γεμάτη δράση με έναν πάντα εκπληκτικό Ζαν-Πολ Μπελμοντό.
Προβάλλεται την Τρίτη 1/8 στις 22.00.

radio days

"Μέρες ραδιοφώνου"

Οι "Μέρες ραδιοφώνου" μάς μεταφέρουν στην εποχή της δεκαετίας του ’40. Ο Γούντι Άλεν, αναπλάθει με χιούμορ αυτοβιογραφικές στιγμές που έζησε με την οικογένειά του, ακούγοντας ραδιόφωνο. Κάθε εκπομπή στα ερτζιανά και μια ανάμνηση. Βρισκόμαστε στη συνοικία Ρόκαγουεϊ του Κουίνς, όπου ο μικρός μας αφηγητής, ταξιδεύει με τον μύθο του μασκοφόρου εκδικητή, ενός δημοφιλούς ραδιοφωνικού σόου. Με τους συνομήλικούς του, τριγυρνά ανέμελα στην παραλία και μαζεύει γκάτζετ της σειράς. Οι εβραϊκής καταγωγής γονείς του, αγαπούν άλλη εκπομπή, αυτή που ασχολείται με κοινωνικά θέματα, ενώ η άτυχη στον έρωτα θεία του, αγαπά τα τραγούδια και τον χορό. Η νοσταλγική ματιά στη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου, μέσα από τις αναμνήσεις ενός νεαρού αγοριού, ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης σκηνογραφίας το 1988.
Προβάλλεται την Τετάρτη 2/8 στις 22.00.

wanda

"Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα"

H Γουάντα της εξαιρετικής Τζέιμι Λι Κέρτις είναι µια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει πού έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισµένος πλέον αρχηγός της σπείρας. Ο Ότο είναι ο βοηθός της Γουάντα, ένας παρανοϊκός τύπος µε µεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδιασιακό. Θύµα τους, ο δικηγόρος του φυλακισµένου αρχηγού, τυπικός Άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα µε σκοπό να εκµαιεύσει κάποιο στοιχείο. Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής µε τραύλισµα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. Ο Κέβιν Κλάιν, ανεπανάληπτος στον ρόλο του δολοφόνου με το πάθος για τον Νίτσε, κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.
Προβάλλεται την Παρασκευή 4/8 στις 22.00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.