3+1 φεστιβαλικές ταινίες που θα δούμε στην TV αυτό το ΣΚ

Για όσους αποφεύγουν τον καύσωνα και επιλέγουν τη δροσιά του σπιτιού τους αυτό το ΠΣΚ, αυτές είναι οι 4 φεστιβαλικές ταινίες που αξίζει να δείτε (ή να ξαναδείτε).

inland

Ας το πάρουμε απ΄την αρχή (Rerun)
 

rerun

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ (Κρίστοφερ Λόιντ), που ακόμα τον στοιχειώνει η απώλεια της Βάιολετ, του απρόβλεπτου κοριτσιού που αγαπούσε πριν από δεκαετίες, έχει μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να ξαναζήσει, να ξαναφανταστεί, και ενδεχομένως να αλλάξει το παρελθόν του. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Woodstock (2018), όπου ήταν υποψήφια για το διάσημο βραβείο Maverick, ενώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (2019) απέσπασε μια σειρά από βραβεία.
Προβάλλεται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 14/7 στις 22:30.

Σαν μία εικόνα (Comme une Image)
 

comme une image

Η  νεαρή Λολίτα Κασάρ  είναι θυμωμένη με όλο τον κόσμο. Της φταίει που δεν είναι αδύνατη σαν τη μητριά της, δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και το μόνο που ζητάει είναι την αποδοχή του πατέρα της. Ο πατέρας της, Ετιέν Κασάρ, ένας αξιοσέβαστος μυθιστοριογράφος, είναι τόσο εγωκεντρικός που ασχολείται μόνο με τον εαυτό του και δεν της δίνει καμιά σημασία. Η Λολίτα παίρνει μαθήματα τραγουδιού από τη Σίλβια, που δεν πιστεύει στο ταλέντο της. Γαλλική κωμωδία που κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών, στην οποία περιλαμβάνεται ένα κλiπ από την ταινία του 1948 Blood on the Moon. 
Προβάλλεται στην ΕΡΤ3 το Σάββατο 15/7 στις 16:00.

Inland Empire
 

inland

H Νίκι (Λόρα Ντερν) ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Κίνγκσλεϊ (Τζέρεμι Άιρονς).  Συμπρωταγωνιστής της είναι ο Ντέβον (Τζάστιν Θερού), που λέγεται πως ρίχνει στο κρεβάτι όλες του τις συμπρωταγωνίστριες. Αυτή τη φορά όμως τον έχουν προειδοποιήσει πως ο άντρας της είναι κτητικός, οξύθυμος και πανίσχυρος στον χώρο. Από την αρχή των γυρισμάτων μαθαίνουν ότι πρόκειται για το ριμέικ μιας ταινίας, βασισμένης σε ένα πολωνικό τσιγγάνικο παραμύθι για μια εξωσυζυγική σχέση. Η ταινία αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε γιατί οι αρχικοί της πρωταγωνιστές -που είχαν σχέση και εκτός οθόνης- δολοφονήθηκαν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα γυρίσματα ξεκινούν και μαζί και η παράνομη σχέση της Νίκι και του Ντέβον. Σύντομα η ταινία μπερδεύεται με την πραγματικότητα. Ένα πειραματικό ψυχολογικό θρίλερ του 2006 σε σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή Ντέιβιντ Λιντς. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 6 Σεπτεμβρίου 2006 κι έλαβε γενικά θετικές αλλά πολωμένες κριτικές, οι οποίες επικεντρώθηκαν στα προκλητικά και σουρεαλιστικά στοιχεία της. 
Προβάλλεται στην ΕΡΤ3 το Σάββατο 15/7 στις 22:30.

Οι Θεριστές (Τhe Harvesters)
 

the harvesters

Δυο νεαρά ετεροθαλή αδέλφια από τη λευκή μειονότητα των Αφρικάνερς συγκρούονται στη Νότια Αφρική ως άλλοι Κάιν και Άβελ. Διεκδικούν με κάθε τίμημα την αγάπη και την εύνοια της θρησκόληπτης μητέρας τους, στο σημείο όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι της αρετής και της κακίας. Mια ελληνική συμπαραγωγή (με Γαλλία, Πολωνία, Νότια Αφρική) που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Κανών, σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νοτιοαφρικανού ελληνικής καταγωγής Ετιέν Καλός.
Προβάλλεται στην ΕΡΤ2 την Κυριακή 16/7 στις 22:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.