"Οι Πανθέοι": Η νέα σειρά του ΣΚΑΪ μάς ταξιδεύει στον λογοτεχνικό κόσμο του Τάσου Αθανασιάδη

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, με ένα all-star καστ που θα μας διηγηθεί μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία.

πάνθεοι

Το μυθιστόρημα του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν. "Οι Πανθέοι", ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Η πρώτη τηλεοπτική του μεταφορά προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και αφηγείται τις περιπέτειες των "Πανθέων", μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των "Πανθέων" έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια νέα συναρπαστική σειρά με ένα εξίσου συναρπαστικό καστ.

Η ιστορία των "Πανθέων" ξεκινά το 1939. Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στο χάος της αρχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της οικογένειας των Πανθέων συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες, ενώ ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απειλεί τους πρωταγωνιστές. Η στιγμή που η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο δεν αργεί, γεγονός που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ηρώων. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Χατζόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κόρα Καρβούνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Συριόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Αθηνά Μαξίμου, Κώστας Φιλλίπογλου, Παντελής Δεντάκης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ελένη Καρακάση, Αλέξανδρος Μούκανος, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά και Βίκυ Διαμαντοπούλου, μεταξύ άλλων.Το σενάριο συν-υπογράφουν η Γιάννα Καννελοπούλου και ο Άγγελος Χασάπογλου, ενώ τη σειρά σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.