2023 Ελευσίς: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην ΕΡΤ2

Οι εκδηλώσεις του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σηκώνουν αυλαία με μια μεγάλη γιορτή σε ιδέα/σύλληψη του γενικού καλλιτεχνικού διευθυντή, Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Ελευσίνα 2023 © John Stathis

Η πόλη της Ελευσίνας είναι επισήμως από την 1η Ιανουαρίου 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 και το Σάββατο 4/2 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των πλούσιων εκδηλώσεων που θα τρέχουν στο παράκτιο μέτωπό της. Με όχημα τον πολιτισμό και την τέχνη, η Ελευσίνα αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη κι έτσι η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά (4/2, 19:00) από την ΕΡΤ2, το ERTFLIX και την ERT WORLD, για να γίνουμε όλοι μέτοχοι αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής.

Διαβάστε Επίσης

Με τίτλο "Μυστήρια Μετάβασης", η τελετή έναρξης, σε ιδέα/σύλληψη του γενικού καλλιτεχνικού διευθυντή Μιχαήλ Μαρμαρινού και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη Chris Baldwin, αντλεί έμπνευση από την ιστορία και τη μυθολογία της ίδιας της πόλης: τις Πομπές και τη σύνδεση τού Πάνω με τον Κάτω Κόσμο. 

Με τη Ρένα Μόρφη οικοδέσποινα της Τελετής, την υποβλητική αφήγηση του "αστροναύτη" των βυθών Κώστα Νιζάμη, με περισσότερες από 100 Chóres σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μαρίνας Σάττι, και με τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής του Άγγελου Τριανταφύλλου, σε εκτέλεση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), η κεντρική σκηνή της Τελετής Έναρξης γίνεται η θάλασσα, με μια μυθική οντότητα να αναδύεται από τα βάθη της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.