Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του νέου πολυαναμενόμενου project επιχειρηματικότητας "Dragons' Den"

Είδαμε από κοντά τους Dragons που πρόκειται να στηρίξουν τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες επενδύοντας όχι μόνο με κεφάλαιο αλλά και με την επιχειρηματική τους εμπειρία.

Dragons' Den

Το "α" βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου πολυαναμενόμενου project επιχειρηματικότητας, "Dragons' Den", που έρχεται στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 9.30 μ.μ.. Παρουσιάζει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Οι Έλληνες Dragons (Λιλή Περγαντά - Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Power Health, Μαρία Χατζηστεφανή - Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Rodial Group, Λέων Γιοχάη - Tech Eπενδυτής, Χάρης Βαφειάς – Πλοιοκτήτης, Πολ Ευμορφίδης-  Ιδρυτής της COCO-MAT) θα επενδύσουν τα χρήματά τους σε μία επιχειρηματική ιδέα, ένα νέο προϊόν, μια πατέντα, ένα application ή ένα φιλόδοξο project. 

Dragons' Den
Λέων Γιοχάη, Λιλή Περγαντά, Χάρης Βαφειάς, Μαρία Χατζηστεφανή

Ο Τζώρτζης Ποφάντης, Chief Content Officer ΑΝΤ1 TV, έκανε λόγο για μία πρωτοτυπία στην ελληνική τηλεόραση. Ο ίδιος το αποκαλέι "talent show για επίδοξους επιχειρηματίες", ενώ άλλοι "επιχειρηματικό ριάλιτι".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο παραγωγός του σόου Μιχάλης Ισκάς, CEO Antenna Studios, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας "Είμαι εθισμένος στο "Dragons' Den"". Ο τρόπος που το έβλεπε όμως άλλαξε μετά τη συνάντησή του με τον Σάκη Τανιμανίδη και την ιδέα που είχε: "Έχουμε εδώ μία πιθανότητα να εμπνεύσουμε μία γενιά Ελλήνων να επιχειρήσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Από κείνη τη στιγμή και μετά ο έρωτάς μου με το σόου δεν ήταν πια τηλεοπτικός".

Dragons' Den
Τζώρτζης Ποφάντης, Μιχάλης Ισκάς, Σάκης Τανιμανίδης

Ο Σάκης Τανιμανίδης, παίρνοντας τον λόγο, μίλησε για τα χρόνια που ο ίδιος ήταν φοιτητής στη Βοστώνη και σπούδαζε business. Τότε ένας καθηγητής του πρότεινε στον ίδιο και τους συμφοιτητές του να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο "Dragons' Den" στην Αμερική που ήδη προβαλλόταν. Αφού είδε το σόου διαπίστωσε πως ήταν ένα τηλεοπτικό προϊόν που ο ίδιος θα ήθελε πολύ να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό. "Όταν είδα για πρώτη φορά το "Dragons' Den" το ερωτεύτηκα. Είπα στον εαυτό μου ότι κάποια στιγμή θέλω να το παρουσιάσω στους Έλληνες τηλεθεατές".

Dragons' Den

Η Λιλή Περγαντά - Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Power Health, μιλώντας για το ξεκίνημά της δήλωσε: "Αν υπήρχε το "Dragons' Den" όταν στα 27 μου ξεκινούσα την επιχειρηματική μου καριέρα, η πρώτη που θα είχα πάει, θα ήμουν εγώ προκειμένου να με βοηθήσει κάποιος να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Γιατί αυτό κάνει το "Dragons' Den", τα όνειρα ταλαντούχων και φιλόδοξων ανθρώπων πραγματικότητα!"

Dragons' Den

Η Μαρία Χατζηστεφανή - Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Rodial Group ήρθε από την Αγγλία στην Ελλάδα αποκλειστικά για τα γυρίσματα του "Dragons' Den" και ομολόγησε πως, ενώ μπήκε για να επενδύσει μόνο σε beauty, γιατί αυτός είναι ο τομέας της, επένδυσε και σε άλλες εταιρείες που δεν είχε καν φανταστεί. Μάλιστα, τόνισε πως εκτός από τις επενδύσεις που κάνουν, ανοίγουν και πόρτες με τις γνωριμίες που έχουν ώστε να εξελιχθεί μία επιχειρήση. 

Dragons' Den

Ο Λέων Γιοχάη - Tech Eπενδυτής διαπίστωσε πως μέσα από το show του δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει σε νέους ανθρώπους τα λάθη που έκανε εκείνος στο παρελθόν, βοηθώντας τους να τα αποφύγουν και να πάρουν σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. Όπως η απόφαση που πήρε ο Χάρης Βαφειάς - Πλοιοκτήτης, ο οποίος σε ηλικία 27 ετών πήγε στην Αμερική προκειμένου να "σηκώσει" χρήματα και βρέθηκε σε 28 πόλεις μέσα σε 30 ημέρες!

Το "Dragons' Den" ή αλλιώς "Shark Tank", όπως είναι ο τίτλος στην Αμερική, είναι ένα καινοτόμο project, στο οποίο πέντε επιτυχημένοι επιχειρηματίες επενδύουν προσωπικά κεφάλαια σε πρωτότυπες ιδέες νέων, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων, καθώς, όπως μάς είπαν, στο "Dragons' Den" κυρίαρχο στοιχείο είναι το diversity, καθώς συμμετέχουν επιχειρηματίες ηλικίας από 18 έως 70+ χρονών.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε ένα μικρό απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο του "Dragons' Den". Είδαμε πώς διαπραγματεύονται και πώς αντιδρούν οι 5 επενδυτές σε μία καλή πρόταση μίας start up επιχείρησης, με το επεισόδιο να σταματά λίγο πριν κλείσουν τη συμφωνία. Τελικά έκλεισαν το deal; Θα το δούμε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Στο σόου συναντάμε ορολογίες που δεν έχουμε ακουστά αλλά φροντίζουν να μάς εξηγούν καθ' όλη τη διάρκεια οι Dragons και οι ειδικές επισημάνσεις σε κάθε επεισόδιο. Πάντως, είτε γνωρίζεις από business, είτε όχι, είναι ένα τηλεοπτικό - εκπαιδευτικό σόου που σου τραβά το ενδιαφέρον σε όποια ηλικιακή ομάδα ανήκεις. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.