"Σέ προσκυνώ, γλώσσα": 3ος κύκλος εκπομπών στο κανάλι της Βουλής

Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσης μας με την ελληνική γλώσσα.

Σέ προσκυνῶ, γλώσσα

Ο τρίτος κύκλος της δημοφιλούς γλωσσικής εκπομπής "Σέ προσκυνῶ, γλώσσα" με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και με τη δημοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα ξεκινά αυτό το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 19.00 στο κανάλι της Βουλής.

Ο νέος κύκλος της εκπομπής υπό τον τίτλο του προσφυούς στίχου "Σέ προσκυνῶ, γλώσσα" της αειμνήστου ακαδημαϊκού ποιήτριας Κικής Δημουλά  περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην ιστορία της γλώσσας μας, καθώς και απορίες τηλεθεατών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στην ι­στοσελίδα της εκπομπής "Σέ προσκυνῶ, γλώσσα" στο Facebook, όπως και στον ιστότοπο ba­biniotis.gr. Μαθητές από  όλη την Ελλάδα εξακολουθούν να συμμετέχουν στην εκπομπή, στέλ­νοντας βιντεοσκοπημένες  από το τηλέφωνό τους γλωσσικές απορίες,  όπως επίσης ερωτήσεις και  διευκρινίσεις, στις οποίες απαντά ο καθηγητής.

Επίσης, ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης  συζητά με την Βίκυ Φλέσσα θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσης μας με την ελληνική γλώσσα, δυσκολίες στην ορθογραφία των λέξεων, σημασιολογικές διαφορές, την ιστορία των κυριωνυμίων, τα ονόματα των τόπων και των ανθρώπων, πώς προκύπτουν, καθώς και το ιδιαιτέρως προσφιλές ζήτημα της ετυμολογί­ας ελληνικών λέξεων.

Η εκπομπή θα προβάλλεται από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο στις 19.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 15.00 στη Βουλή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.