Σειρές που θα σου αρέσουν αν είσαι fan του Elite στο Netflix

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο του αλγόριθμου και σου προτείνουμε 7 σειρές που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το Elite του Netflix.

Netflix © Matias Uris, Netflix

Η έκτη σεζόν του Elite είναι online επιτέλους στο Netflix και οι φίλοι του εφηβικού δράματος, γρήγορα το τοποθέτησαν στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων σειρών της πλατφόρμας. Το μοναδικό μείγμα εφηβικού δράματος, μυστηρίου δολοφονίας και σαπουνόπερας συνεχίζεται και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απολαύσει κανείς αυτή τη σειρά, οπότε είναι λογικό όσοι την αγαπούν μέχρι στιγμής να αναζητήσουν και άλλα παρόμοια δράματα. Εμείς, λειτουργώντας σαν αλγόριθμος, προτείνουμε μερικές από τις κορυφαίες σειρές που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με το Elite - σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι αντίστοιχο.

Pretty Little Liars (2010-17 / HBO Max)

Αν νομίζεις ότι το Elite είναι σαπουνόπερα, τότε σίγουρα πρέπει να δεις το Pretty Little Liars, για να διαπιστώσεις ότι μάλλον έκανες λάθος.  Επικεντρώνεται σε μια ομάδα φίλων που βασανίζεται από μια μυστηριώδη φιγούρα που απειλεί να αποκαλύψει τα μυστικά τους. Δεν είναι περίεργο που η σειρά έχει φτάσει να θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα εφηβικού δράματος.

Heartstopper (2022 / Netflix)

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές του Elite είναι ότι η σειρά περιλαμβάνει LGBTQ+ ιστορίες και είναι εύκολο να επενδύσει κανείς συναισθηματικά σε αυτούς και τις ερωτικές τους ζωές. Αυτό ισχύει και για το Heartstopper. Εστιάζοντας στο ειδύλλιο μεταξύ του Νικ και του Τσάρλι, στην αρχή μοιάζει με μια απλή ιστορία αγάπης. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες παράμετροι.

Euphoria (2019- / HBO Max)

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στο HBO, ενδεχομένως και εξαιτίας της πρωταγωνίστριάς της. Ο βασικός της χαρακτήρας είναι η Ρου Μπένετ της Ζεντάγια και η σειρά επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα σκοτάδια της. Ωστόσο, διερευνά επίσης κι άλλους χαρακτήρες, προβάλλοντας τις προσπάθειές τους να βγάλουν νόημα μέσα από το χάος της νεότητας.

Young Royals (2021- / Netflix)

Με το Elite, οι θεατές ρίχνουν μία ματιά στο πώς είναι να φοιτά κανείς σε ένα επιφανές κολλέγιο. Στο ίδιο σκεπτικό κινείται και η σειρά Young Royals, η οποία, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, εστιάζει σε έναν έφηβο γαλαζοαίματο, τον φανταστικό πρίγκιπα Βίλχελμ, και ιδιαίτερα στον έρωτά του για έναν άλλο νεαρό. 

The Afterparty (2022- / Apple TV+)

Η σειρά έχει μια πολύ πιο κωμική χροιά από το Elite, αλλά αφηγείται επίσης το χρονικό ενός φόνου. Καθώς εξελίσσεται, γίνεται γρήγορα σαφές ότι η υπόθεση έχει πολύ περισσότερα στοιχεία από όσα φαίνονται με το μάτι.

13 Reasons Why (2017-20 / Netflix)

Το 13 Reasons Why αξίζει για τον τρόπο με τον οποίο εξερευνά το πολύ βεβαρημένο θέμα της αυτοκτονίας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν του βουτά στη ζοφερή ψυχολογία των χαρακτήρων του.

Yellowjackets (2021-σήμερα / Showtime)

Το Yellowjackets, η πολύ δημοφιλής σειρά του Showtime, χωρίζεται σε δύο διαφορετικές χρονικές γραμμές: στο παρελθόν, κατά το οποίο μια ομάδα ποδοσφαίρου προσπαθεί να επιβιώσει από ένα αεροπορικό δυστύχημα και στο παρόν, όταν πια προσπαθεί να ξεπεράσει τα τραύματα του παρελθόντος.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.