Το Εθνικό Θέατρο συναντά το Κανάλι της Βουλής

Οι θεατρικές παραστάσεις που ξεχωρίζουμε από το πρόγραμμα της Βουλής-Τηλεόραση.

Παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στο κανάλι της Βουλής

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους τηλεθεατές θα προσφέρει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο η Βουλή-Τηλεόραση με την τηλεοπτική μετάδοση εννέα σημαντικών θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου. Οι παραστάσεις αυτές θα ξεκινήσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά -και διαδικτυακά- από την Τηλεόραση της Βουλής, για δεύτερη φορά με­τά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εν λόγω προγράμματος.

"Μισάνθρωπος" του Μολιέρου

Μισάνθρωπος
©Angela Brouskou

Ο Αλσέστ, μέλος της "καλής κοινωνίας", είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι βρίσκονται γύρω του επιδίδονται στον κοινω­νικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, κάνει τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται και πως απορρίπτει τον δρόμο της αληθινής αγάπης, επιλέγει την αναχώρηση και τη μονα­ξιά. Το έργο σκηνοθετεί ο Γιάννη Χουβαρδάς ενώ ερμηνεύουν οι: Μ. Μαρμαρινός, Χρ. Λούλης, Δ. Παπανικολάου, Άλκ. Πουλοπούλου, Έλ. Τοπαλίδου, Έμ. Κολιανδρή, κ.α. Τετάρτη 16/11 στις 11 μ.μ.

"Μικρές Ιστορίες για Αγρίους"

Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώ­ντας έμπνευση από το έργο του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό. Το έργο είναι σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου, με τους: Π. Αλεξανδρόπουλο, Α. Αναστασοπούλου, Ν. Γιαλελή, Αντ. Γιαννακό κ.α. Κυριακή 20/11 στις 5.30 μ.μ. 

"Ο Άνθρωπος που Γελά"

Μουσικοθεατρική σύνθεση του Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ και πρόκειται για το πιο πολιτικό έργο του. Ένα θυελλώδες ειδύλλιο μας θέτει ενώπιον της ακρότητας της εξουσίας και μας δείχνει πόσο αποκρουστικό μπορεί να είναι το "αληθινό" της πρόσωπο, όταν εκφράζεται στην πιο χυδαία και απροκάλυπτη μορφή του. Ερμη­νεύουν οι: Εβ. Παπούλια, Αιμ. Σταματάκης, Κ. Βασαρδάνης, Δ. Βερβιτσιώτης, Θ. Βλα­βιανός, Αντ. Δρακουλάκη, Π. Θωμόπουλος, Ν. Κοψιδάς. Τετάρτη 23/11 στις 11 μ.μ. 

"Ο Πρίγκηπας και ο Φτωχός"

Νεανική παράσταση σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Σε ένα μακρινό βασίλειο, δύο αγόρια, ολόιδια στην εμφάνιση, συναντιούνται τυχαία και αποφα­σίζουν να αλλάξουν θέση: ο φτωχός που τον λέγανε Μίκυ ονειρευόταν μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, ενώ ο Πρίγκιπας ευχόταν πάντα να μπορούσε να είναι ελεύθερος σαν ένας απλός υπήκοος. Έτσι λοιπόν ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τρομερές προκλήσεις στο νέο του ρόλο. Ερμηνεύουν οι: Β. Αμπατζής, Μ. Γεωργιάδου, Κ. Πλεμμένος, Άν. Κλάδη, Μ. Κρητικόπουλος, Α. Μουστάκα, Ν. Παπαδομιχελάκης. Κυριακή 27/11 στις 5.30 μ.μ. 

"Μελίσσια"

Θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεά­τρου σε σκηνοθεσία του Αλέξη Σταμάτη με τους: Μπ. Αρβανίτη, Ν. Αρβανίτη, Κ. Βασαρ­δάνη, Μ. Κεχαγιόγλου, Ν. Κουρή, Ν. Χατζόπουλο. Οι λεπτές ισορροπίες μιας μητριαρχι­κής αστικής κυψέλης των βορείων προαστίων διαταράσσονται από την έλευση μιας νεα­ρής κοπέλας. Τετάρτη 30/11 στις 11 μ.μ. 

"Τίμων ο Αθηναίος"

Τίμων ο Αθηναίος

Το διαχρονικό έργο των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθι­νού, με τους:  Β. Ανδρέου, Ν. Καρδώνη, Στρ. Πανούριο, Δ. Παπανικολάου, Μ. Σαββίδου, Χρ. Σουγάρη, Άρη Τρουπάκη. Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του. Τετάρτη 7/12 στις 11 μ.μ.

"Απλή Μετάβαση"

Απλή μετάβαση

Μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγ­γελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη σε σκηνοθεσία Μ. Θεοχάρη. Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα ανα­μονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Ερμηνεύουν: Κ. Ασπιώ­της, Μ. Διακοπαναγιώτου, Χ. Κεφαλά, Μ. Ρίζου κ.α. Τετάρτη 14/12 στις 11 μ.μ.

"Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε"

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

Θεατρική παράσταση, βασισμένη σε έργο του νομπελίστα συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου. Mια πα­ράσταση-ύμνος στο θέατρο και στους ανθρώπους του, που συνδυάζει τη δραματουργία του Πιραντέλο με την πρωτότυπη μουσική του Χατζιδάκι, αποτυπώνοντας την εκρηκτική σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και στο δημιούργημά του. Ερμηνεύουν: Ρ. Οικονομίδου, Ν. Φαρμάκης, Γ. Βογιατζής, Δ. Μαυ­ρίκιος, Γ. Σκαφιδά, Λ. Φωτοπούλου, Εύα Οικονόμου-Βάμβακα, Κ. Αρνόκουρος. Τετάρτη 21/12 στις 11 μ.μ. 

"Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"

Η "Χριστουγγενιάτικη Ιστορία" του Τσαρλς Ντίκενς, θα προβληθεί στο Κανάλι της Βουλής σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δου­λειάς. Νιώθει αμήχανα με τις γιορτές, ωστόσο, τα φετινά Χριστού­γεννα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή του και για τους αν­θρώπους γύρω του. Ερμηνεύ­ουν οι: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χριστίνα Μαξούρη, Στέλλα Αντύπα, Πάρις Θωμόπουλος κ.α. Σάββατο 24/12 στις 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Σειρές που θα σου αρέσουν αν είσαι fan του Elite στο Netflix

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο του αλγόριθμου και σου προτείνουμε 7 σειρές που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το Elite του Netflix.

07/12/2022

Οι χριστουγεννιάτικες προτάσεις της Cosmote TV

To εορταστικό pop up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD έρχεται και φέτος με περισσότερες από 90 ταινίες για όλη την οικογένεια.

Όλα όσα γνωρίζουμε για το "Enola Holmes 3"

Η Μάιλι Μπόμπι Μπράουν έχει κάνει τον κόσμο να μιλά ξανά για αυτήν.

Σάρα Ράφερτι, A Woman We Love

Η κοκκινομάλλα αριστοκράτισσα που έμαθες από το Suits ξέρει πώς να τραβάει τα βλέμματα πάνω της στα pool parties.

TV pick: Must see αφιέρωμα στην ελληνική μυθοπλασία από το "Mega Stories"

Πώς γεννήθηκαν τα μεγαλύτερα ελληνικά σίριαλ; Από τους "Απαράδεκτους", τα "Εγκλήματα" και το "Παρά Πέντε" μέχρι το "Νησί" και τις "Άγριες μέλισσες", η Δώρα Αναγνωστοπούλου συζητά με δημιουργούς και πρωταγωνιστές και εξερευνά τον κόσμο της τηλεοπτικής δημιουργίας και τη διαδρομή από την έμπνευση στην επιτυχία.

Η πραγματική ιστορία πίσω από το Blockbuster στο Netflix

Το τελευταίο κατάστημα Blockbuster στον κόσμο έχει γίνει πια, σειρά.