Οι ξένες ταινίες που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην ΕΡΤ

Κωμωδίες, ταινίες για όλη την οικογένεια, δράματα αλλά και βραβευμένα «διαμάντια» της έβδομης τέχνης μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση

Σουζάνα με σκοτώνεις

Κωμωδίες, ταινίες για όλη την οικογένεια, δράματα αλλά και βραβευμένα "διαμάντια" της έβδομης τέχνης μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Καθημερινά αλλά και το Σαββατοκύριακο, η ΕΡΤ2 μεταδίδει ταινίες από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΕΡΤ2

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 10 μ.μ.

"Ένας θάνατος σε μια κηδεία"
Κωμωδία, συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ-Γερμανίας 2007.
Σκηνοθεσία: Φρανκ Οζ.
Σενάριο: Ντιν Κρεγκ.
Παίζουν: Μάθιου Μακφάντιεν, Πίτερ Ντίνκλατζ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Ντέιζι Ντόνοβαν, Κίλι Χόους, Άλαν Τούνταϊκ, Κρις Μάρσαλ, Άντι Νάιμαν, Τζέιν Άσερ, Γιούεν Μπρέμνερ, Πίτερ Βον.

Ένας θάνατος σε μια κηδεία

Υπόθεση: Όταν οι πενθούντες συγκεντρώνονται στο αρχοντικό μιας βρετανικής επαρχίας για να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντα συγγενή τους, αγωνίζονται να κρατήσουν τα προσχήματα σε μια σειρά από τραγελαφικά ατυχήματα.Έτσι, η αξιοπρεπής κηδεία μετατρέπεται σε μια ξεκαρδιστική, χωρίς φραγμούς καταστροφή με λανθασμένα πτώματα, άσεμνες εκθέσεις και αποκαλύψεις συγκλονιστικών οικογενειακών μυστικών.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, στις 10 μ.μ.

"Απρόσμενος έρωτας"
Αισθηματική κομεντί, παραγωγής Αργεντινής 2018.
Σκηνοθεσία: Χουάν Βέρα
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν, Ζαν-Πιέρ Νόερ, Λούις Ρούμπιο, Κλόντια Φοντάν

Απρόσμενος έρωτας

Υπόθεση: O Μάρκος και η Άνα μετράνε 25 χρόνια γάμου. Όταν ο μοναχογιός τους φεύγει από το σπίτι για να πάει στο κολέγιο, το ζευγάρι μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, αποφασίζουν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Η εργένικη ζωή μοιάζει έντονη και συναρπαστική αρχικά, αλλά γρήγορα έρχονται τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες. Ο Μάρκος και η Άνα αρχίζουν να αναρωτιούνται για την αγάπη, τη φύση της επιθυμίας, την πίστη και παίρνουν μία απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στις 10 μ.μ.

"Τι όμορφη μέρα, Θεέ μου!"
Κωμωδία, παραγωγής Ιταλίας 2011.
Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουντσιάντε
Σενάριο: Κέκο Τζαλόνε, Τζενάρο Νουντσιάντε
Πρωταγωνιστούν: Κέκο Τζαλόνε, Ναμπίχα Ακάρι, Ιβάνο Μαρεσκότι, Λουίτζι Λουτσιάνο, Ρόκο Παπαλέο

Τι όμορφη μέρα, Θεέ μου

Υπόθεση: Το όνειρο του Κέκο είναι να γίνει αστυνομικός, όμως απορρίπτεται για τρίτη φορά από το Σώμα. Με τη μεσολάβηση ενός συγγενή του, αναλαμβάνει τη φύλαξη του περίφημου Καθεδρικού Ναού του Μιλάνου. Ασφαλώς δεν αργεί να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη, αφού είναι το πλέον ακατάλληλο άτομο γι’ αυτήν τη θέση. Όταν τον εντοπίζει ο Σουφιέν, ένας Άραβας τρομοκράτης που σκοπεύει να ανατινάξει τον ναό, ο Κέκο μοιάζει με το τέλειο κορόιδο. Για να τον παραπλανήσει, στέλνει την αξιολάτρευτη αδελφή του, Φάρα, με την αποστολή να τον ξελογιάσει και να μπορέσει μέσω αυτού να περάσει τα εκρηκτικά της…

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12.15 π.μ.

"Land"
Ταινία μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων, παραγωγής 2019.
Σκηνοθεσία: Αντζέλικα Λένα (Angelica Lena), Θεοδώρα Πασκουινέλλι (Teodora Pasquinelli)
Παίζουν: Jasmin Momen Meah, Νίκος Σπυρέλης

Land

Υπόθεση: Σε ένα νησί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, συναντιoύνται άνθρωποι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, ένα νεαρό κορίτσι σώζεται ακούσια από έναν μεθυσμένο άντρα.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12.30 π.μ.

"Αύριο περνάω απέναντι"
Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ελλάδας-Ολλανδίας-Λουξεμβούργου 2019.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Sepideh Farsi (Σεπιντέ Φαρσί)
Παίζουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Hanna Issa, Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς

Αύριο περνάω απέναντι

Υπόθεση: Ένας Σύρος πρόσφυγας διασχίζει με βάρκα το Αιγαίο, για να καταλήξει στη Λέσβο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών. Εκεί γνωρίζει μια Ελληνίδα αστυνομικό και δημιουργεί μαζί της μια ιδιόμορφη σχέση. Μια σχέση που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόλοιπη ζωή τους, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία του.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 10 μ.μ.

"Σουζάνα με σκοτώνεις"
Α’ τηλεοπτική μετάδοση
Αισθηματική κομεντί, συμπαραγωγής Μεξικού-Καναδά 2016.
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Σνάιντερ
Σενάριο: Λουίς Κάμαρα, Ρομπέρτο Σνάιντερ
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Άσλεϊ Χίνσοου, Τζέιντιν Γουόνγκ, Μπιορν Χλίνουρ Χάραλντσον, Αντρές Αλμέιντα, Μπάρμπαρα Γκάρικ

Σουζάνα με σκοτώνεις

Υπόθεση: Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος  και χαρισματικός ηθοποιός, ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγός του Σουζάνα (Βερόνικα Εκέγκουι) τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση. Η βεβαιότητά του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, όσο αρχίζει να μιλάει με οποιονδήποτε μπορεί να έχει πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται. Μερικούς μήνες μετά, ο Ελίχιο μαθαίνει ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα. Αποφασίζει τότε να πουλήσει το αυτοκίνητό του, να αφήσει πίσω του το Μεξικό, και να πάει να τη βρει. Μόλις όμως φτάνει σ’ αυτή τη μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, συνειδητοποιεί πως είναι σαν ψάρι έξω από το νερό. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ο Ελίχιο ανακαλύψει πως η Σουζάνα έχει σχέση με έναν ποιητή, τον Σλάβομιρ.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ.

"Τρεχάτε ποδαράκια μου"
Α’ τηλεοπτική μετάδοση
Κωμική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Ισπανίας-Καναδά 2016.

Τρεχάτε ποδαράκια μου

Υπόθεση: Ο Όζι, ένα φιλικό και καλόκαρδο μπιγκλ, θα δει την ειδυλλιακή του ζωή να αναστατώνεται, όταν η οικογένειά του αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν επιτρέπονται τα σκυλιά. Καθώς δεν μπορούν να πάρουν τον αγαπημένο τους Όζι μαζί στο ταξίδι, η οικογένεια Μάρτιν συμβιβάζεται με την αμέσως καλύτερη επιλογή, μία από τις καλύτερες πανσιόν για σκύλους, το Γάργαρο Ρυάκι. Η πανσιόν όμως, στην πραγματικότητα, είναι ένα κάτεργο για σκύλους. Ο Όζι ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή απόδραση.

ΕΡΤ1

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00

"Βόμβα"
Α’ τηλεοπτική μετάδοση
Δραματική ταινία, παραγωγής ΗΠΑ 2019
Σκηνοθεσία: Τζέι Ρόουτς
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζον Λίθγκοου, Κέιτ ΜακΚίνον, Κόνι Μπρίτον, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ , Άλισον Τζάνεϊ

Βόμβα

Υπόθεση:  Η ταινία που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ξεδιπλώνει το σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο FOX και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.