Άγιος Βαλεντίνος: Οι 5+1 πιο ρομαντικές ταινίες που θα δεις στην TV

Ξεχωρίζουμε τους πιο δυνατούς κινηματογραφικούς έρωτες που έρχονται αυτές τις μέρες σε ελεύθερα κανάλια, CosmoteTV και Nova με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

BEFORE SUNRISE

Frantz (2016)

Frantz

Σάββατο 12/2, ΒΟΥΛΗ, 23:00. Το 1919, σε μια επαρχιακή γερμανική πόλη, η Άννα επισκέπτεται καθημερινά τον τάφο του αρραβωνιαστικού της Φραντς, ο οποίος σκοτώθηκε στη Γαλλία στον Μεγάλο Πόλεμο που μόλις τελείωσε. Τον τάφο όμως επισκέπτεται κι ένας μυστηριώδης Γάλλος, ο οποίος συστήνεται ως φίλος και παλιός συμφοιτητής του Φραντς. Ντελικάτο, συναισθηματικό και τρυφερά παλιομοδίτικο ριμέικ μιας ταινίας του Ερνστ Λιούμπιτς του 1932 από τον Φρανσουά Οζόν, με τους Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ.

"Πριν το Ξημέρωμα" (1995), "Πριν το Ηλιοβασίλεμα" (2004)

BEFORE SUNRISE

Το 1995, ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί ενσάρκωσαν δύο νέους που μπροστά στην κάμερα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ συναντήθηκαν ως Τζέσι και Σελίν σ’ ένα δρομολόγιο του τρένου Βουδαπέστη-Παρίσι, γράφοντας έτσι την αρχή για μία από τις ωραιότερες κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης, που στη συνέχεια αναδείχθηκε και σε μία σπουδαία ρομαντική και διαλογική μα καθόλου φλύαρη τριλογία. Τα δύο πρώτα μέρη της προβάλλονται στο NovaCinema2: "Πριν το Ηλιοβασίλεμα" (2004) την Κυριακή 13/2 στις 19:10 και "Πριν το Ξημέρωμα" (1995) τη Δευτέρα 14/2 στις 20:15.

Διακοπές στη Ρώμη (Roman Holiday, 1953)

Roman Holiday

Δευτέρα 14/2, CosmoteCinema2HD, 15:00. Αφόρητα καταπιεσμένη από το ασφυκτικά υπερπροστατευτικό περιβάλλον της, μια όμορφη πριγκίπισσα (Όσκαρ για την Όντρεϊ Χέπμπορν στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο) αποφασίζει να το σκάσει κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Ρώμη. Εκεί θα γνωρίσει έναν μποέμ δημοσιογράφο (Γκρέγκορι Πεκ) που θα της προσφέρει τις καθημερινές απολαύσεις που της στερούσε όλα αυτά τα χρόνια το μοναρχικό της αξίωμα. Παιχνιδιάρικη ρομαντική κομεντί του Γουίλιαμ Γουάιλερ, που αν και γυρισμένη στα 50s καταφέρνει ακόμη και σήμερα να παραμένει μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του είδους.

Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ (Everyone Says I Love You, 1996)

Everyone Says I Love You

Τρίτη 15/2, ΕΡΤ2, 22:00. Τα μέλη μιας δυσλειτουργικής οικογένειας προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τη ζωή τους και να συνυπάρξουν όσο το δυνατόν πιο αρμονικά, με φόντο τρεις από τις πιο ερωτικές πόλεις του κόσμου. Μια από τις πιο ολοκληρωμένες σκηνοθετικά ταινίες του Γούντι Άλεν είναι παραδόξως ένα μιούζικαλ (δεν πρόκειται για μια περίτεχνη μουσικο-χορευτική φαντασμαγορία με εντυπωσιακά ντεκόρ και ψεύτικα λαμπερά χρώματα, αλλά γουντι-αλενικού τύπου μιούζικαλ, όπου τραγουδά ένας θίασος πολύ γνωστών ηθοποιών οι οποίοι δεν ξέρουν να χορεύουν και να τραγουδούν!) που μοιάζει με ύμνο στον έρωτα και τη χαρά της ζωής. Πρωταγωνιστούν μαζί του οι Τζούλια Ρόμπερτς, Γκόλντι Χόουν, Ντρου Μπάριμορ, Άλαν Άλντα, Έντουαρντ Νόρτον, Νατάσα Λιόν, Νατάλι Πόρτμαν, κά

Carol (2015)

Carol

Τρίτη 15/2, CosmoteCinema2HD, 22:00. Στη Νέα Υόρκη του ’50 η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ γνωρίζει την κομψή, ευκατάστατη και μεγαλύτερή της Κάρολ Ερντ. Οι δύο γυναίκες ερωτεύονται και, παρά τα εμπόδια, όπως ο εκβιασμός που επιχειρεί ο σύζυγος της Κάρολ, αποφασίζουν να δραπετεύσουν μαζί από την πόλη. O Τοντ Χέινς σκηνοθετεί άψογα τη διασκευή ενός μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, με τις πρωταγωνίστριες Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα (βραβείο στο φεστιβάλ Κανών) σε ρεσιτάλ ερμηνείας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.