Όλα όσα γνωρίζουμε για το τηλεοπτικό "Lord of the Rings"

Το πρώτο teaser αποκάλυψε τον τίτλο της τηλεοπτικής σειράς, ένα επικό prequel του «Χόμπιτ» και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Lord of the Rings

"The Rings of Power": Αυτός είναι ο επίσημος τίτλος της σειράς του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", όπως ανακοίνωσε η Amazon μαζί με ένα αινιγματικό teaser που δεν αποκαλύπτει άλλες πληροφορίες. Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς που υπογράφουν οι Τζ. Ντ. Πέιν και Πάτρικ ΜακΚέι ως δημιουργοί, αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου στο Amazon Prime και όλα δείχνουν ότι μέχρι τότε οι φαν του Τόλκιν θα παίρνουν με το σταγονόμετρο πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς.

Είκοσι χρόνια μετά την προβολή της "Συντροφιά του Δαχτυλιδιού", της πρώτης ταινίας από την τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Πίτερ Τζάκσον, η σειρά "The Lord of the Rings: The Rings of Power" μας γυρνά και πάλι στον κόσμο της Μέσης Γης και συγκεκριμένα ακόμα πιο πίσω από τα γεγονότα του "Χόμπιτ" και του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Τόλκιν.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, "η επερχόμενη σειρά των Amazon Studios φέρνει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής Δεύτερης Εποχής της ιστορίας της Μέσης Γης. Το επικό αυτό δράμα εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του "Χόμπιτ" και του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μια εποχή στην οποία σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασιλεία γνώρισαν τη δόξα και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρέμονταν από μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που γεννήθηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι.

Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο χαρακτήρων, τόσο γνώριμων όσο και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα σκοτεινά βάθη των Ομιχλωδών Βουνών μέχρι τα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών Λίντον, το μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ και τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και αυτοί οι χαρακτήρες θα χαράξουν τη δική τους κληρονομιά η οποία θα ζει για πολύ καιρό αφότου αυτοί θα έχουν φύγει".

Το πολυπληθές καστ της σειράς αριθμεί μεταξύ άλλων τους Μόρθιντ Κλαρκ, Ρόμπερτ Αραμάγιο, Ναζανίν Μπονιάντι, Τζόζεφ Μόουλ, Μαρκέλα Κάβενα, Ογουέιν Άρθουρ, Ισμαίλ Κρουζ Κόρντοβα, Έμα Χόρβαθ, Τομ Μπατζ, Λένι Χένρι, Σίνθια Αντάι-Ρόμπινσον, Τσάρλι Βίκερς, Σοφία Μομβέτε, Ντάνιελ Γουέιμαν, και Μπέντζαμιν Γουόκερ, ενώ οι αριθμοί που πραγματικά ζαλίζουν εμφανίζονται στο κόστος. Μόνο η πρώτη σεζόν στοιχίζει 465 εκατομμύρια δολάρια (για την ιστορία, η κινηματογραφική τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Πίτερ Τζάκσον κόστισε περίπου 281 εκατομμύρια δολάρια), κάνοντας έτσι το "Lord of the Rings: The Rings of Power" την πιο ακριβή παραγωγή που γυρίστηκε ποτέ για την τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.