Πρωτοχρονιά με όπερα και χορό από την Εθνική Λυρική Σκηνή στην ΕΡΤ2

Δείτε αναλυτικά όλα όσα θα δούμε στη σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το βράδυ της αλλαγής του χρόνου με παρουσιάστρια την Νάντια Κοντογεώργη.

Νάντια Κοντογεώργη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της ΕΡΤ2 για την αλλαγή του χρόνου (Παρασκευή 31/12 στις 23:20) με μερικές από τις πιο λαμπερές στιγμές της που έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Καλλιμάρμαρο. 

Με παρουσιάστρια την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη, η Εθνική Λυρική Σκηνή αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει και υποδέχεται το 2022 με δημοφιλείς άριες από διάσημα έργα του ρεπερτορίου της όπερας, όπως η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, οι Γάμοι του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, η Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, αλλά και αποσπάσματα από τις όπερες Τροβατόρε, Αΐντα, Τραβιάτα και Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι.

Μαντάμα Μπαττερφλάι

Ερμηνεύουν οι κορυφαίοι, με διεθνή αναγνώριση Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιουσίφ Εϊβάζοφ. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνουν οι Φιλίπ Ωγκέν, Λουκάς Καρυτινός, Ντάνιελ Σμιθ, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από την εορταστική βραδιά της ΕΛΣ στην ΕΡΤ2 δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός: Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύει απόσπασμα από τη χορογραφία των RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα-Γιόζεφ Φρούτσεκ) πάνω στους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα, ενώ οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ ερμηνεύουν χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου πάνω στο 5ο Κοντσέρτο για πιάνο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Μπαλέτο ελσ

Το εορταστικό μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί μέρος του εντυπωσιακού live προγράμματος που ετοιμάζει το ΚΠΙΣΝ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το οποίο θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 με οικοδέσποινα της ζωντανής αναμετάδοσης την Νάντια Κοντογεώργη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.