Τι αξίζει να δούμε τo Σάββατο 5/12 στην TV;

Η οσκαρική «Μορφή του Νερού» αλλά και η τελευταία ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Γυναίκες που Περάσατε από Δω» έρχονται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.

Τι αξίζει να δούμε τo Σάββατο 5/12 στην TV;

Σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο μια μουγκή και μοναχική καθαρίστρια αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα αλλόκοτο αμφίβιο πλάσμα, το οποίο γίνεται αντικείμενο βασανιστικών πειραμάτων. Η «Μορφή του Νερού», το αλληγορικό παραμύθι του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπης μουσικής και σχεδιασμού παραγωγής, Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, Χρυσές Σφαίρες και BAFTA έρχεται το Σάββατο 5/12 στις 22:15 σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στα ελεύθερα κανάλια από τον ALPHA.

Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή έρχεται και η τελευταία ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Γυναίκες που Περάσατε από Δω» που ολοκλήρωσε την άτυπη κινηματογραφική τριλογία γυναικών του κορυφαίου και αθεράπευτα ρομαντικού δημιουργού (24:00, ΕΡΤ2). Επίσης, «Το Λιμάνι των Αποκλήρων», άλλη μία κορυφαία ταινία προβάλλεται από το Κανάλι της Βουλής στις 23:00.

Τι αξίζει να δούμε τo Σάββατο 5/12 στην TV; - εικόνα 1

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη «Κλεινόν άστυ-Ιστορίες της πόλης» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5/12 στις 21:00 στην ΕΡΤ2 και επιχειρεί να φωτίσει την άγραφη ιστορία της πρωτεύουσας μέσα από πολλές και διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων. Το πρώτο επεισόδιο επικεντρώνεται στις «Τοιχογραφίες στην πόλη», τα graffiti που δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα των περαστικών και ταυτόχρονα προκαλούν όχι μόνο το βλέμμα, αλλά και ερωτήματα. Είναι τέχνη ή βανδαλισμός; Γκραφιτάδες πρώην και νυν, street artists, beatboxers, εικονογράφοι, εικαστικοί καλλιτέχνες, ερευνητές-συγγραφείς, κοινωνιολόγοι και αρχιτέκτονες δίνουν τις απαντήσεις.

Το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1 «Η ζωή αλλιώς» βάζει πλώρη για την Ιθάκη (16:50), τα «Πλάνα με ουρά» ταξιδεύουν στην Κερκίνη για να εξερευνήσουν έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ευρώπης (18:00, ΕΡΤ2), ενώ η Λένα Αρώνη και το «Art Week» συνομιλεί για τη δυσκολία της εποχής, τους προβληματισμούς, τους φόβους, αλλά τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον γιο του Γιώργο Καφετζόπουλο και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους (20:00, ΕΡΤ2).

Διαβάστε τις κριτικές και δείτε τα τρέιλερ όλων των σημερινών ταινιών εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.