Έρχεται (επιτέλους) το τέλος του «Casa de Papel»

Η συμμορία του Καθηγητή ετοιμάζεται για…αποφοίτηση, καθώς το Netflix ανακοινώνει την έναρξη των γυρισμάτων της πέμπτης και τελευταίας σεζόν της δημοφιλούς ισπανικής σειράς.

Έρχεται (επιτέλους) το τέλος του «Casa de Papel»

Ναι, είναι γεγονός. Η στιγμή που θα δούμε το τέλος του «Casa de papel» επιτέλους πλησιάζει. Αυτό το «επιτέλους», ωστόσο, δεν εκφράζει ενθουσιασμό αλλά ανακούφιση, καθώς η ισπανική σειρά-φαινόμενο κατάφερε να μας κουράσει όσο ελάχιστες με τις συνεχείς επαναλήψεις στο σενάριό της. To «Casa de papel» ήρθε στα τέλη του 2017 στο Netflix και έγινε άμεσα ο ορισμός του binge-watching. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων το παρακολούθησαν είδαν απανωτά τα επεισόδια της χορταστικής πρώτης σεζόν και αδημονούσαν για τη δεύτερη.

Όταν πια ήρθε και η τρίτη σεζόν, το μοτίβο της επανάληψης ήταν πλέον ξεκάθαρο και πίσω από το σχέδιο για την τέλεια ληστεία «φώναζε» η τέλεια ευκαιρία για περισσότερο χρήμα. Δεν μιλάμε όμως για τη λεία της πρωταγωνιστικής συμμορίας, αλλά για τα κέρδη της παραγωγής, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο τέρμα το hype της σειράς, τράβηξε από τα μαλλιά σενάριο, ρόλους και καταστάσεις και παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο ακόμα έναν αχρείαστο κύκλο επεισοδίων.

Έρχεται (επιτέλους) το τέλος του «Casa de Papel» - εικόνα 1

Το τέλος όμως επιτέλους πλησιάζει, κι έτσι, σύμφωνα με το Netflix, από τις 3 Αυγούστου η διάσημη συμμορία μαζεύεται ξανά σε Ισπανία, Δανία και Πορτογαλία για τα γυρίσματα του πέμπτου και τελευταίου κύκλου δέκα επεισοδίων. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν οι Χεσούς Κολμενάρ, Κόλντο Σέρρα και Άλεξ Ροντρίγκο, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση που ήρθε με μια φωτογραφία της σπασμένης πια χαρακτηριστικής μάσκας της συμμορίας, ο δημιουργός και παραγωγός της σειράς Άλεξ Πίνα δηλώνει: «Μας πήρε πάνω από έναν χρόνο να αποφασίσουμε πώς έπρεπε να διαλυθεί η συμμορία. Πώς έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση ο Professor. Πώς να προκαλέσουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες για τους χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα είναι ο 5ος κύκλος του La Casa de Papel. Ο πόλεμος γίνεται ακραίος, αλλά αυτή θα είναι η πιο επική και συναρπαστική σεζόν». Δύσκολο, αλλά τώρα που ξέρουμε ότι πρόκειται για το τέλος ίσως και να δούμε κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.