«Στο Πλεχτό»: Μιλήσαμε με τους παρουσιαστές της πιο τρολ αθλητικής εκπομπής

Ρακέτα τάκα-τούκα ή κέρλινγκ για νέο εθνικό άθλημα; Κούγιας ή Αναστασιάδης; Μίστερ πασατέμπος ή τέρμα αναποφάσιστος τύπος στο γήπεδο; Πιτουράς, Ράπτης, Παπασημακόπουλος και Τσουβέλας απαντούν.

«Στο Πλεχτό»: Μιλήσαμε με τους παρουσιαστές της πιο τρολ αθλητικής εκπομπής

Είναι τα δημιουργικά μυαλά του Netwix, ο Διομήδης Πιτουράς και ο Νικόλας Ράπτης, ο αγαπητός Αλέξανδρος Τσουβέλας, που τρελαίνει κόσμο με τις μιμήσεις του, και ο ούλτρα τρολ Μάκης Παπασημακόπουλος αυτοί που παίζουν μπάλα στο COSMOTE SPORT 1HD κάθε Δευτέρα, στις 11 μ.μ., βγάζοντας γέλιο με παρεΐστικο σχολιασμό, σκετσάκια και αυτοσχεδιασμούς. Πάμε να ακούσουμε αστείες ιστορίες για μπάλα από τους παρουσιαστές, προτού συντονιστούμε στο επόμενο επεισόδιο.

Για πάμε ένα σύνθημα για το «Πλεχτό»!
Α.Τ. Πού ’ναι τα πανόοοο, πού ’ναι τα πανόοοο, ξύλο στο πλεχτόοο, ξύλο στο πλεχτόοο, στον ηλεκτρικόοο. (με μπάσα φωνή και γρέζι)
Μ.Π. Εεε, οοο, ο Κριστόφ Ντιγκαρί είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Παντού κολλάει αυτό!

Αν το εθνικό άθλημα της Ελλάδας δεν ήταν το ποδόσφαιρο, τι θα είχαμε; Πού θα βγαίναμε πρώτοι χωρίς αντίπαλο;
Μ.Π. Έχουμε πολλά, όπως το τάβλι, η ρακέτα τάκα-τούκα στην παραλία, η παραγγελία μεζέ, η μείξη τσιμέντου... Τι νόμιζες;
Ν.Ρ. Εγώ από περιέργεια θα ήθελα να δω Έλληνες να παίζουν επαγγελματικά κέρλινγκ. Μας δια­κρίνουν η ένταση, το πάθος και οι φωνές ως λαό, οπότε θα καταλήγαμε να πλακωνόμαστε με τις σκούπες, να πετάμε τις πέτρες ο ένας στο άλλον και στο τέλος να σπάμε τον πάγο για να ψαρέψουμε· παρωδία.
Α.Τ. Στην πράξη της αυτοϊκανοποίησης είμαστε κορυφή και σε πυροβολισμό κατσίκας γείτονα – κάτι σαν δίαθλο.

«Στο Πλεχτό»: Μιλήσαμε με τους παρουσιαστές της πιο τρολ αθλητικής εκπομπής - εικόνα 1

Ποιος είναι ο τύπος που συμπυκνώνει όλη τη γηπεδική εμπειρία πάνω του; Αυτός που, αν δεν τον ξέρεις, δεν έχεις πάει γήπεδο;
Α.Τ. Πρώτος από όλους ο πασατέμπος: τόνοι αλατιού να κυλάνε στο αίμα, σποράκια να φεύγουν από το στόμα σαν βροχή, καπέλο παλια­κό στο κεφάλι από ελληνική μάρκα που έχει κλείσει εδώ και είκοσι χρόνια, τζιν λιβάις 402 και παπούτσια εναερίτη, ξέρεις εκείνου που ανεβαίνει στις κολόνες της ΔΕΗ.
Ν.Ρ. Ναι, μίστερ πασετέμπος σίγουρα και ο τύπος στο βρόμικο μετά. Εγώ γι’ αυτά πήγαινα γήπεδο βασικά.
Μ.Π. Είναι και ο τέρμα αναποφάσιστος, αυτός που ζει το παιχνίδι με ολική αλλαγή απόψεων ανά δίλεπτο, που βλέπει τη νίκη να γίνεται ήττα και το ανάποδο και πάντα –μα πάντα– κάθεται στη θέση σου ή έστω ξηγιέται μισόκωλο με ατάκα «εντάξει, ρε παιδιά, να χωρέσουμε όλοι».

Στους αγώνες του ερασιτεχνικού γίνονται τα καλύτερα. Για πείτε κάνα σκηνικό.
Α.Τ. Έχω δει τερματοφύλακα με ένα γάντι, που τον φώναζαν Αλκαίο και Μάικλ Τζάκσον. Έφαγε τρία γκολ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο.
Μ.Π. Παιχνίδι στον Γέρακα, παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι, ξαπλώνοντας τον γηπεδούχο σέντερ μπακ. Ο πατέρας του σέντερ μπακ σηκώνεται έξαλλος και φωνάζει στον σκόρερ: «Πού να μη σηκωθείς από κει, ρε αλήτη. Να σε θάψουν».
Δ.Π. Έχω καλύτερο: επιθετικός φεύγει μόνος του, ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα, πλασάρει σε κενό τέρμα, φεύγει προς το κοινό πανηγυρίζοντας, η μπάλα βρίσκει σε μικρό θάμνο με βάτα μπροστά στο τέρμα και βγαίνει άουτ.

«Στο Πλεχτό»: Μιλήσαμε με τους παρουσιαστές της πιο τρολ αθλητικής εκπομπής - εικόνα 2

Αν ήσασταν προπονητές σε μια ομάδα κι έχανε, μετά το ματς θα βγαίνατε για δηλώσεις με ύφος Κούγια ή με ύφος Αναστασιάδη;
Μ.Π. Ξεκάθαρα αλά Κούγιας. Εχθροί παντού, εχθροί θεόρατοι, ορκισμένοι, εξωγήινοι, κέντρα αποφάσεων που μας έχουν βάλει στο μάτι, όλα τα γκολ που δεχόμαστε είναι οφσάιντ, όλα τα ανάποδα αποτελέσματα έρχονται επειδή ο ρέφερι είναι «πιαζμάν».
Δ.Π. Ναι κι εγώ. Έχω δώσει χιλιάδες συνεντεύξεις Τύπου νοητά έπειτα από χαμένα ματς στο Football Manager και σε καμία δεν επικράτησε πολιτισμένο κλίμα.

Αναμφισβήτητα το «Στο πλεχτό» είναι μια αθλητική εκπομπή υψηλού δημοσιογραφικού επιπέδου και διεισδυτικής ματιάς στην κουλτούρα των φιλάθλων. Τι θα λέγατε σε έναν φέρελπι νέο αθλητικογράφο;
Α.Τ. Ωραίος αυτός ο Φέρελπις... Τι είναι, Λιθουανός; Έχει τρίποντο ή μόνο πασάρει δεξιά κι αριστερά;
Μ.Π. (γέλια) Να αλλάξει επάγγελμα βασικά, μπας και γίνει άνθρωπος.
Ν.Ρ. Ναι, να ανοίξει κάνα σουβλατζίδικο, να τρώμε μετά τους αγώνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.