Χρήστο Φερεντίνο, αν έφτιαχνες από την αρχή την ιδανική ελληνική τηλεόραση, τι είδους εκπομπές θα άφηνες απ’ έξω;

Ο παρουσιαστής μας μιλά λίγο πριν το talk του στο Utopia @ Golden Hall.

Χρήστο Φερεντίνο, αν έφτιαχνες από την αρχή την ιδανική ελληνική τηλεόραση, τι είδους εκπομπές θα άφηνες απ’ έξω;

Ο Χρήστος Φερεντίνος είναι ένας από τους μακροβιότερους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Από τις χιουμοριστικές και ταξιδιωτικές εκπομπές που έκανε στα 90's μέχρι τα πετυχημένα τηλεπαιχνίδια που παρουσιάζει εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει κάνει στη μικρή οθόνη ο άντρας κεφάλαιο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το χιούμορ του και το ήθος του τον ξεχωρίζει, ενώ η cool αντιμετώπιση που φαίνεται να έχει στο θέμα του celebrity status του τον κάνουν ένα από τους πιο αγαπητούς παρουσιαστές στην εγχώρια τηλεοπτική βιομηχανία.

Ο άνθρωπος που έχει κάνει σχεδόν τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση θα είναι καλεσμένος του Δημήτρη Αργυρόπουλου στη θεματική New Nomads στο Utopia @ Golden Hall για να μας μιλήσει για τα ταξίδια του, την εμπειρία του στην τηλεόραση και φυσικά τη σχέση του με την τεχνολογία. Λίγο πριν βρεθεί στο concept store, του θέσαμε μερικές ερωτήσεις για να μας δώσει τον τόνο για όλα τα ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητήσει την Πέμπτη 25/7 στις 17:00 στο χώρο του Utopia @ Golden Hall, όπου φυσικά μπορείτε ελεύθερα να παραβρεθείτε κι εσείς και να παρακολουθήσετε live τη συνέντευξη.

Από τη θητεία σου στην τηλεόραση, πες μας 2-3 μαθήματα ζωής που πήρες και όντως σε βοήθησαν.
Η τηλεόραση με έμαθε πώς να συμπεριφέρομαι στην πραγματική ζωή, με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι στην καθημερινότητά μου δηλαδή. Να επικοινωνώ με μεγαλύτερη αμεσότητα, άνεση, ευγένεια, κατανόηση και όχι με κριτική ματιά. Με έμαθε να ελέγχω καλύτερα τον εαυτό μου, κυρίως τα συναισθήματα θυμού και οργής. Επίσης, ότι η αναγνωρισιμότητα και η διασημότητα που φέρνει η τηλεόραση δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο και σίγουρα δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο για όποιον βρίσκεται και εργάζεται σε αυτήν. Τέλος ότι η τηλεόραση παχαίνει και μεγαλώνει. Αυτό μου λένε όσοι με γνωρίζουν από κοντά, «φαίνεστε μεγαλύτερος και πιο γεμάτος στην TV».

Τι δεν έχεις κάνει στην τηλεόραση και θα ήθελες να είναι το επόμενο βήμα σου;
Aυτό που θα ήθελα να ξανακάνω είναι ταξιδιωτική εκπομπή, πιο εξελιγμένη και ακόμη πιο «φευγάτη». Θα ήθελα μελλοντικά επίσης να παρουσιάσω ένα talk show, με συζητήσεις, γέλιο, εκπλήξεις και συναρπαστικές εναλλαγές.

Social media και διασημότητα/αναγνωρισιμότητα: σε αυτή τη «σχέση» πες μας ένα πράγμα που επικροτείς και ένα πράγμα που απορρίπτεις.
Η ελευθερία έκφρασης, η ασύλληπτη επικοινωνιακή επανάσταση που συντελείται στα social media είναι τόσο μαγική και ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν όμως και τόσες κακοτοπιές, τα fake news και οι λασπολογίες. Ατενσιόν σιλβουπλέ!

«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο φανατισμός και οι παρωπίδες. Δεν με ενοχλούν οι διαφορετικές απόψεις, αλλά οι άνθρωποι που δεν δέχονται καμία άλλη άποψη».

Πες μας ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου πολιτισμού που σε κάνει να ταυτίζεσαι και ένα που δεν καταλαβαίνεις καθόλου και φαντάζει ξένο στη δική σου προσωπικότητα;
Η κατεδάφιση προκαταλήψεων, ταμπού, στερεοτύπων, φόβων, κόμπλεξ που είχαν οι προηγούμενες γενιές, αλλά και η αλληλεπίδραση απόψεων και ιδεών που έφερε η εξέλιξη της τεχνολογίας. Απολαμβάνω να κάνω virtual βόλτα σε ένα μουσείο του Λονδίνου από το σπίτι μου, ξεκούραστα και χωρίς έξοδα. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο φανατισμός και οι παρωπίδες. Δεν με ενοχλούν οι διαφορετικές απόψεις, αλλά οι άνθρωποι που δεν δέχονται καμία άλλη άποψη.

Θέλουμε να μας περιγράψεις την πιο αστεία ή άβολη ιστορία που σου έχει τύχει live, ή σε γύρισμα ή ως μήνυμα/σχόλιο στα social media.
Η φάρσα που μου έκαναν οι συνεργάτες μου στο ΜΠΑΜ είναι νομίζω η πιο κορυφαία. Σε ένα μαϊμού αστυνομικό τμήμα στα Βριλήσσια. Στήναμε φάρσα σε άλλον και μου την έφεραν κανονικά. Δεν κατάλαβα τίποτα, τσίμπησα κανονικά.

Αν έφτιαχνες από την αρχή την ιδανική ελληνική τηλεόραση, τι είδους εκπομπές θα άφηνες απ’ έξω;
Πολιτικές εκπομπές καθαρά προπαγανδιστικές και καθοδηγούμενες.

Διαβάστε ακόμα