Τα καλύτερα επεισόδια του «Love, Death & Robots»

Είδαμε τα δεκαοκτώ επεισόδια της sci-fi animation ανθολογίας του Netflix και φτιάχνουμε τη δική μας αγαπημένη πεντάδα.

Τα καλύτερα επεισόδια του «Love, Death & Robots»

Δεκαοκτώ μίνι επεισόδια απαρτίζουν τη sci-fi ανθολογία του Netflix «Love, Death & Robots», όμως δεν αξίζουν όλα το ίδιο. Οι δημιουργοί του, Ντέιβιντ Φίντσερ («Fight Club», «Mindhunter») και Τιμ Μίλερ («Deadpool»), γέμισαν τους φαν της επιστημονικής φαντασίας με προσδοκίες για μια νέα αξιόλογη εκπροσώπηση του είδους στη μικρή οθόνη, τους άφησαν όμως με την ελπίδα.

Το αποτέλεσμα, αν και ταιριάζει απόλυτα στη λογική του Netflix (η σύντομη διάρκεια των επεισοδίων, από 6 μέχρι 17 λεπτά, είναι ό,τι πρέπει για binge watching), παραμένει άνισο και, αν σταθείς στα επεισόδια που θυμίζουν βιντεοπαιχνίδι κυρίως εξαιτίας της μέτριας αισθητικής τους ή σε άλλα που χρησιμοποιούν το σεξ και τη βία απλώς και μόνο για να προκαλέσουν, κινδυνεύεις να χάσεις αυτά που όντως αξίζει να παρακολουθήσεις. Διαλέξαμε αυτά που πατούν σε σαρκαστικές κι ευχάριστα πρωτότυπες ιστορίες ή δίνουν στα εντυπωσιακά εφέ τον πρώτο λόγο, καταφέρνοντας έτσι να ξεχωρίσουν από την ανθολογία.

#5 «Three Robots»

Τρία ρομπότ τριγυρνούν στα ερείπια μιας έρημης πόλης, προσπαθώντας να μαντέψουν πώς ήταν η ζωή των ανθρώπων πριν από το οριστικό τους τέλος. Από το τι έτρωγαν μέχρι το πώς διασκέδαζαν με τη «σφαίρα της ψυχαγωγίας», γνωστή και ως μπάλα, οι σουρεάλ εικασίες τους δημιουργούν ένα από τα πιο αστεία επεισόδια, που κρύβει παράλληλα μια μεγάλη πιθανότητα: το τέλος δεν θα έρθει έπειτα από έναν πόλεμο με ένα πιο εξελιγμένο είδος, θα έρθει απλώς και μόνο από την ανθρώπινη απληστία. Α, και το «νέο αφεντικό» θα είναι τετράποδο...

#4 «Alternate Histories»

Τα καλύτερα επεισόδια του «Love, Death & Robots» - εικόνα 1

Διαφορετικό από τα άλλα κεφάλαια της σειράς, το επεισόδιο αυτό συστήνεται ως παρουσίαση της πρωτοποριακής εφαρμογής «Πολυπιστήμιο», η οποία σου επιτρέπει να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να δεις πώς θα ήταν ο κόσμος αν μερικά από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα είχαν πάρει διαφορετική τροπή. Έξι άκρως χιουμοριστικά σενάρια για πιθανούς θανάτους του Χίτλερ σε νεαρή ηλικία δίνονται ως παράδειγμα. Θα γινόταν άραγε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος; Και ποιος θάνατος του φίρερ θα έκανε τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον πρώτο άνθρωπο που θα πατούσε στη Σελήνη; Δεν θα μας χαλούσε καθόλου αν η ιδέα του «Πολυπιστήμιου» αποκτούσε spin off...

#3 «Fish Night»

Τα καλύτερα επεισόδια του «Love, Death & Robots» - εικόνα 2

Όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει, δύο πωλητές αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα τους σε μια ερημική τοποθεσία στη μέση του πουθενά. Η νύχτα αυτή θα γίνει αφορμή για ένα ταξίδι στο χρόνο, όταν αυτός ο ξερός τόπος ήταν μέρος ενός ατελείωτου ωκεανού αλλά και σπίτι για τα πιο παράξενα πλάσματα της θάλασσας. Μια απλή ιστορία που θυμίζει αυτήν του Ίκαρου, ο οποίος παρασύρεται από το ίδιο του το όνειρο, θα μπορούσε να ειπωθεί σαν απλό παραμύθι, γίνεται όμως ένα από τα πιο όμορφα animations γεμάτο neon χρώματα και αλληγορίες.

#2 «When the yogurt took over»

Τα καλύτερα επεισόδια του «Love, Death & Robots» - εικόνα 3

Σε αυτήν την απολαυστική και γεμάτη σαρκασμό ιστορία μόλις έξι λεπτών (το μικρότερο σε διάρκεια επεισόδιο της σειράς) το γιαούρτι αποκτά νοημοσύνη έπειτα από ένα επιστημονικό πείραμα που πήγε λάθος, γράφει (ειρηνικά) μανιφέστα με νιφάδες δημητριακών και καταλήγει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου, έχοντας σώσει τους ανθρώπους από την εξαθλίωση στην οποία τους οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που παράκουσαν τις συμβουλές του. Τι γίνεται όμως όταν το γιαούρτι θέτει υψηλότερους στόχους και αφήνει πίσω τους ανθρώπους; Υπάρχει άραγε ανάμεσά τους κάποιος ηγέτης που να μπορεί να ανταγωνιστεί τη νοημοσύνη του γιαουρτιού;

#1«Zima Blue»

Τα καλύτερα επεισόδια του «Love, Death & Robots» - εικόνα 4

Η ιστορία ενός πασίγνωστου αλλά απομονωμένου καλλιτέχνη, τα αριστουργήματα του οποίου χαρακτηρίζονται πάντα από μια συγκεκριμένη απόχρωση του μπλε, είναι ίσως αυτή που ξεχωρίσαμε περισσότερο από τα συνολικά δεκαοκτώ επεισόδια της σειράς. Η εμμονή του γι’ αυτό το χρώμα εξηγείται βήμα βήμα μέσα από την πρωτοπρόσωπη αφήγηση του παράξενου εικαστικού, σε μια δεκάλεπτη ιστορία που μοιάζει πιο γεμάτη και από κανονική ταινία. Η μοναδική αισθητική του ξεχωρίζει ενώ το τέλος του, το πιο απρόβλεπτο της σειράς, θα σε κάνει να πατήσεις το pause και να σκεφτείς προτού το Netflix σε στείλει στο επόμενο επεισόδιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.