Πόσο πολιτικά θα είναι τα φετινά Emmys;

Μετά την απονομή των Creative Arts Emmys, η κούρσα για τα κορυφαία τηλεοπτικά βραβεία φτάνει στο τέλος με την τελετή της Κυριακής 17/9.

Πόσο πολιτικά θα είναι τα φετινά Emmys;

Πολλοί αγνοούν ότι υπάρχουν δύο απονομές τηλεοπτικών βραβείων Emmys – λογικό, καθώς οι περισσότεροι νοιάζονται ποιες σειρές θα αναδειχθούν ως καλύτερες και όχι ποιος έχει κάνει την καλύτερη μείξη ήχου! Η πιο προβεβλημένη από τις δύο απονομές είναι, λοιπόν, εκείνη που περιλαμβάνει τις βασικές κατηγορίες των καλύτερων ερμηνειών και σειρών. Εκεί δίνουν το «παρών» οι λαμπεροί προσκεκλημένοι τους οποίους θα σχολιάζουν τις επόμενες ημέρες οι πάντες για το ντύσιμο και τις δηλώσεις τους, και σ’ αυτήν υπάρχει ένας κεντρικός παρουσιαστής με τον πάντα πολυαναμενόμενο εναρκτήριο μονόλογό του. Στη δεύτερη απονομή, μία βδομάδα πριν, απονέμονται σε... στενότερο οικογενειακό κύκλο τα Creative Arts Emmys, δηλαδή τα βραβεία για όσους δουλεύουν στο παρασκήνιο για την τεχνική κατά κύριο λόγο αρτιότητα των σειρών.

Στη φετινή τελετή απονομής των Creative Arts Emmys, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, το HBO θριάμβευσε με 19 βραβεία – ακόμη κι αν δεν είχε το «Game of Thrones» ανάμεσα στις υποψηφιότητες, τα κέρδισε χάρη στα «Veep», «The Night Of», «Last Week Tonight with John Oliver», «Big Little Lies» και «Westworld». Το Netflix, που τερμάτισε δεύτερο με 16 βραβεία, είχε μεγάλη ώθηση από το «Stranger Things» και το NBC, τρίτο με 9 βραβεία, από το «Saturday Night Live» και το «This Is Us».

Όλα αυτά τα βραβεία (εδώ και εδώ) θα προστεθούν σε όσα απονεμηθούν την Κυριακή 17/9 προς τη Δευτέρα 18/9 στην τελετή που θα μεταδοθεί ζωντανά από το FOX Life (στις 03:00 μέσω COSMΟΤΕ TV, Nova, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης). Αν και θα θέλαμε να τα πάει καλά το αγαπημένο μας «The Handmaid’s Tale» και βρίσκουμε χαριτωμένη την «κόντρα» μεταξύ Σούζαν Σάραντον και Τζέσικα Λανγκ για το βραβείο ερμηνείας σε μια σειρά που αναβίωσε τη θρυλική κόντρα μεταξύ της Μπέτι Ντέιβις και της Τζόαν Κρόφορντ («Feud»), στην πραγματικότητα το μόνο που μας απασχολεί είναι αν θα τα χώσει επαρκώς στον Ντόναλντ Τραμπ ο οικοδεσπότης Στίβεν Κολμπέρ, ο φιλελεύθερος παρουσιαστής του «The Late Show» και ασυγκράτητος κριτής του Αμερικανού προέδρου. Κριτική στον άνθρωπο που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην αμερικανική κοινωνία περιμένουμε να ακούσουμε και από τον Άλεκ Μπάλντουιν (ξεκαρδιστικός ως Τραμπ στο «Saturday Night Live»), έναν από τους απονεμητές της βραδιάς μαζί με την Όπρα Γουίνφρι, τη Νικόλ Κίντμαν και τον Τζιμ Πάρσονς. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα αναζητήσουμε επίσης τα κουτσομπολιά για τα φανταχτερά πάρτι, ειδικά για το Governors Ball, που θα έχει θέμα τη «χρυσή μεγαλοπρέπεια» και σεφ τον Γιόακιμ Σπλίτσαλ.

Δες ένα promo για την 69η τελετή απονομής των Emmys:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.