Όλοι για Netflix τράβηξαν

Τι σημαίνει η μετακόμιση της Σόντα Ράιμς («Scandal», «Grey’s Anatomy») από το ABC στο Netflix.

Όλοι για Netflix τράβηξαν

Στη χώρα μας μετεγγραφή-βόμβα θεωρείται η μετακόμιση του Ανδρέα Γεωργίου του «Μπρούσκου» από τον ΑΝΤ1 στον ALPHA. Σε έναν άλλο πλανήτη, εκείνον της αμερικανικής τηλεόρασης, συγκλονιστικό γεγονός, με πολυσήμαντη σημασία, είναι η πολυετής συμφωνία που έκλεισαν Netflix και Σόντα Ράιμς. Η αποχώρηση της ισχυρότερης τηλεοπτικής παραγωγού από το «ελεύθερο» δίκτυο ABC, όπου είχε φτάσει να αποκτήσει δική της ζώνη με τρεις δημοφιλέστατες και πολυβραβευμένες σειρές η-μία-μετά-την-άλλη κάθε Πέμπτη (το #TGIT με «Scandal», «Grey’s Anatomy» και «How to Get Away With Murder»), δεν έχει να κάνει με λεφτά. Ο λόγος που η Σόντα Ράιμς, οι αδερφοί Κοέν (θα λανσάρουν μία ανθολογία γουέστερν) και ο Στίβεν Σόντερμπεργκ (η δική του μίνι σειρά γουέστερν «Godless» κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου) μεταπηδούν στο Neftlix είναι η καλλιτεχνική ελευθερία που τους προσφέρει – για όσο ακόμη του το επιτρέπει το μακροπρόθεσμο χρέος των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και συνεργάτες της ισχυρίζονται ότι η Σόντα Ράιμς πήρε αυτή την απόφαση λόγω της επαγγελματικής εξουθένωσης που της προκάλεσαν οι σεζόν των 20 επεισοδίων και βάλε στο ABC, εκείνη δηλώνει επίσημα ότι το Netflix της δίνει τη δυνατότητα να διευρύνει το κοινό (στους 104 εκατομμύρια συνδρομητές της πλατφόρμας παγκοσμίως) και να ενισχύσει την ταυτότητά της ως δημιουργός. Λέει συγκεκριμένα: «Η μετακίνηση της Shondaland (σ.σ.: της εταιρείας παραγωγής της Σόντα Ράιμς) στο Netflix είναι το αποτέλεσμα ενός κοινού σχεδίου που καταστρώσαμε ο Τεντ Σαράντος (σ.σ.: ο υπεύθυνος περιεχομένου του Netflix) και εγώ με βάση το όραμά μου για τον εαυτό μου ως αφηγήτριας ιστοριών και για την εξέλιξη της εταιρείας μου. Ο Τεντ προσφέρει έναν ξεκάθαρο και απαλλαγμένο από φόβους χώρο για τους δημιουργούς στο Netflix. Κατάλαβε τι αναζητούσα, δηλαδή την ευκαιρία να οικοδομήσω μια ζωντανή νέα στέγη για σεναριογράφους που να στηρίζεται στη μοναδική δημιουργική ελευθερία και την άμεση παγκόσμια εμβέλεια τις οποίες παρέχει η απαράμιλλη αίσθηση καινοτομίας του Netflix. Το μέλλον της Shondaland στο Netflix προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες».

Μέχρι να ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές για την ίδια, το Netflix και την εξέλιξη του μέσου της τηλεόρασης, οι τρεις σειρές του #TGIT παραμένουν στη θέση τους και επιφυλάσσουν αμέτρητες ανατροπές για τους ήρωές τους. Η αντίστροφη μέτρηση για το #TGIT ξεκίνησε:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.