Μια σειρά με IQ ιδιοφυΐας

Η σειρά του National Geographic «Genius», που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Απριλίου, περιγράφει πώς ο Albert έγινε Einstein.

Μια σειρά με IQ ιδιοφυΐας

Μ’ αυτή την τηλεόραση που έχουμε, έναν genius τον χρειαζόμαστε! Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα μεγάλο τηλεοπτικό event την Κυριακή 30 Απριλίου στο National Geographic, που αναφέρεται στη ζωή του ανθρώπου το όνομα του οποίου είναι ταυτισμένο με την ιδιοφυΐα. Το «Genius» είναι η πρώτη σειρά μυθοπλασίας του αμερικανικού καναλιού και μια μικρή γεύση απ’ αυτήν πήραμε σε ένα διάλειμμα του Super Bowl: σ’ αυτό το σποτ, ο Geoffrey Rush ως Albert Einstein βρίσκεται ανάμεσα σ’ ένα σωρό σημειώσεων με μαθηματικές εξισώσεις και παίζει στο βιολί το… «Bad romance» της Lady Gaga (η οποία εμφανιζόταν στο halftime show). Όχι ότι χρειαζόταν αυτός ο αναχρονισμός για να ενδιαφερθεί το κοινό για τα επιστημονικά επιτεύγματα και την προσωπική ζωή του σημαντικότερου επιστήμονα του 20ού αιώνα, ο οποίος θεμελίωσε την περίφημη θεωρία της σχετικότητας.

Μια σειρά με IQ ιδιοφυΐας - εικόνα 1
©National Geographic

Πηγαίνοντας βαθιά, η σειρά εξηγεί πώς ο ταπεινής καταγωγής Albert έγινε ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής Einstein, ενώ δίνει έμφαση στα έντονα συναισθήματα του Albert Einstein, παράλληλα με τη δυσκολία του να διαχειριστεί τις προσωπικές του σχέσεις, όπως εκείνες με τα παιδιά του, τις δύο συζύγους του αλλά και τις πολλές ερωμένες του – η επιστήμη θέλει σίγουρα και λίγο ίντριγκα για να γίνει ενδιαφέρουσα! Το «Genius» διαδραματίζεται μεταξύ της ταραγμένης περιόδου των δύο παγκόσμιων πολέμων, με την εξάπλωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, τους κατασκόπους να είναι παντού και την απειλή της ατομικής έκρηξης να καραδοκεί. Ο Einstein προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, ως σύζυγος και πατέρας παράλληλα, διατηρώντας τις αρχές του και τις αξίες του, ακόμα και όταν η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο.

Μια σειρά με IQ ιδιοφυΐας - εικόνα 2
©National Geographic

Οι συντελεστές εγγυώνται ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Οι δύο παραγωγοί, Brian Grazer και Ron Howard, έχουν βραβευτεί με Όσκαρ για το «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος» με θέμα τη ζωή του μαθηματικού John Nash (ο Howard γράφει και σκηνοθετεί το πρώτο από τα δέκα επεισόδια), ενώ ο πρωταγωνιστής Geoffrey Rush έχει κερδίσει Όσκαρ ερμηνείας για τον «Σολίστα» – σε νεαρή ηλικία τον Einstein υποδύεται ο Johnny Flynn («Lovesick», «Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία»).

To «Genius» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Απριλίου στις 21:00 στο National Geographic (μέσω COSMOTE TV, Nova, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης. Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.