Μην παίζεις άλλο με το μυαλό μας, Ryan Murphy!

Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει το θέμα του νέου κύκλου του «American Horror Story», που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15/9 αποκλειστικά στο FOX.

Μην παίζεις άλλο με το μυαλό μας, Ryan Murphy!

Ας μην προσπαθούμε μάταια να μαντέψουμε το θέμα του έκτου κύκλου του «American Horror Story», που έχει κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό. Θα το μάθουμε την Πέμπτη 15/9 στις 23:30, λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρώτη αμερικανική προβολή, στην πρεμιέρα αποκλειστικά στο FOX. Όσο κι αν σπάσαμε το κεφάλι μας παρακολουθώντας την πλημμυρίδα των teasers που κυκλοφόρησαν μεθοδικά τον τελευταίο μήνα στα social media και σε online περιοδικά, το τελευταίο απ' αυτά, που περιέχει εικόνες από όλα σχεδόν τα προηγούμενα, επενδύεται με το τραγούδι της Lady Gaga «Perfect illusion» (=τέλεια ψευδαίσθηση) σαν να προσπαθεί να διαλύσει κάθε εικασία.

Μην παίζεις άλλο με το μυαλό μας, Ryan Murphy! - εικόνα 1

Το στοιχείο του αποπροσανατολισμού και της έκπληξης ήταν το ζητούμενο με τη διοχέτευση teasers με αναφορές σε προηγούμενους κύκλους, εξωγήινους, τέρατα, ανθρωπόμορφες κούκλες, αγρογλυφικά, σκιές, έντομα, υπόγεια, πολλά παιδάκια με δυσοίωνο ύφος και άλλες εικόνες που, όπως πάντα, ανακατεύουν ελαφρώς το στομάχι. Το είπε ξεκάθαρα και ο πρόεδρος του FX, John Landgraf, ότι δηλαδή η ομάδα της προωθητικής καμπάνιας έφτιαξε teasers για υποθετικές σεζόν της σειράς, από τα οποία ένα είναι ακριβές και τα υπόλοιπα παραπλανητικά. Αυτό το κυνήγι θησαυρού για το θέμα του έκτου κύκλου (που για πρώτη φορά μετά τον πρώτο δεν έχει υπότιτλο) ήταν μια καλοζυγισμένη κίνηση για να τονωθεί το ενδιαφέρον του κοινού. Παρά τη Lady Gaga (η οποία επιστρέφει στον έκτο κύκλο) και τη Χρυσή Σφαίρα της, το «Hotel», το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς, δεν τα πήγε πολύ καλά στην τηλεθέαση.

Μην παίζεις άλλο με το μυαλό μας, Ryan Murphy! - εικόνα 2



Ωστόσο, το «American Horror Story» παραμένει ένα αξιοπερίεργο της αμερικανικής τηλεόρασης χάρη στο γκροτέσκο, την υπερβολή, τη νοσηρότητα, την εκκεντρικότητα και την υπεράντληση από γνωστά μοτίβα του σινεμά του φανταστικού και του τρόμου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φετινή σεζόν, που κάνει πρεμιέρα νωρίτερα από τις προηγούμενες, έχει να κάνει με το φαινόμενο της ομίχλης, επειδή με αυτό τον υπότιτλο αναγράφεται η σειρά στο πρόγραμμα αμερικανικού τηλεοπτικού περιοδικού. Να μας περιμένει άραγε μια ελεύθερη μεταφορά του μυθιστορήματος του Stephen King. Μήπως οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα με τα αποικιακά σκηνικά και κοστούμια μαρτυρούν ότι η έμπνευση προέρχεται από το μυστήριο της «χαμένης αποκίας» Roanoke στα τέλη του 16ου αιώνα; Ο συνδημιουργός της σειράς Ryan Murphy έχει καταφέρει και πάλι να εξάψει τη φαντασίας μας και θα τα αποκαλύψει όλα με τη βοήθεια ηθοποιών-φετίχ από προηγούμενες σεζόν, όπως οι Angela Bassett, Sarah Paulson, Kathy Bates, Wes Bentley, Matt Bomer και Cheyenne Jackson.

Ο έκτος κύκλος της ανθολογίας «American Horror Story» κάνει πρεμιέρα την την Πέμπτη 15/9 στις 23:30, λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρώτη αμερικανική προβολή, αποκλειστικά στο FOX, μέσω NOVA, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης. Όλα τα νέα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on-demand μέσω FOX Play. Δείτε μία επιλογή από τα teasers αυτού του κύκλου:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.