H Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην TV

Λιγοστές οι τηλεοπτικές μεταδόσεις – σε ΕΡΤ3 και συνδρομητική τηλεόραση.

H Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην TV

Αν περιμένεις να γεμίσει μουσική η τηλεόραση την Τρίτη 21/6, μάλλον θα χρειαστεί να κοιτάξεις το πρόγραμμα με τις δωρεάν συναυλίες που διοργανώνονται στην πόλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Σχετικές μεταδόσεις γι’ αυτό τον παγκόσμιο εορτασμό έχουν προγραμματίσει η ΕΡΤ3 και ο OTE TV, ενώ το Mezzo (μέσω OTE TV και Nova), χωρίς κάποια ξεχωριστή μετάδοση, είναι πάντα αξιόπιστη επιλογή για τους μουσικόφιλους.

Από το «Woodstock» της βαλκανικής μουσικής μέχρι τον Τσιτσάνη και τον Beethoven, το συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών αφιερωματικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 ξεκινάει στις 20:00 με το «Balkan Express» (σε επανάληψη). Ο Θόδωρος Καλέσης επισκέπτεται τη Σερβία και αρχικά συναντά την παραδοσιακή ορχήστρα πνευστών του Ekrem Mamutović, ενώ συνεχίζει αυτό το βαλκανικό μουσικό ταξίδι με στάσεις στο Guča Trumpet Festival (αυτό θεωρείται το «Woodstock» της βαλκανικής μουσικής) και στο ετήσιο φεστιβάλ μπίρας του Βελιγραδίου, όπου κυριαρχεί η rock μουσική. Ακολουθούν δύο ντοκιμαντέρ, στις 22:00 «Το έβδομο σουίνγκ» για την ομάδα Lubat του τζαζίστα Bernard Lubat, η οποία ειδικεύεται στον ζωηρόχρομο αυτοσχεδιασμό, και στις 23:00 το «Ο Τσιτσάνης της Θεσσαλονίκης» με την έρευνα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη για τη βαθιά σχέση του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη με τη Θεσσαλονίκη. Τα μεσάνυχτα θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση η συναυλία «Κύκλος Μπετόβεν – Ημέρα της Ευρώπης», με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης να παρουσιάζει υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου τη Συμφωνία αρ.9 σε ρε ελάσσονα, έργο 125.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ «Το έβδομο σουίνγκ»:



Από το πρωί της Τρίτης 21/6, το OTE CINEMA 1HD θα προβάλλει μιούζικαλ και μουσικές ταινίες: τα πιο ενδιαφέροντα είναι ο «Βιολιστής στη Στέγη» (08:30), «Buena Vista Social Club» (11:30) και «Grease» (13:20). Στις 21:00 θα δούμε σε μαγνητοσκόπηση την ετήσια τελετή κατά την οποία το Rock And Roll Hall of Fame υποδέχτηκε τους Cheap Trick, Chicago, Deep Purple, N.W.A. και Steve Miller – στην τελετή έκαναν εμφάνιση-έκπληξη ο David Byrne και η Sheryl Crowe.

Δείτε το trailer για το αφιέρωμα του OTE TV:



Στο Mezzo, οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα παρακολουθήσουν την όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Gounod από την Αρένα της Βερόνα (17:30) και την «Ωραία κοιμωμένη» από το μπαλέτο του Θεάτρου Mariinsky (21:30).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.