Τα φετινά Emmys ήταν πολυμορφικά και επικά!

Ένα ρεκόρ για το «Game of Thrones», 2 βραβεία για το «Transparent» και η Viola Davis ως καλύτερη (δραματική) ηθοποιός σημάδεψαν τη φετινή τελετή. 

Τα φετινά Emmys ήταν πολυμορφικά και επικά!

Με τα 8 βραβεία που αποκόμισε από την απονομή των Creative Arts Emmys πριν μια βδομάδα και τα 4 της χθεσινής απονομής (σενάριο, σκηνοθεσία, δεύτερος αντρικός ρόλος και καλύτερη δραματική σειρά), το «Game of Thrones» έσπασε το ρεκόρ της «Δυτικής Πτέρυγας», που είχε κερδίσει 9 βραβεία συνολικά το 2000 – «ευχαριστούμε το HBO που πίστεψε στους δράκους» είπαν οι δημιουργοί του David Benioff και D.B. Weiss παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς, το πρώτο σε μεγάλη κατηγορία που κερδίζει έπειτα από πέντε σεζόν μια σειρά που έχει σημαδέψει όσο λίγες άλλες τη νέα χρυσή εποχή της αμερικανικής τηλεόρασης.

Αυτή δεν ήταν η μόνη στιγμή που αναφωνήσαμε «Επιτέλους!» στη διάρκεια της 67ης τελετής απονομής που είδαμε Κυριακή βράδι προς Δευτέρα ξημερώματα στο ελληνικό FOX Life. Η πολυμορφία των χαρακτήρων της τηλεοπτικής μυθοπλασίας αναγνωρίστηκε με τη διπλή βράβευση του «Trasparent» (καλύτερη σκηνοθεσία κωμικής σειράς και πρώτος αντρικός ρόλος στον ευγνώμονα προς την κοινότητα των διεμφυλικών ατόμων Jeffrey Tambor), καθώς και με εκείνη της Viola Davis για το ρόλο της στο συναρπαστικό «How to Get Away with Murder». Ο Jon Hamm έφυγε με το βραβείο έστω και για την τελευταία σεζόν του «Mad Men», ενώ το «Modern Family» δεν μας προβλημάτισε με άλλη μία βράβευση ως καλύτερη κωμική σειρά – το πολιτικό «Veep» έσκισε στις κωμικές κατηγορίες κερδίζοντας τέσσερα βραβεία, ένα από τα οποία, το τέταρτo συνεχόμενο, έβαλε την πρωταγωνίστρια Julia Louis-Dreyfus στην ίδια γραμμή με τις Mary Tyler Moore και Candice Bergen. Θριαμβευτική ήταν και η παρουσία της μίνι σειράς του HBO «Olive Kitteridge» (6 βραβεία, ένα εκ των οποίων για την πρωταγωνίστρια Frances McDormand), που συνέβαλε ώστε να ανέβει και πάλι το συνδρομητικό κανάλι στο βάθρο του νικητή (14 Primetime και 29 Creative Arts Emmys).

Ο Andy Samberg ξεκίνησε την παρουσίαση της βραδιάς με ένα απολαυστικότατο μαγνητοσκοπημένο μουσικοχορευτικό νούμερο, όπου διαπιστώνοντας ότι έχει μείνει πολύ πίσω, κλείνεται σε ένα καταφύγιο για να δει «όλες τις σειρές» – όταν βγαίνει έπειτα από ένα χρόνο βρωμώντας, πέφτει πάνω στον Nathan Fillion που του θυμίζει ότι δεν έχει δει το «Castle», κι έτσι ξανακλείνεται στο καταφύγιο για άλλες 151 ώρες. Ο ζωντανός του μονόλογος δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η φάτσα του πρωταγωνιστή του «Brooklyn Nine-Nine» έκανε όλη τη δουλειά, όπως και η on air αποκάλυψη του κωδικού του για την υπηρεσία HBO Now, που ήταν πραγματικός! (Απόν) πρόσωπο της βραδιάς ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Donald Trump, που τα άκουσε τόσο από τον οικοδεσπότη όσο και από την Julia Louis-Dreyfus, την Amy Schumer και τους Key & Peele.

Όλοι οι νικητές των 67ων Primetime Emmys εδώ.

Το μαγνητοσκοπημένο μουσικοχορευτικό νούμερο του Andy Samberg:



Ο ζωντανός μονόλογος του Andy Samberg:



Ο συγκινητικός-πολιτικός ευχαριστήριος λόγος της Viola Davis:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.