Η TV νοσταλγεί τα ’90s

«The X-Files», «The Muppet Show», «Twin Peaks»... Η αμερικανική τηλεόραση ετοιμάζει reboots και remakes, αλλά είναι πράγματι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα;

Η TV νοσταλγεί τα ’90s

Μια υπογραφή χρειάζεται να βάλει η Μις Πίγκι, λένε χαριτολογώντας από το αμερικανικό δίκτυο ABC, και η λατρεμένη κουκλοπαρέα των παιδικών μας χρόνων είναι έτοιμη για το comeback της! Το «The Muppet Show» δεν είναι η μοναδική σειρά που θα αναβιώσει στις προσεχείς τηλεοπτικές σεζόν. Το «Twin Peaks» (χωρίς όμως τον Ντέιβιντ Λιντς που δεν τα βρήκε στα οικονομικά), το «The X-Files» (με ολόκληρο το παλιό team του μπροστά και πίσω από την κάμερα), το «Heroes» (μα είστε σοβαροί, το «Heroes»;), το «Full House» (ποιο;), αλλά και σειρές βασισμένες σε ταινίες, όπως το «Πάρτι για Εργένηδες» με τον Τομ Χανκς, η «Προφητεία», που θα τη σκηνοθετήσει ένας από τους δημιουργούς του «The Walking Dead», και το «Υγρό, Καυτό, Αμερικανικό Καλοκαίρι» με ένα ονειρεμένο καστ (Πολ Ραντ, Τζανίν Γκαρόφαλο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Πολ Ραντ) δείχνουν ότι τα κύματα της νοσταλγίας έφτασαν μέχρι την τηλεόραση.

Μήπως όμως πρέπει να μας προβληματίσει αυτή η νέα τάση; Είναι δυνατόν στη χρυσή εποχή της η τηλεόραση να κόλλησε την αντι-δημιουργική κινηματογραφική ασθένεια του reboot και του revival; Όσο κι αν μας ενθουσιάζει αρχικά η ιδέα ότι ο Μόλντερ και η Σκάλι θα αναζητήσουν ξανά την «αλήθεια εκεί έξω» και ότι τα Μάπετ θα ξανακάνουν στην οθόνη τις παλαβομάρες τους, ίσως θα ήταν προτιμότερο τελικά να κρατήσουμε τη γλυκιά τους ανάμνηση στο μυαλό μας και να προχωρήσουμε παραπέρα.

Τι καταλάβαμε δηλαδή που επέστρεψε το «Arrested Development»; Χρειαζόμαστε άραγε κι άλλα φριχτά ριμέικ όπως ο «Ιππότης της Ασφάλτου», το «Ντάλας», η «Βιονική Γυναίκα» και το «90210»; Κάποια από τα σχεδιαζόμενα projects αναβίωσης δίνουν βέβαια πολλές υποσχέσεις με τους συντελεστές τους, αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός εύκολα μπορεί να μετατραπεί εκ του αποτελέσματος σε μεγάλη απογοήτευση. Η αμερικανική τηλεόραση έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το «σπίτι» των νέων auteurs του θεάματος. Ας αντισταθεί λίγο στη σαρωτική τάση της νοσταλγίας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.