H «10η εντολή» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Η σειρά που έβγαλε ασπροπρόσωπο το αστυνομικό είδος στην ελληνική τηλεόραση επιστρέφει στον ALPHA από την Τετάρτη 11/2.

H «10η εντολή» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Δεν το ’χει η ελληνική τηλεόραση με τις αστυνομικές σειρές και δεν χρειάζεται να θυμηθούμε παραδείγματα (που έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστα) παρά μόνο την εξαίρεση η οποία επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η «10η εντολή» του ALPHA υπήρξε το πιο επιτυχημένο δείγμα του είδους κι αυτό το επιβεβαιώνει όχι μόνο η τηλεθέαση της πρώτης προβολής, μέχρι το 2007, αλλά και η αδιάκοπτη μεταμεσονύχτια επανάληψη των επεισοδίων από τότε μέχρι σήμερα. Η αυτοτελής σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου επιστρέφει στον ALPHA, κι όπως κάθε επιτυχημένο brand δεν επαναπαύεται στο cult following που έχει αποκτήσει, αλλά κάνει γερό update.

H «10η εντολή» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος - εικόνα 1

Ο δημιουργός της σειράς μας λέει ότι θα δούμε μια αρκετά διαφορετική «10η εντολή»: με μεγαλύτερη έμφαση στους χαρακτήρες, με κινηματογραφικό ύφος, λιγότερο επεξηγηματικό, και με ποιοτικότερη εικόνα. Οι ιστορίες, όπως πάντα, εμπνέονται από πραγματικά γεγονότα, αλλά οι σεναριογράφοι, ο ίδιος ο Κοκκινόπουλος, ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης («Άγρια παιδιά») και οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή («Μαύρα μεσάνυχτα»), αλλάζουν κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να εκθέσει συγκεκριμένα πρόσωπα και υποθέσεις. Το πρώτο επεισόδιο, η «Σιωπή», αναφέρεται σε μια υπόθεση trafficking και το καστ του περιλαμβάνει τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Παπαληγούρα, Αργύρη Ξάφη, Σοφία Γεωργοβασίλη και Κρις Ραντάνοφ – πάντα ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της «10ης εντολής» ήταν η εναλλαγή πολύ καλών ηθοποιών στα αυτοτελή επεισόδιά της. Αν συνυπολογίσουμε τις αναφορές που μας έκανε ο Κοκκινόπουλος στο δανέζικο «The Killing», στο βρετανικό «Utopia» και στο «True Detective», τότε είμαστε έτοιμοι για ένα comeback που θα στοιχειώσει τα βράδια μας.

Ο νέος κύκλος της «10ης εντολής» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 11/2 στις 23:00. Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.