Μαργιάννα Ψωμιάδου: «Στόχος του ΟΤΕ TV είναι η απογείωση της τηλεοπτικής εμπερίας»

Η υποδιευθύντρια Επικοινωνίας Marketing & Advertising Sales του ΟΤΕ ΤV μιλά για τις ενέργειες που κάνουν μοναδική την εμπειρία των συνδρομητών του.

Μαργιάννα Ψωμιάδου: «Στόχος του ΟΤΕ TV είναι η απογείωση της τηλεοπτικής εμπερίας»

Η υποδιευθύντρια Επικοινωνίας Marketing & Advertising Sales του ΟΤΕ ΤV Μαργιάννα Ψωμιάδου μας μιλάει για το premium και αποκλειστικό περιεχόμενο της συνδρομητικής πλατφόρμας, τις ενέργειες που βελτιώνουν διαρκώς την εμπειρία του τηλεθεατή, τη στήριξη του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και για τα highlights που δεν πρέπει να χάσουμε μέσα στο 2015.

Μαργιάννα Ψωμιάδου: «Στόχος του ΟΤΕ TV είναι η απογείωση της τηλεοπτικής εμπερίας» - εικόνα 1

Πόσους συνδρομητές μετράει ο OTE TV στο κλείσιμο του 2014;
Και το 2014 πήγαμε πολύ καλά. Λίγο προτού κλείσει το έτος ήμασταν στους 350 χιλιάδες συνδρομητές, προσθέτοντας μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 100.000 συνδρομητές. Η σημαντική αυτή αύξηση αποδεικνύει ότι ο ΟΤΕ TV εξελίσσεται θεαματικά και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα νοικοκυριά. Η ενίσχυση του περιεχομένου και του brand awareness, καθώς και η υψηλή ικανοποίηση του συνδρομητή συμβάλλουν στη μέχρι τώρα επιτυχία μας. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η δυναμική πορεία και το 2015. Γύρω απ’ αυτό δουλεύουμε, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση του περιεχομένου, της επικοινωνίας και της συνολικής εμπειρίας του πελάτη.

Πού αποδίδετε αυτή την αύξηση στον αριθμό των συνδρομητών;
Σίγουρα είναι ένας συνδυασμός παραγόντων. Ο βασικότερος, το premium και αποκλειστικό περιεχόμενο στο αθλητικό και το κινηματογραφικό πρόγραμμα. Πολύ σημαντική επίσης είναι η επικοινωνία μας προς τους τηλεθεατές, που είναι σταθερή, στοχευμένη αλλά και ειλικρινής. Μας ενδιαφέρει πολύ η ενίσχυση της εμπειρίας του συνδρομητή τόσο με το περιεχόμενο που προσφέρουμε όσο και με την ποιότητα προβολής του – είμαστε η μόνη πλατφόρμα που έχει 25 κανάλια high definition, δηλαδή το premium περιεχόμενό μας προβάλλεται σε υψηλή ευκρίνεια με πολύ καλό ήχο. Τι πιο ωραίο να έχεις τον κινηματογράφο στο σπίτι σου ύστερα από μια δύσκολη ημέρα! Επίσης, από την πρώτη κιόλας στιγμή, πραγματοποιούμε σειρά ενεργειών επιβράβευσης των συνδρομητών μας: πρόσφατα υποδεχτήκαμε στην Ελλάδα τη Λόρα Καρμάικλ για την επίσημη πρεμιέρα του «Downton Abbey», μιας σειράς που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό, τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς του «Sherlock» που είναι υποψήφιος για Όσκαρ, τον θρύλο του NBA Γκάρι Πέιτον. Επίσης, οργανώσαμε πάνω από 80 διαγωνισμούς προσφέροντας συναρπαστικές εμπειρίες, όπως ταξίδια σε φεστιβάλ και διοργανώσεις, εισιτήρια σε θεάματα, προβολές σειρών και ταινιών πριν από όλους, γνωριμία με αγαπημένους αθλητές και καλλιτέχνες κ.λπ. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για ενέργειες που αναβαθμίζουν και προωθούν το περιεχόμενο, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύουν τους συνδρομητές μας και βελτιώνουν την τηλεοπτική εμπειρία. Η ικανοποίηση του συνδρομητή μας είναι προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε σταθερά. Οι έρευνες που τρέχουμε δείχνουν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον ΟΤΕ TV και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του. Τέλος, καθοριστικός παράγοντας είναι η ανταγωνιστική τιμή. Όλο αυτό το premium περιεχόμενο προσφέρεται σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, κάνοντας την τελική απόφαση του τηλεθεατή πιο εύκολη.

Μαργιάννα Ψωμιάδου: «Στόχος του ΟΤΕ TV είναι η απογείωση της τηλεοπτικής εμπερίας» - εικόνα 2
Το σύνολο των αγώνων του Champions League και του Europa League έρχεται από τη νέα σεζόν στον OTE TV

Το μεγάλο νέο ήταν, βέβαια, η απόκτηση των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.
Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική αγορά θα προβάλλεται το σύνολο των αγώνων του Champions League και του Europa League, σε μια τηλεοπτική πλατφόρμα, τον ΟΤΕ TV. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η εμπειρία του συνδρομητή από τον Αύγουστο θα είναι μοναδική. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, όλα μας τα αθλητικά κανάλια είναι high definition. Οι αθλητικές μας εκπομπές θα μεταδίδονται από τα νέα στούντιο των OTE SPORT, τα οποία είναι διεθνών προδιαγραφών ως προς την αισθητική και το επίπεδο παραγωγής, από μια έμπειρη και πλούσια δημοσιογραφική ομάδα. Οι συνδρομητές μας είναι απαιτητικοί όσον αφορά την εικόνα, τον ήχο και τη δημοσιογραφική πλαισίωση των μεταδόσεων, κι αυτό που θα τους προσφέρουμε είναι μια εντελώς νέα και συναρπαστική εμπειρία.

Δεν είναι όμως μόνο το ποδόσφαιρο. Μου έρχεται στο μυαλό το τένις…
Σωστά. Έχουμε το πληρέστερο περιεχόμενο στο τένις: για έντεκα μήνες, μπορείτε να παρακολουθείτε το μεγαλύτερο μέρος των τουρνουά ATP MASTERS στα OTE SPORT καθώς και τρία Grand Slam μέσω του Eurosport, και όχι μόνο! Οι φίλαθλοι βρίσκουν επίσης στα αθλητικά κανάλια μας τη Formula 1, το MotoGP, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο μπάσκετ, το NBA. Αλλά δεν σταματάμε μόνο στα αθλητικά!

Μαργιάννα Ψωμιάδου: «Στόχος του ΟΤΕ TV είναι η απογείωση της τηλεοπτικής εμπερίας» - εικόνα 3
«Orange is the New Black»: Μία από τις ξεχωριστές καινούργιες σειρές του φετινού προγράμματος

Πράγματι. Το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σας περιεχόμενο αναβαθμίζεται συνέχεια.
Έχουμε αρκετό νέο κινηματογραφικό περιεχόμενο, χάρη στις αποκλειστικές μας συμφωνίες με τα στούντιο της Universal και της MGM, τη συνεργασία μας με τη Fox και την Disney καθώς και με σχεδόν όλες τις ελληνικές εταιρείες διανομής. Συνεχίζουμε τους κύκλους επιτυχημένων σειρών, όπως το «Fargo» από τον Σεπτέμβριο, 48 ώρες μετά την Αμερική, και το «Banshee» μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά παρουσιάζουμε και νέες σειρές όπως το βραβευμένο με Emmy και SAG «Orange is the New Black» του Netflix, το «Girlfriends’ Guide to Divorce» της Universal, την υπερπαραγωγή «Odyssey», το βρετανικό αστυνομικό «Fortitude» με τους Κρίστοφερ Έκλεστον και Στάνλεϊ Τούτσι. Τέλος, έχουμε επενδύσει σημαντικά στις βρετανικές σειρές οι οποίες παρουσιάζουν φοβερό ενδιαφέρον και υψηλά production values. Το θεωρούμε πλεονέκτημα να έχουμε στα OTE CINEMA σειρές του BBC όπως το «Sherlock», το «Luther» και το «Ripper Street» ή το «Downton Abbey» του ITV και το «Fortitude».

Αυτό το περιεχόμενο το απλώνετε σε ζώνες που διευκολύνουν τη δημιουργία συνηθειών.
Μέσα από τις ζώνες μας χτίζουμε τηλεοπτικά ραντεβού. Έχοντας πάνω από 500 πρεμιέρες ταινιών και 100 νέες σειρές το χρόνο, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους συνδρομητές μας ανάλογα με τα γούστα και τον τρόπο ζωής τους να προγραμματίσουν τι θα δουν και πότε και να ανακαλύψουν εύκολα το πλούσιο και ελκυστικό μας περιεχόμενο. Το 2014 δουλέψαμε πολύ πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, καθιερώνοντας ζώνες και ετοιμάζοντας καινούργιες που θα προσθέσουμε από τον Φεβρουάριο: έτσι, κάθε Δευτέρα έχουμε την Action Zone με ταινίες δράσης, την Τρίτη και την Τετάρτη σειρές back-2-back, την Τετάρτη τη ζώνη Ladies First με ταινίες που έχουν στο επίκεντρό τους τη γυναίκα, την Πέμπτη πρεμιέρες ανεξαρτήτως θεματικής κατηγορίας, την Παρασκευή τη νέα ζώνη με σειρές sci-fi και horror που θα προβληθούν σύντομα όπως το «Defiance», το «Dominion» και το «From Dusk Till Dawn», και την Κυριακή blockbusters. Επιπλέον, με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής προγραμμάτων (PVR), ο συνδρομητής μπορεί να προγραμματίσει την εγγραφή των αγαπημένων του προγραμμάτων και να τα παρακολουθήσει όποια στιγμή θέλει. Με μία μόνο κίνηση μπορεί να απολαμβάνει όλες τις επιλογές που του προσφέρονται χωρίς να αλλάζει το πρόγραμμά του, καθορίζοντας το δικό του ραντεβού.

Στο κινηματογραφικό περιεχόμενο δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον για το art house σινεμά.
Πιστεύουμε σε αυτό το είδος του κινηματογράφου και θέλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους συνδρομητές μας να απολαμβάνουν σπουδαίες art house και βραβευμένες ταινίες, όπως το «Boyhood» που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό στις αίθουσες, ήταν ο μεγάλος νικητής στις Χρυσές Σφαίρες και είναι υποψήφιο για 6 Όσκαρ, το «Ida», τον «Λευκό Θεό» που άνοιξε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ή το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο» με τη Βαλέρια Γκολίνο, που θα προβληθούν σύντομα στα κανάλια OTE CINEMA. Η εξαιρετική Βαλέρια Γκολίνο ήταν καλεσμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου –το οποίο υποστηρίζει εδώ και δύο χρόνια ο ΟΤΕ TV– όπου παρουσίασε το δικό της «Μέλι».

Μαργιάννα Ψωμιάδου: «Στόχος του ΟΤΕ TV είναι η απογείωση της τηλεοπτικής εμπερίας» - εικόνα 4
Η βραβευμένη συμπαραγωγή του OTE TV «Οικογενειακή Υπόθεση»

Με αφορμή την πρόσφατη «Οικογενειακή Υπόθεση» για τη μουσική οικογένεια των Ξυλούρηδων, στην παραγωγή της οποίας συμμετείχατε, θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για τη στήριξή σας στο ελληνικό σινεμά;
O OTE TV συμμετέχει ως συμπαραγωγός όχι μόνο σε εμπορικού προσανατολισμού ταινίες αλλά και σε ντοκιμαντέρ, όπως είναι η «Οικογενειακή Υπόθεση», η οποία πριν από λίγες ημέρες απέσπασε το χρυσό βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ FIPA στο Biarritz στην κατηγορία Τέχνη, και το «Life in the Borderlands» σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτμου, ή σε ταινίες μικρού μήκους. Στηρίζουμε τους νέους κινηματογραφιστές αλλά και το ελληνικό σινεμά που θεωρείται πιο «δύσκολο» και έχει μεγαλύτερη ανάγκη χρηματοδότησης, ενώ το OTE CINEMA 3, που προβάλλει παλιές και νέες ταινίες 24 ώρες το 24ωρο, είναι το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά ελληνικού κινηματογράφου στην τηλεόραση. Πέρυσι μάλιστα φιλοξενήσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 100 χρόνια της εθνικής κινηματογραφίας μας και προχωρήσαμε στην αποκατάσταση παλιών ταινιών σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπως το «Δάφνις και Χλόη». Βέβαια, συμμετέχουμε ως συμπαραγωγοί και σε πιο εμπορικές παραγωγές, όπως το «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Για το 2015 έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε στη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, στο «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη και στη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη! Οι κινηματογραφιστές θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας όχι μόνο για την οικονομική συμμετοχή, αλλά και για την προβολή της δουλειάς τους και το σεβασμό που τους δείχνουμε από την πρώτη ημέρα της συνεργασίας μας.

Πότε θα λανσαριστεί η υπηρεσία on the go;
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπηρεσία που θα δίνει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν κανάλια του ΟΤΕ TV μέσα από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το κινητό τους και θα διατεθεί εμπορικά στις αρχές του δεύτερου τριμήνου της χρονιάς. Επίσης, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, θα λανσάρουμε το 2015 έναν νέο αποκωδικοποιητή που θα παντρεύει τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και ευρυζωνικής σύνδεσης, Στο μεγαλύτερο μέρος της συνδρομητικής αγοράς, που έχει δορυφορική σύνδεση, θα του δίνουμε τη δυνατότητα να συνδυάσει την εικόνα υψηλής ευκρίνειας με τις διαδραστικές υπηρεσίες της ευρυζωνικής σύνδεσης, όπως replay TV, για ετεροχρονισμένη θέαση προγραμμάτων, και cinema on demand, για ενοικίαση ταινιών από έναν πλούσιο κατάλογο εμπορικών ταινιών και τίτλων πρώτης τηλεοπτικής προβολής. Μέσα από τις παραπάνω υπηρεσίες, οι συνδρομητές απολαμβάνουν πιο εύκολα και περισσότερο το αγαπημένο τους περιεχόμενο και τα κανάλια μας γίνονται μέρος της καθημερινής τους διασκέδασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.