Ο τρόμος μιλάει γαλλικά

Ποιοι είναι «Αυτοί που επιστρέφουν» και τι θέλουν από εμάς τους ζωντανούς στον ALPHA; Αυτή την αριστουργηματική γαλλική σειρά τρόμου δεν πρέπει να τη χάσετε με τίποτα... s’il vous plait!

Ο τρόμος μιλάει γαλλικά

Απ’ όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, ποιος να το περίμενε ότι η γαλλική, εκείνη με τα ξενέρωτα sitcoms και τις απομιμήσεις του «CSI» (τα οποία δικαιολογημένα κανείς δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να κατεβάσει) θα έβαζε τα γυαλιά στην αμερικανική τηλεοπτική τρομο-παραγωγή! Μαζί κι ένα μπράβο στον ALPHA που επέλεξε το «Αυτοί που επιστρέφουν» μία από τις μεγαλύτερες και απαιτητικότερες ως προς την εμπλοκή του τηλεθεατή εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων αντί για μια οποιαδήποτε άλλη σειρά, ξακουστή μεν, πολυκατεβασμένη και πολυσυζητημένη. «Αυτοί που επιστρέφουν» σε μια μικρή πόλη χωμένη στις γαλλικές Άλπεις είναι κάποιοι νεκροί που έχουν θαφτεί ακόμη και πολλά χρόνια πριν. Μόνο που όταν εμφανίζονται, αρτιμελείς και χωρίς επίγνωση της κατάστασής τους, μπροστά στους εμβρόντητους συγγενείς και φίλους, δεν σπεύδουν να τους κατασπαράξουν όπως θα συνέβαινε σε μια σειρά με ζόμπι, αλλά ζητούν να συνεχίσουν τη «ζωή» τους μαζί τους και να φάνε ένα πιάτο κανονικό φαγητό.

Ο τρόμος μιλάει γαλλικά - εικόνα 1

Βασισμένη στην ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό «Επιστρέφουν στη ζωή», αυτή η δημιουργία του Φαμπρίς Γκομπέρ (στις Νύχτες Πρεμιέρας είχε προβληθεί η ταινία του «Ο Simon Werner Εξαφανίστηκε») είναι εφιαλτική χωρίς να καταφεύγει σε εύκολα σοκαριστικά τρικ (η μουσική των Mogwai είναι ίσως αποτελεσματικότερη), ενώ σχεδόν δεν σου επιτρέπει να καταπιαστείς με συνωμοσιολογική αρλουμπολογία έτσι όπως σε έχει απορροφήσει στο μεταφυσικό σκηνικό της. Μπορεί η εμφάνιση των νεκρών να συνοδεύεται από μερικά περίεργα φαινόμενα, όπως η πτώση της στάθμης μιας λίμνης, όμως το «Αυτοί που επιστρέφουν» επιλέγει να κινηθεί υπαινικτικά, να εστιάσει στα ακραία συναισθήματα των ζωντανών και να παίξει με την «αθώα» εικόνα των νεκραναστημένων – κάπως έτσι τα σοκ σου έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Το «Αυτοί που περιμένουν» άνοιξε μια συζήτηση για τη διαφορετική προσέγγιση του τρόμου σε μια Αμερική που κοντεύει να πιστέψει ότι υπάρχουν ζόμπι. Εννοείται ότι δεν πρέπει να το χάσετε, ειδικά αν θέλετε να δείτε μια σειρά που μοιάζει με το πιο λεπτοδουλεμένο μυθιστόρημα που έχετε διαβάσει – ή αν νομίζετε ότι η «Εκδρομή» έφερε τα πάνω κάτω στην ελληνική τηλεόραση.

Το «Αυτοί που επιστρέφουν» κάνει πρεμιέρα στον ALPHA την Τρίτη 2/12 στις 22:30. Δείτε το trailer και το τηλεοπτικό spot για το soundtrack των Mogwai:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.