4 ξένες σειρές που αξίζει να δείτε στη ΝΕΡΙΤ

Ευτυχώς που υπάρχουν το «Boss», το «Επειγόντως τη μαμή», το «The Bridge» και το «Misfits» (αλλά και το «Sherlock» και το «Newsroom» που έρχονται προσεχώς) για να θυμόμαστε ότι έχουμε δημόσια τηλεόραση.

4 ξένες σειρές που αξίζει να δείτε στη ΝΕΡΙΤ

Ευτυχώς που υπάρχουν το «Boss», το «Επειγόντως τη μαμή», το «The Bridge» και το «Misfits» (αλλά και το «Sherlock» και το «Newsroom» που έρχονται προσεχώς) για να θυμόμαστε ότι έχουμε δημόσια τηλεόραση.

«Boss»

4 ξένες σειρές που αξίζει να δείτε στη ΝΕΡΙΤ - εικόνα 1

Το «Boss» συνδυάζει τις πολιτικές ίντριγκες του «House of Cards» και της «Δυτικής Πτέρυγας» με το προσωπικό δράμα ενός ανθρώπου με εξουσία ο οποίος έχει μια αδύναμη πλευρά που προσπαθεί να κρατήσει κρυφή – όπως δηλαδή ο Tony Soprano. Πρωταγωνιστής της σειράς που δημιούργησε ο Farhad Safinia (σεναριογράφος του «Apocalypto») είναι ο δήμαρχος του Σικάγο Tom Kane, ο οποίος πάσχει από μια εκφυλιστική νευρολογική διαταραχή και αρχίζει να καταρρέει καθώς αποφασίζει να την κρατήσει μυστική από τους συνεργάτες και την οικογένειά του. Δίκαια ο Kelsey Grammer, ο αγαπημένος μας ψυχίατρος Frasier Crane από το sitcom «Frasier», τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Το «Boss» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27/10 στις 23:00.

«Επειγόντως τη μαμή»

4 ξένες σειρές που αξίζει να δείτε στη ΝΕΡΙΤ - εικόνα 2

Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερες σειρές εποχής από τους Βρετανούς κι αυτό το δράμα του BBC με τις ιστορίες των νοσηλευτριών σε ένα μαιευτήριο-μοναστήρι στο Λονδίνο του ’50 είναι άλλη μία απόδειξη. Βασισμένο στα απομνημονεύματα της νοσοκόμας και μουσικού Jennifer Worth και εμπλουτισμένο με ιστορικά στοιχεία για τις (άθλιες) κοινωνικές συνθήκες της μεταπολεμικής βρετανικής κοινωνίας, το «Επειγόντως τη μαμή», μια παραγωγή της εταιρείας του Sam Mendes, πέτυχε να ρίξει από την κορυφή της τηλεθέασης ακόμη και το «Downton Abbey», ενώ προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Αμερική. Κεντρικό πρόσωπο είναι η Jenny Lee (Jessica Raine) και αφηγήτρια η Vanessa Redgrave, ενώ την προσοχή σας αξίζει η άγαρμπη και καλοσυνάτη Miranda Hart (υποδύεται την Camilla «Chummy» Browne), μια από τις πιο χαριτωμένες Βρετανίδες κωμικούς.

Ο 2ος κύκλος του «Επειγόντως τη μαμή» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 25/10 στις 21:10.

«The Bridge»

4 ξένες σειρές που αξίζει να δείτε στη ΝΕΡΙΤ - εικόνα 3

Άλλη μια σκοτεινή σκανδιναβική σειρά μεταφέρεται στην αμερικανική τηλεόραση και η μεταφορά του χώρου δράσης στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα δίνει μία διαφορετική πολιτικο-κοινωνική διάσταση στην πλοκή. Στο ριμέικ που δημιούργησαν ο συγγραφέας Elwood Reid και η Meredith Stiehm («Homeland», «Cold Case») μία Αμερικανίδα αστυνομικός (Diane Kruger) και ένας Μεξικανός συνάδελφός της (Demian Bichir) συνεργάζονται για τη σύλληψη ενός δολοφόνου κατά συρροή που δρα και στις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ η κυριαρχία των καρτέλ και η διαφορά της νοοτροπίας ανάμεσα σε Αμερικανούς και Μεξικανούς δυσχεραίνουν τη δουλειά τους. Πολύ ενδιαφέροντες δεύτεροι ρόλοι, ερμηνευμένοι από τον Matthew Lillard (η «φωνή» του Shaggy Rogers στις ταινίες με τον Scooby-Doo), τον Thomas M. Wright («Top of the Lake») και την Annabeth Gish.

Το «The Bridge» προβάλλεται ήδη. Επόμενο επεισόδιο τη Δευτέρα 27/10 στις 22:00.

«Misfits»

4 ξένες σειρές που αξίζει να δείτε στη ΝΕΡΙΤ - εικόνα 4

Υπάρχει μια παράδοση στην αγγλική τηλεόραση στην επιστημονική φαντασία («Doctor Who»), στις νεανικές σειρές («Skins») και, βέβαια, στην κωμωδία, κι αυτή η εμπειρία συγκεντρώνεται σε μια σειρά που θυμίζει το «Heroes», αλλά χωρίς τις υπέρμετρες φιλοδοξίες του. Μία ομάδα πέντε παραβατικών νέων που εκτίουν την ποινή τους προσφέροντας κοινωφελή εργασία, αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις εξαιτίας μία ηλεκτρικής καταιγίδας. Το «Misfits» είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός ειδών, αλλά και ένα σχόλιο για την αντικοινωνική παραβατική συμπεριφορά που έχει αποτελέσει μείζον ζήτημα για τη βρετανική κοινωνία. Όσοι γνωρίζεται ιταλικά, δείτε εδώ το ιταλικό web ριμέικ.

Το «Misfits» προβάλλεται ήδη. Επόμενο επεισόδιο την Παρασκευή 24/10 στις 00:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.