Πού θα φτάσει το «The Walking Dead»;

Η πρεμιέρα του 5ου κύκλου της μετα-αποκαλυπτικής σειράς που βλέπουμε και στο ελληνικό FOX πέρασε στην ιστορία ως η δημοφιλέστερη μετάδοση της καλωδιακής τηλεόρασης.

Πού θα φτάσει το «The Walking Dead»;

Όταν στις αρχές του Οκτωβρίου του 2010 βρέθηκα στο Λονδίνο για να μιλήσω με τον Andrew Lincoln και τη Sarah Wayne Callies για την καινούργια σειρά με ζόμπι στην οποία πρωταγωνιστούσαν, κανείς μας δεν φανταζόταν ότι το «The Walking Dead» θα κατέρριπτε στην έναρξη κάθε σεζόν το ρεκόρ της προηγούμενης. Για την ιστορία: ο πιλότος συγκέντρωσε 5,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, η πρεμιέρα του 2ου κύκλου 7,3 εκατομμύρια, του 3ου 10,9 και του 4ου 16,1. Και φτάνουμε στο πρωτοφανές νούμερο των 17,3 εκατομμυρίων τηλεθεατών που παρακολούθησαν την αμερικανική πρεμιέρα του 5ου κύκλου την περασμένη Κυριακή 12/10 στο AMC (η ελληνική πρεμιέρα έγινε λίγες ώρες μετά, τη Δευτέρα το βράδυ, στο FOX). Όχι ότι δεν το περιμέναμε, καθώς το timeline στο Twitter ήταν γεμάτο από ανυπόμονα tweets όλη την Κυριακή! Έτσι, το επεισόδιο «No Sanctuary» έριξε το «High School Musical 2» από την κορυφή των πιο επιτυχημένων μη αθλητικών μεταδόσεων της καλωδιακής τηλεόρασης, αποδεικνύοντας ότι στην εποχή που το τηλεοπτικό προϊόν διαχέεται σε πολλές πλατφόρμες, υπάρχουν ακόμη τηλεοπτικά events που καθηλώνουν τον κόσμο μπροστά στην παραδοσιακή συσκευή. Οι προβλέψεις λένε ότι όταν συνυπολογιστούν τα νούμερα από τις ψηφιακές συσκευές εγγραφής, η τελική τηλεθέαση του συγκεκριμένου επεισοδίου θα φτάσει τα 22 εκατομμύρια τηλεθεατές. Μπορεί τα ζόμπι του «The Walking Dead» να σέρνονται, αλλά η επιτυχία τους κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

Ο 5ος κύκλος του «The Walking Dead» προβάλλεται στο ελληνικό FOX κάθε Δευτέρα στις 22:30 αμέσως μετά την Αμερική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.