Ετοιμάστε καφέ περιμένοντας το «Twin Peaks»

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, η τολμηρή σειρά του David Lynch και του Mark Frost που όρισε νέους κανόνες στην τηλεοπτική μυθοπλασία, επιστρέφει το 2016 μ’ ένα σύντομο κύκλο εννιά επεισοδίων.

Ετοιμάστε καφέ περιμένοντας το «Twin Peaks»

Ετοιμάστε πολλές κούπες δυνατού μαύρου καφέ (όπως αυτόν που κατανάλωνε μανιωδώς ο Dale Cooper) για να σας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι να επιστρέψει τo 2016 στο αμερικανικό καλωδιακό Showtime μία από τις πιο παράξενες, εφιαλτικές, διεστραμμένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης – ίσως δεν θα βρείτε άλλη που να μπορεί να δικαιολογήσει όλους αυτούς τους επιθετικούς προσδιορισμούς στον υπερθετικό. Το «Twin Peaks» του David Lynch και του Mark Frost ξεκίνησε το 1991 στο ABC (τότε ήταν ένα πρωτοποριακό ρίσκο για την αμερικανική τηλεόραση) και ακολουθούσε τον πράκτορα του FBI Dale Cooper στη διαλεύκανση της δολοφονίας της Laura Palmer σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Δημιουργώντας ένα μοναδικό οπτικό σύμπαν μέσα στο οποίο χώραγαν από τους συνειρμούς των ονείρων μέχρι τους διαλόγους μιας σαπουνόπερας και την ανεξίτηλη μουσική του Angelo Badalamenti, το «Twin Peaks» έγινε στα δύο χρόνια της προβολής του και στα 23 που ακολούθησαν μία παγκόσμια εμμονή. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, λοιπόν, η σειρά επιστρέφει για να ξαναπιάσει το νήμα της υπόθεσης μ’ ένα σύντομο κύκλο εννιά επεισοδίων. Η ίδια δυάδα (Lynch και Frost) θα γράψει το σενάριο, ο Lynch θα σκηνοθετήσει όλα τα επεισόδια και, αν πιστέψουμε το tweet του («Καλύτερα ν’ ανάψω αυτή την καφετιέρα και να βρω το μαύρο κοστούμι μου»), ο Kyle MacLachlan θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής. Το μονόλεπτο special announcement προκαλεί ρίγη τηλε-συγκίνησης:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.