Σε εκκρεμότητα η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision

Αν η EBU δεν αναγνωρίσει ως μέλος της τη ΝΕΡΙΤ, η χώρα μας δεν θα λάβει μέρος στην επόμενη Eurovision, η Μπέσσυ Αργυράκη δεν θα έχει τι να σχολιάσει και το MAD θα μείνει χωρίς show. 

Σε εκκρεμότητα η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision

Απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα αν θα πάρουμε μέρος στην επόμενη Eurovision έδωσε η ΝΕΡΙΤ. Για την ακρίβεια, δεν έδωσε απάντηση αλλά διευκρινίσεις, καθώς αρμόδια για την απόφαση είναι η EBU, η οποία δεν έχει αναγνωρίσει ως μέλος της τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση (αυτήν από την οποία παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο και δεν έχει δημοσιογράφους και καινούργιο πρόγραμμα), αποκλείοντας έτσι και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού. Το αίτημα για ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο και μέχρι τότε τα δεδομένα είναι τα εξής: η Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών της Ευρώπης έχει εκφράσει με επιστολή στον πρωθυπουργό σοβαρές ανησυχίες για την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τρία στελέχη (Μακρυδημήτρης, Μορώνης, Χωμενίδης) υπέβαλαν την παραίτησή τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας διαφόρων κυβερνητικών παρεμβάσεων (κυρίως ως προς την κάλυψη της δραστηριότητας του κ. Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ), το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ έχει προσωρινό πρόεδρο έναν συνταξιούχο γενικό διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, η εισαγγελία ερευνά τις καταγγελίες για τις προσλήψεις δημοσιογράφων κι η ΝΕΡΙΤ Sports δείχνει Euro του 2004. Όλα αυτά μάλλον εκμηδενίζουν τις πιθανότητες να βρεθεί η Μπέσσυ Αργυράκη στα παράθυρα για να σχολιάσει την ελληνική συμμετοχή, ή να διοργανώσει το MAD άλλο ένα show…

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις της ΝΕΡΙΤ για τη συμμετοχή στη Εurovision του 2015:

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.

2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.