Το διπλό στοίχημα της «Μοντέρνας οικογένειας»

Η μεταφορά του αμερικανικού sitcom «Modern Family», που αποτυπώνει τα νέα οικογενειακά ήθη, έρχεται στο MEGA την Πέμπτη 20/3 με ένα με ένα πολύ καλό καστ, εξάπτοντας την περιέργειά μας για την απόδοση του σεναρίου.

Το διπλό στοίχημα της «Μοντέρνας οικογένειας»

Πώς είναι η μοντέρνα οικογένεια; Ε, λοιπόν, μια τηλεοπτική σειρά μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό – αρκεί να μην είναι ελληνική, γιατί θα νομίζεις ότι η οικογένεια είναι το φέουδο μιας πεθεράς με υποτελείς ευνουχισμένους γιους… Αυτή είναι κι η πρόκληση για την ελληνική μεταφορά του «Modern Family». Να μεταφέρει δηλαδή επιτυχημένα την κοινωνιολογικής υφής κωμωδία (και να παραμείνει πιστή στο ύφος που είχε το πρωτότυπο, τουλάχιστο στους πρώτους κύκλους του), χωρίς να παγιδευτεί στις προσμονές ενός κοινού το οποίο έχει συνηθίσει (ή μάθει) να θεωρεί αστείες τις υστερικές και μη ρεαλιστικές αντιδράσεις των ηρώων που έχουν παρελάσει από τις ελληνικές κωμικές σειρές. Το αμερικανικό «Modern Family», φορτωμένο με βραβεία και υπερθετικούς χαρακτηρισμούς που είναι πάρα πολλά για να καταμετρήσουμε, έχει καταφέρει να αποτυπώσει μέσα από τους όρους του sitcom τα νέα οικογενειακά ήθη, αλλά και να κάνει τον mainstream Αμερικανό να αναγνωρίσει στις τρεις οικογένειες που πρωταγωνιστούν τις δυναμικές της δικής του οικογένειας – στην πέμπτη του σεζόν, το «Modern Family» εξακολουθεί να κάνει πολύ καλές επιδόσεις στην τηλεθέαση. Είναι πολύ δύσκολη, επομένως, η δουλειά που έχει να κάνει ο Αποστόλης Τσαούσογλου στην απόδοση του σεναρίου – στο παρελθόν, ο ίδιος έχει δουλέψει τις μεταφορές του «L.A.P.D.», του «Λάκη του γλυκούλη» και του «Με λένε Βαγγέλη». Ο σκοπός είναι φυσικά η τηλεθέαση και αν το «Κάτω Παρτάλι» έκανε τους ανθρώπους του MEGA να χαμογελούν, η «Μοντέρνα οικογένεια» θα πρέπει να τους κάνει να πανηγυρίσουν. Από την άλλη όμως, η πρωτότυπη σειρά θεωρείται καθοριστική απ’ όσους έχουν γυρίσει την πλάτη στην ελληνική τηλεόραση, γι’ αυτό στην περίπτωση των εκπτώσεων το κράξιμο θα είναι ηχηρότατο. Αυτά είναι, λοιπόν, τα πορτρέτα των μελών των τριών οικογενειών της «Μοντέρνας οικογένειας», ερμηνευμένα από ένα καστ που υπόσχεται πολλά:

Ο Τάκης (Αντώνης Καφετζόπουλος), πατέρας της Φαίης (Ζέτα Δούκα) και του Δημήτρη (Δημήτρης Μακαλιάς), χώρισε μετά από πολλά χρόνια γάμου και ξαναπαντρεύτηκε την Κάρμεν (Κλέλια Ρένεση) – μια εντυπωσιακή και αρκετά νεότερή του γυναίκα, κολομβιανής καταγωγής. Στα δεύτερα -ήντα γίνεται και πάλι πατέρας, αφού η Κάρμεν έχει ένα 10χρονο αγοράκι από τον πρώτο της γάμο, τον πολύ ώριμο για τα χρόνια του, Ντιέγκο (Άλκης Πανταζόπουλος). Και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε που ο Τάκης μεγάλωνε τα δικά του παιδιά, τα οποία έχουν πια τις δικές τους οικογένειες.

Η Φαίη με τον σύζυγό της Φίλιππο (Κώστας Κόκλας) έχουν τρία παιδιά: την όμορφη και λίγο επιπόλαιη Δανάη (Κωνσταντίνα Μεταξά), την πανέξυπνη και –ας μην κρυβόμαστε– σπασίκλα Αλεξάνδρα (Μαρία Πατέλη) και τέλος, τον Πάνο (Πέτρος Ζάμπακας), τον καπετάν φασαρία της οικογένειας. Μόνιμη έγνοια για τη Φαίη, που άφησε την καριέρα της για χάρη της οικογένειάς της, είναι να αναθρέψει σωστά τα παιδιά της, ή πιο συγκεκριμένα να τα αποτρέψει από τα λάθη που έκανε η ίδια στα νιάτα της. Ο Φίλιππος είναι μάλλον πιο ξέγνοιαστος και τον ενδιαφέρει περισσότερο να είναι ένας cool μπαμπάς που τα παιδιά του τον γουστάρουν και τον βλέπουν σαν κολλητό τους.

Ο Δημήτρης και ο σύντροφός του Λάμπρος (Γιώργος Τζαβάρας), ζευγάρι εδώ και πολλά χρόνια, αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να γίνουν γονείς υιοθετώντας ένα μωράκι. Είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες: ο Δημήτρης πιο εσωστρεφής και συγκρατημένος, ο Λάμπρος πιο χαλαρός κι έξω καρδιά. Και οι δύο θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό ως γονείς αλλά ο καθένας έχει σίγουρα τον τρόπο του.

Η «Μοντέρνα οικογένεια» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 20/3 στις 22:20 στο MEGA (#ModernaOikogeneia). Δείτε τα teasers:







Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.