Βρετανικές τηλεοπτικές συγκινήσεις στον OTE TV

Αστυνόμοι του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά και μυθολογικοί και μυθιστορηματικοί ήρωες πρωταγωνιστούν στις τέσσερις βρετανικές σειρές που ήρθαν στο OTE Cinema 1HD.

Βρετανικές τηλεοπτικές συγκινήσεις στον OTE TV

Οι βρετανικές σειρές αξίζει να αρχίσουν να μπαίνουν σιγά-σιγά στο τηλεοπτικό διαιτολόγιό μας. Και υπάρχουν πάρα πολλές απ’ αυτές – εκτός από το «Downton Abbey» και το «Sherlock», που καλώς έγιναν μόδα. Ένα όχι και τόσο μικρό δείγμα (τέσσερις πρεμιέρες σε δύο μέρες!) μας παρουσιάζει ο OTE TV στο OTE Cinema 1HD απ’ την Τρίτη 11/3, συστήνοντάς μας μια τηλεόραση που σεβόμαστε εξ ονόματος (BBC είναι αυτό στην παραγωγή!), αλλά εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε καλά.

1. Atlantis

Βρετανικές τηλεοπτικές συγκινήσεις στον OTE TV - εικόνα 1

Για να ευχαριστηθείτε αυτή τη σειρά από τους δημιουργούς του «Merlin» και του «Misfits», χρειάζεται να παραμερίσετε την απαίτησή σας για πιστή μεταφορά της αρχαιοελληνικής μυθολογίας. Γιατί άλλωστε να δούμε μια πιστή αντιγραφή όταν διάφοροι ήρωες της μυθολογίας μπορούν να συναντηθούν στην Ατλαντίδα, αλλά και να αντιμετωπίσουν δράκους; Γυρισμένο στο Μαρόκο, το «Atlantis» θέλει τον Ιάσονα (Jack Donnelly) να μεταφέρεται στη χαμένη πόλη αναζητώντας τον πατέρα του, και να συγκατοικεί με τον Πυθαγόρα (Robert Emms) και τον Ηρακλή (Mark Addy). Όσα περιμένουν εκείνον και τους τηλεθεατές, τα αναγγέλλει μια μάντισσα (Juliet Stevenson), και όπως φαίνεται από την παραγγελία και δεύτερου κύκλου της σειράς, δεν θα είναι λίγα. (Πρεμιέρα: Τρίτη 11/3, 21:00, στο OTE Cinema 1HD του OTE TV)

2. Luther

Βρετανικές τηλεοπτικές συγκινήσεις στον OTE TV - εικόνα 2

Οτιδήποτε με τον Idris Elba πρωταγωνιστή αξίζει να το δεις – εντάξει, όχι το «Ghost Rider: Το Πνεύμα της Εκδίκησης». Ο Nelson Mandela τού «Mandela: Ο Δρόμος προς την Ελευθερία» υποδύεται σ’ αυτό το ψυχολογικό δράμα τον αστυνομικό John Luther, στον οποίο οι παρατηρητικοί θα αναγνωρίσουν στοιχεία της Jane Tennison τού «Prime Suspect» ή του επιθεωρητή Wallander. Εδώ σταματούν οι συγκρίσεις, γιατί ο χαρακτήρας που έχει γράψει ο (σχεδόν άπειρος δημιουργός της σειράς) Neil Cross είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στην αστυνομική τηλεόραση, καθώς αναμετράται με το έγκλημα όχι μόνο στον επαγγελματικό, αλλά και στον προσωπικό του χώρο – στο πλευρό του βρίσκεται η δολοφόνος Alice Morgan (Ruth Wilson), η οποία λειτουργεί ως σύμβουλός του σε ένα δάνειο από τη «Σιωπή των Αμνών». Σκοτεινό, προκλητικό και γοητευτικό, το «Luther» χάρισε στον πρωταγωνιστή του μία Χρυσή Σφαίρα, έκανε τρεις κύκλους στην τηλεόραση και ετοιμάζεται να περάσει στη μεγάλη οθόνη. (Πρεμιέρα: Τρίτη 11/3, 22:00, στο OTE Cinema 1HD του OTE TV)

3. The Musketeers

Βρετανικές τηλεοπτικές συγκινήσεις στον OTE TV - εικόνα 3

Περιπέτεια, έρωτας και ξιφομαχίες. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Αυτή η σειρά εποχής βασίζεται φυσικά στους χαρακτήρες του Αλέξανδρου Δουμά από τους «Τρεις σωματοφύλακες», τους οποίους υποδύονται οι Luke Pasqualino (Ντ’ Αρτανιάν), Tom Burke (Άθως), Santiago Cabrera (Άραμις) και Howard Charles (Πόρθος), ενώ τον δαιμόνιο καρδινάλιο Ρισελιέ ο βραβευμένος με τηλεοπτικό BAFTA για το «The Thick of It» (και καινούργιος Doctor τού «Doctor Who») Peter Capaldi. Η σειρά είναι ολόφρεσκη (έκανε πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της χρονιάς), στρώνει γρήγορα κάνοντας ενδιαφέροντες τους χαρακτήρες, ενώ συνάντησε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε το BBC παρήγγειλε και δεύτερο κύκλο. (Πρεμιέρα: Τετάρτη 12/3, 21:00, στο OTE Cinema 1HD του OTE TV)

4. Ripper Street

Βρετανικές τηλεοπτικές συγκινήσεις στον OTE TV - εικόνα 4

Ποιος είπε ότι οι σειρές εποχής σημαίνει μόνο πανέμορφα κοστούμια και πολυτελείς επαύλεις; Στα τέλη του 19ου αιώνα, το ανατολικό Λονδίνο δεν ήταν και τόσο ειδυλλιακό μέρος για να ζει κάποιος. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν τρεις αστυνομικοί (τους υποδύονται οι Matthew Macfadyen, Jerome Flynn και Adam Rothenberg), οι οποίοι έξι μήνες μετά από τον τελευταίο φόνο του Τζακ του Αντεροβγάλτη σαρώνουν την πάμφτωχη περιοχή για να ανακαλύψουν αν ο περίφημος εγκληματίας είναι ο ένοχος μιας νέας σειράς δολοφονιών. Με εντυπωσιακή αναπαράσταση εποχής και πολύ καλές ερμηνείες, το «Ripper Street» θα μπορούσε να συγκριθεί με τον «Sherlock Holmes» του Guy Ritchie, μόνο που εδώ η βαριά ατμόσφαιρα θέλει γερό στομάχι. Αν και κομμένη μετά από την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου της, η σειρά «διασώθηκε» από την Amazon, η οποία ανέλαβε να κάνει την παραγωγή του τρίτου κύκλου, διανέμοντάς τον (αλά Netflix) μέσω της υπηρεσίας Prime Instant Video. (Πρεμιέρα: Τετάρτη 12/3, 22:00, στο OTE Cinema 1HD του OTE TV)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.