O «Άμπακος» είναι μια χαλαρή, μοντέρνα κρεατοταβέρνα με μια ζεστή ατμόσφαιρα που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή, χάρη στο ξύλινο ντεκόρ που αναδίδει σπιτική ζεστασιά. Το εκπληκτικό φωτιστικό από κορμό ελιάς που αιωρείται στο χώρο, η φυσική ξύλινη «ταπετσαρία» από κορμούς δέντρων κομμένων σε φέτες και τα άνετα σεπαρέ μάς δίνουν μιαν αίσθηση χαλαρωτικής απλότητας. Το μενού, που επιμελείται ο βραβευμένος chef Χρήστος Τζιέρας, έχει ως βάση απλές και ιδιαίτερες κοπές κρέατος, που προέρχονται κυρίως από ντόπιες φάρμες αλλά και από Ουρουγουάη και Αμερική.
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και τα περιβόητα πιάτα ημέρας, που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές από όλην την Ελλάδα, με κρέατα βιολογικής εκτροφής από αυτόχθονες ελληνικές φυλές βοοειδών, βουβαλιών και μαύρων χοίρων. Δοκιμάστε τα εκπληκτικά κοντοσούβλια, την καπνιστή πανσέτα Κρήτης, το τριώροφο burger από τρεις κοπές Black Angus και μοιραστείτε τη φημισμένη tomahawk σπαλομπριζόλα του. Διανύοντας τον 3ο χρόνο λειτουργίας του, ο «Άμπακος» έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα καθημερινό, comfort food καταφύγιο κι έχει αποκτήσει ένα ετερόκλητο μεν, πιστό δε κοινό που δεν εκτιμάει μόνο το ποιοτικό κρέας ή το εξαιρετικό ψήσιμο αλλά και τις προσιτές τιμές του. O «Άμπακος» ανοίγει καθημερινά 12.30 μ.μ.-1 π.μ.
Tip: Η ενημερωμένη λίστα κρασιών και το ευγενικό, ανεπιτήδευτο service ολοκληρώνουν την εμπειρία.
2ας Μεραρχίας 14 & Φίλωνος 66, Πειραιάς
Τηλ. 2104525251
Facebook: https://www.facebook.com/AbakosNo1/