afieroma

Τα ιδιαίτερα μπαρ της Αθήνας

Από τις πιάτσες του downtown ως τις ανερχόμενες nightlife γειτονιές του Χαλανδρίου και της Γλυφάδας, κάνουμε focus σε ξεχωριστά στέκια όπου η προσωπικότητα μετράει.

Stemfyla

Stemfyla

Ρακή μπαρ στον Χολαργό

Ένα εναλλακτικό μπαρ αποσταγμάτων ενισχύει την ανανεωμένη –talk of the town– πιάτσα του Χολαργού και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία με καθαρές ελληνικές γεύσεις.

Tο μπαρ «Stemfyla» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στον Χολαργό, ο οποίος εξελίσσεται σταθερά σε ένα από τα πιο αγαπημένα spots της πόλης. Όπως... αποκαλύπτει το όνομά του, ειδικεύεται στα αποστάγματα και μάλιστα σε αυτά με ελληνική καταγωγή. Ο χώρος υποστηρίζει το concept με μελετημένες διακοσμητικές πινελιές κι ένα καλαίσθητο δέσιμο ανάμεσα σε υλικά όπως το ξύλο, ο χαλκός και το μάρμαρο. Ο κατάλογός του είναι ιδιαίτερα φροντισμένος και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του τσίπουρου, επιλεγμένη ρακή, αντιπροσωπευτικές ετικέτες κρασιών και μπίρες από την Αταλάντη, το Άργος, τη Σαντορίνη και τη Χαλκίδα. Για τους λάτρεις των υψηλών αλκοολικών βαθμών, η λίστα εμπλουτίζεται με ελληνική βότκα και τζιν. Τα πιάτα που τα συνοδεύουν αντλούν έμπνευση από την τοπική ελληνική κουζίνα: το φαβέτο περαστό έχει εκπληκτική υφή και γεύση, το κρητικό απάκι με αβγό είναι νοστιμότατο και το μεσογειακό ριζότο με ντοματίνια, θυμάρι, ρίγανη και φέτα αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης. Δικής τους έμπνευσης τα cocktails με ελληνική βάση, homemade το οινόμελο και τα ρακόμελα με μυστικά βότανα.

TIP: Από τα cocktails ξεχωρίζουν το Ρακίτο με ρακή, μαύρη ζάχαρη, δυόσμο και λάιμ και το Νούμερο 1 με παλαιωμένο τσίπουρο, μανταρίνι, σιρόπι κανέλας, φλούδα μανταρινιού και ξύσμα κανέλας.

Stemfyla Φανερωμένης 8, Χολαργός , τηλ. 2169000752

Αφετηρία:
Προορισμός: