Call me by Your Name

Φιλμ ξεχωριστό, έκδοση Blu-ray φροντισμένη, πρόταση αξιοπρόσεκτη

Call me by Your Name

Δεν είναι ομολογουμένως πολλές - και σίγουρα όχι αρκετές - οι ταινίες που εξερευνούν την διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας των ομοφυλόφιλων ανθρώπων με ευαισθησία αλλά ρεαλισμό. Αυτή του Luca Guadagnino - υποψήφια για 4 βραβεία Oscar- το κάνει ακριβώς έτσι, σκιαγραφώντας ποιητικά έναν 17χρονο ώριμο εγκεφαλικά μα ανώριμο συναισθηματικά, ο οποίος στην διάρκεια ενός καλοκαιριού ανακαλύπτει πως όλα όσα θεωρούσε πως γνώριζε στα "θέματα της καρδιάς" ήταν τελικά πολύ λίγα και πως η έκπληξη, η αγαλλίαση κι ο πόνος είναι "κομμάτια της εξίσωσης" όταν μιλά κανείς για τον έρωτα. Με καλογραμμένο σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία, υπέροχες ερμηνείες και μουσική, το Call Me by Your Name ήταν αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες καλλιεχνικές δημιουργίες που προσφέρθηκαν σε κινηματογραφική αίθουσα μέσα στο 2017 - ανεξαρτήτως θέματος. Αυτή η ταινία κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά σε μορφή DVD/Blu-ray. Αξιολογώντας την δεύτερη βρίσκεται κανείς προ... ευχάριστης έκπληξης: η εικόνα και ο ήχος της είναι ολοφάνερα υψηλότερου επίπεδου ποιότητας από αυτήν που λάβαμε στα σινεμά, υπογραμμίζοντας η πρώτη τα "καθαρά" κάδρα και την ονειρική παστέλ παλέτα που έχει συνειδητά επιλεγεί, ο δεύτερος την κατευθυντικότητα και την άψογη υφή της ομιλίας. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό, καθώς η καλλιτεχνική αξία του φιλμ αναδεικνύεται έξοχα από τον οπτικοακουστικό του τομέα, ακόμη κι αν το είδος στο οποίο ανήκει δεν χαρακτηρίζεται από ευκαιρίες για ειδικά εφέ ή εντυπωσιασμό γενικότερα.

Call me by Your Name - εικόνα 1

Τα extras του Blu-ray είναι ομολογουμένως τυπικά - σχολιασμός συντελεστών και σκηνοθέτη, υλικό από τα γυρίσματα κλπ. - όμως τo Call me by Your Name αξίζει μία θέση στην συλλογή κάθε σινεφίλ βάσει της κινηματογραφικής του ποιότητας και μόνο. Η πολύ καλή τεχνική μεταφορά στην οικιακή έκδοση είναι, όταν όλα έχουν ειπωθεί, το... "κερασάκι στην τούρτα"!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021