Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

Cannon

Για 1η φορά υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon" στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (Vrilissia Solidarity) και σε συνεργασία με τον οργανισμό Genderhood, τον Canon Photographer Γιώργο Μασχαλίδη και τον πeripatos.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη συνεργασία ανάμεσα στη νεότερη και την πιο παλιά γενιά με συνδετικό κρίκο τη φωτογραφία. Στόχος είναι να καταρριφθούν τα στερεότυπα, να αυξηθεί η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ένταξη και η ίση μεταχείριση όλων. Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους. Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται από τις 18 μέχρι και τις 20 Ιουνίου μεταξύ 6-8 μ.μ., στο Πάρκο πρώην Ναυτικής Βάσης. Η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.

Την πρωτοβουλία αυτή διατρέχουν δύο βασικές αρχές: η οικοδόμηση ενός ασφαλούς πλαισίου έκφρασης και δια βίου μάθησης και η ανάπτυξη μίας ισότιμης και συνεργατικής δυναμικής μεταξύ δύο διαφορετικών γενεών. Στην εποχή μας, δεν προσφέρονται πολλές ευκαιρίες συνεργασίας, εκτός της οικογένειας, μεταξύ γιαγιάδων και παππούδων με τα εγγόνια τους. Ενθάρρυνοντας τη δημιουργία κοινών εμπειριών που συμβάλλουν στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην αντιμετώπιση διαγενεακών προκαταλήψεων, οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, αντλούν έμπνευση από το προσωπικό βίωμα για να αποτυπώσουν φωτογραφικά τις θεματικές της δράσης.

Η δράση εμπνέεται από την ιαπωνική φιλοσοφία Kyosei, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και στρατηγικής της Canon, όπου οραματίζεται οργανισμοί και άνθρωποι - ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή κουλτούρας- να συμβιώνουν και να συνεργάζονται αρμονικά για το κοινό καλό και να συμβάλλουν στην ευημερία της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους, ηλικίας 6-12 ετών, συμμετείχαν για 4 εβδομάδες σε μια μοναδική εμπειρία μέσω μιας σειράς εργαστηρίων που επικεντρώθηκαν στις θεματικές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Φωτογραφίας. Τον κύκλο εργαστηρίων εισηγήθηκε ο οργανισμός Genderhood, ο οποίος βοήθησε στο να δημιουργηθούν δυνατά μηνύματα πού καταρρίπτον τα στερεότυπα όπως: "Τα αγόρια κλαίνε, όπως και τα κορίτσια!", "Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι δυνατοί!", "Οι γιαγιάδες δεν έχουν πάντα όρεξη για μαγείρεμα, έχουν και άλλα ενδιαφέροντα!".

Μικροί και μεγάλοι, επίσης μυήθηκαν στον κόσμο της φωτογραφίας σαν εργαλείο ανάδειξης της οπτικής αφήγησης με τη βοήθεια του Canon Photographer Γιώργου Μασχαλίδη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

11/04/2023

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021

Nintendo Switch OLED Edition

Βελτιωμένο στα σημεία, ως πρώτη αγορά όμως προτιμητέο