Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: στη μάχη κατά της πανδημίας με τη στήριξη του PlayStation

Κατασκευή προστατευτικών ασπίδων για αξιόλογο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: στη μάχη κατά της πανδημίας με τη στήριξη του PlayStation

Πιστό στο πνεύμα της κοινωνικής προσφοράς αλλά και της καινοτομίας, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεχίζει τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού κατασκευάζοντας ασπίδες προσώπου στο εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών του, με σύμμαχο και αρωγό το PlayStation. Οι προστατευτικές αυτές ασπίδες θα αξιοποιηθούν για τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον COVID-19: το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζεται με το PlayStation σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για την κατασκευή ειδικών ασπίδων προσώπου στο εργαστήριο ψηφιακών τεχνολογιών του FabLab, με σκοπό να τις προσφέρει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας. Το PlayStation, συνεισφέροντας στην προσπάθεια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος να διαθέσει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας, υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και παίρνει θέση στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά της πανδημίας. Με στόχο να παραχθούν κατά μέσο όρο 160 ασπίδες εβδομαδιαίως, το PlayStation προχώρησε σε σχετική δωρεά προς το σχολείο, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υλικά. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία έγινε δυνατή η παραγωγή 500 ασπίδων προστασίας προσώπου, οι οποίες συγκεκριμένα διατέθηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό, γιατρούς των ΜΕΘ, καθώς και άλλες ειδικότητες, για τις οποίες οι ασπίδες αυτές είναι πολύτιμες. Με τη χρήση των ασπίδων επιτυγχάνεται παράλληλα και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης, που είναι σημαντική και στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία και η συναναστροφή.

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: στη μάχη κατά της πανδημίας με τη στήριξη του PlayStation - εικόνα 1

Οι υγειονομικές μονάδες της χώρας που έχουν ήδη γίνει αποδέκτες της συγκεκριμένης προσφοράς είναι οι Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Αρεταίειο Νοσοκομείο, Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο και Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Οι ασπίδες προσώπου κατασκευάζονται στο FabLab του Pierce, το εργαστήριο των ψηφιακών τεχνολογιών του Σχολείου. Η παραγωγή των προστατευτικών ασπίδων έχει ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο, αξιοποιώντας τους τέσσερις 3D εκτυπωτές καθώς και το lasercutter που διαθέτει το FabLab. Όλα τα υλικά κατασκευής φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Οι προσωπίδες που τυπώνονται στο FabLab του Pierce πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Υγείας.

H αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κα Κλώντια Καρύδη, σχολίασε σχετικά: «Ως μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαχρονικά πιστεύει έμπρακτα στην κοινωνική προσφορά, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά η δυνατότητα να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στο έργο των εργαζομένων σε νοσοκομεία και άλλους φορείς υγείας. Ήταν συγκινητική η ευγνωμοσύνη με την οποία μας ευχαρίστησαν όλοι εκείνοι που δούλεψαν σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε το PlayStation για τη συνεισφορά του».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021