EKOME: η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι

H εθνική μας αποστολή δημιουργών video games στην έκθεση Nordic Game/Nordic Game+

EKOME: η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι

EKOME: η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι

H εθνική μας αποστολή δημιουργών video games στην έκθεση Nordic Game/Nordic Game+

Το ΕΚΟΜΕ δηλώνει δυναμικά «παρών» στον διεθνή χάρτη της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών και υποστηρίζει έμπρακτα την εγχώρια παραγωγή και τους Έλληνες επαγγελματίες σε μια αγορά γεμάτη επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετέχοντας με εθνικό περίπτερο στη διοργάνωση Nordic Game (27-29/5) και Nordic Game+ (25-27/11) που πραγματοποιείται στο Μάλμο της Σουηδίας.

Το Nordic Game αποτελεί έκθεση-θεσμό για το ψηφιακό παιχνίδι, συγκεντρώνοντας εκθέτες από εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας βιομηχανίας (Unity, Microsoft, Epic Games μεταξύ άλλων), εκδότες ψηφιακών παιχνιδιών (publishers), πλήθος επαγγελματιών και ανεξάρτητων παραγωγών, ακαδημαϊκών, αλλά και τους λάτρεις των games σε μια μεγάλη γιορτή για το ψηφιακό παιχνίδι. Στη διαδικτυακή έκδοση της διοργάνωσης (27-29/5), δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης, καθώς πάνω από 400 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Η εθνική αποστολή συγκροτήθηκε από το ΕΚΟΜΕ έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος στα μέλη του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδας. Σε συνεργασία με τους Σουηδούς διοργανωτές που προσάρμοσαν την ετήσια έκθεση στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία Covid-19, οι ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στη διαδικτυακή εκδοχή της μέσω ειδικών διαπιστεύσεων που παρέχει το ΕΚΟΜΕ σε όλες τις προγραμματισμένες ομιλίες και τα workshops, ενώ εγγράφονται στο σύστημα Meet2Match, εξασφαλίζοντας συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, επαγγελματίες και εκδότες ψηφιακών παιχνιδιών. Τέλος, τα παιχνίδια που παρουσιάζουν θα διαγωνιστούν και στο Publisher Market, τον διαγωνισμό δικτύωσης και βράβευσης ανερχόμενων έργων του Nordic Game. Για την έκθεση του Νοεμβρίου, έχει εξασφαλισθεί από το ΕΚΟΜΕ κεντρικό περίπτερο σε κομβικό σημείο της διοργάνωσης, καθώς και πλήρεις διαπιστεύσεις και πρόσβαση στις συναντήσεις, τις ομιλίες, τις παρουσιάσεις και τα workshops.

Οι 6 εταιρείες που συμμετέχουν με το εθνικό περίπτερο του ΕΚΟΜΕ στο Nordic Game+ είναι οι: Tamasenco, Pyrseia Informatics, Envy Softworks, Rocket Cola Studio, Dragontale Studio και W.U.W.D?Games. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του ΕΚΟΜΕ για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην εγχώρια παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών, αλλά και στην ανάδειξη των Ελλήνων επαγγελματιών, μέσω της υποστήριξης της συμμετοχής τους σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται παγκοσμίως στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας απαιτούν ευελιξία στους τρόπους προβολής και δικτύωσης, ενώ παράλληλα ευνοούν τις διαδικτυακές εμπειρίες ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης που παρέχουν τα ψηφιακά παιχνίδια. Το ΕΚΟΜΕ αντιμετωπίζει με αυξημένο ενδιαφέρον τη σημασία που έχει η παραγωγή του ψηφιακού παιχνιδιού στην Ελλάδα και εργάζεται συστηματικά για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Η στήριξη της ελληνικής εγχώριας παραγωγής ψηφιακών παιχνιδιών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς στην προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργειών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΣΤΑς ΦΑΡΚΩΝΑς
15/11/2021

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021

Nintendo Switch OLED Edition

Βελτιωμένο στα σημεία, ως πρώτη αγορά όμως προτιμητέο

Kena: Bridge of Spirits

Ταξίδι μαγικό, στο PS5 αποκλειστικό

Death Stranding Director's Cut

Ξεχωριστή παραγωγή στην καλύτερή της εκδοχή

PLG Disrupt: συνέδριο για Product-Led Growth τον Οκτώβριο

Πλούσιο πρόγραμμα, σημαντικοί ομιλητές και διαδραστικές επιλογές για τους συμμετέχοντες

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο ποδοσφαίρου σε video game...; Ω, ναι!