Pacific Rim: Uprising

Όχι αριστούργημα, μα υπερθέαμα σε κορυφαία έκδοση Blu-ray

Pacific Rim: Uprising

Ναι, ΟΚ, το αρχικό Pacific Rim του 2013 μπορεί να μην ήταν το αριστούργημα όλων των εποχών για την κατηγορία των ταινιών δράσης και φαντασίας, ήταν ωστόσο αξιοπρεπές, είχε ως βάση ενδιαφέρουσες ιδέες και δυνατότητες για εντυπωσιακές σκηνές - οπότε ορθώς η Universal έκρινε πως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία, εξ ου και το Uprising. Το πρόβλημα είναι πως οι δημιουργοί του δεν απομακρύνθηκαν αρκετά από το αρχικό ώστε να αποφύγουν και τα προβλήματά του τα κινηματογραφικά, οπότε καταλήξαμε πάλι σε ένα φιλμ αδύναμο σεναριακά που επιδιώκει να καλύψει τους επιφανειακούς του χαρακτήρες με φαντεζί ειδικά εφέ και τις θεαματικές μάχες ανάμεσα στα γιγάντια ρομπότ και τα τέρατα που προβλέψιμα απειλούν και πάλι την ανθρωπότητα. Θέτει έτσι τον πήχυ χαμηλά και... παραμένει εκεί. Αυτές οι εντυπωσιακές μάχες, ωστόσο, και τα φαντασμαγορικά ειδικά εφέ "δίνουν ρέστα" σε υπερυψηλή ευκρίνεια και ωθούν την έκδοση του Uprising σε δίσκο Ultra HD Blu-ray από κάτι κοινότυπο, σε κάτι αξιοπρόσεκτο. Τόσο η ανάλυση 4Κ όσο και η απόδοση χρώματος με την τεχνολογία HDR προσδίδουν στην εικόνα της ταινίας διάσταση συναρπαστική με την λεπτομέρεια και την αληθοφάνεια που προθέτουν. Ο ήχος είναι το ίδιο υψηλού επιπέδου, με εκπληκτικά πειστική απόδοση των εφέ από πολλαπλές κατευθύνσεις, συγκλονιστική συμμετοχή του subwoofer στις σεκάνς της δράσης και διαυγείς διαλόγους. Τα extras του Ultra HD Blu-ray είναι τα τυπικά είναι η αλήθεια - σχολιασμός σκηνοθέτη, ανάλυση ειδικών εφέ κλπ - όμως προσφέρονται όλα ανεξαιρέτως σε υπερυψηλή ευκρίνεια, κάτι που σπανιότατα συναντά κανείς σε καταναλωτικές κυκλοφορίες φιλμ.

Pacific Rim: Uprising - εικόνα 1

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, φυσικά, το Pacific Rim: Uprising ανήκει στην κατηγορία των... "αν ναι, τότε ναι", υπό την έννοια ότι για να αγοράσει κανείς το UHD Blu-ray του (στην συσκευασία περιλαμβάνεται και το Blu-ray) θα πρέπει να ενδιαφέρεται έστω και σε βασικό επίπεδο για την ταινία αυτή καθ' αυτή. Οι έχοντες, ωστόσο, ποιοτικά συστήματα home cinema με αξιόλογες δυνατότητες καλά θα κάνουν να μην το αγνοήσουν, γιατί το UHD BD περιέχει μερικές σκηνές αληθινά... demo επιπέδου σε εικόνα και ήχο. Ο νοών, νοείτω!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021