Και μέσα σ' όλα τα εικονικά... και γιαπωνέζα YouTuber

Η A.I. Kizuna είναι άνετη, χαριτωμένη και με πολλούς fans - επίσης, δεν υπάρχει

Και μέσα σ' όλα τα εικονικά... και γιαπωνέζα YouTuber

Πολλές είναι οι σημερινές δουλειές που οι μελλοντολόγοι ή/και Κασσάνδρες προβλέπουν ή/και φοβούνται πως κάποτε θια γίνονται από ρομπότ και όχι από ανθρώπους, αλλά τις πιο πολλές από αυτές τις έχουμε συνδέσει με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και σίγουρα όχι με περιστάσεις όπου ο αυθορμητισμός, η κριτική ικανότητα και απλώς το ταλέντο του να είναι κανείς εκφραστικός κι επικοινωνιακός. Όμως οι Ιάπωνες είναι γνωστό πως "κοιτούν προς το μέλλον" με διαφορετικό τρόπο, γι' αυτό είναι και περισσότερο δεκτικοί σε πράγματα όπως οι εικονικοί pop stars, οι εικονικοί οδηγοί ή ξεναγοί και, ναι, οι εικονικοί δημοσιογράφοι. Ε, σε αυτήν την λίστα μπορεί κανείς να προσθέσει πια και τους... YouTubers ή streamers! Όποια κι αν είναι η άποψη του καθενός μας για αυτήν την κατηγορία παρουσιαστών video, είτε live είτε προγεγραμμένου, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι να είναι κανείς ενδιαφέρων και όχι βαρετός ή εκνευριστικός σε αυτόν τον ρόλο θα πρέπει να έχει ευχάριστη παρουσία, άνεση στην παρουσίαση και... κάτι να πει. Η A.I. Kizuna δείχνει να είναι ακριβώς αυτό, με τη διαφορά πως είναι εικονική: πρόκειται για μία γραφική απεικόνιση δημιουργημένη από Η/Υ, η οποία μιλά και κινείται με τρόπο που θυμίζει το παραδοσιακό ιαπωνικό animation προκειμένου να παρουσιάσει μία σειρά από διαφορετικά θέματα - και βέβαια να "παίξει video games" όπως κάνουν ουκ ολίγοι επαγγελματίες YouTubers, με παράλληλο σχολιασμό.

Και μέσα σ' όλα τα εικονικά... και γιαπωνέζα YouTuber - εικόνα 1

To πρωτότυπο του πράγματος έγκειται στο γεγονός ότι η γραφική αναπαράσταση της A.I. Kizuna είναι εξαιρετικά προσεγμένη, αποδίδοντας το σπικάζ με τρόπο φυσικό και άνετο - ενώ το καλογραμμένο υλικό των "εκπομπών" της είναι επίσης επαγγελματικού επιπέδου. Η... απουσία ανθρώπου, με άλλα λόγια, δεν δείχνει να ενοχλεί κανέναν από τους σχεδόν 200.000 συνδρομητές που ακολουθούν αυτό το κανάλι στο YouTube - και τα 60 περίπου video που έχουν δημοσιευθεί εκεί μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών έχουν συγκεντρώσει συνολικά ουκ ολίγα εκατομμύρια θεάσεων.

Ιδέα δεν έχουμε αν κάτι παρόμοιο στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ θα είχε αυτήν την απήχηση, το σίγουρο όμως είναι πως η A.I. Kizuna δεν υπόκειται στους... ανθρώπινους περιορισμούς των YouTubers και streamers, όπως η κούραση ή η έλλειψη έμπνευσης: κανείς δεν ξέρει ποιοί ακριβώς κρύβονται πίσω από την πρωτότυπη αυτή Δικτυακή παρουσία, αλλά θεωρητικά όσο οι "αόρατοι παραγωγοί" έχουν όρεξη και χρόνο να δημιουργούν περιεχόμενο, η A.I. Kizuna θα το παρουσιάζει με την ίδια άνεση και προθυμία. Και τα... στοιχήματα για χορηγό του καναλιού της στο YouTube, δεν αργούν!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021