Silicon Valley: να αυτονομηθεί η California από τις ΗΠΑ

H κοιτίδα της τεχνολογίας δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον Trump - στόχος της δημοψήφισμα έως το 2019

Silicon Valley: να αυτονομηθεί η California από τις ΗΠΑ

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από την ημέρα ανάδειξης του Donald Trump ως του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών: ενός αποτελέσματος-σοκ που εξέπληξε πολλούς (μα όχι όλους), προδίδει έναν αδιαμφισβήτητα διχασμένο λαό και αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα και αγορές. Οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι ακριβώς... πολλά υποσχόμενες, καμία όμως δεν είναι πιθανώς τόσο αρνητική όσο αυτή της μεγαλύτερης τεχνολογικής κοινότητας στον κόσμο, αυτής της περίφημης Silicon Valley: του τμήματος της California δηλαδή όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες πολλές από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και Internet στον πλανήτη, μαζί με τα σχετικά ερευνητικά κέντρα και τα κέντρα χρηματοδότησης των μικρότερων εταιρειών που δοκιμάζουν καινούργια πράγματα (startups). Με μία λέξη: η Silicon Valley θα επιδιώξει να... αποσχιστεί από τις ΗΠΑ και να μην υπόκειται στις αποφάσεις της κυβέρνησης Trump! Πράγματι, ενώ είναι βεβαίως κοινό μυστικό το γεγονός ότι στην πολιτεία της California εδώ και πολλά χρόνια οι Δημοκρατικοί συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους στις εθνικές εκλογές, η ανάδειξη Trump έφερε την ανοχή των ανθρώπων που ηγούνται της Silicon Valley στο όριο. Όλες, μα όλες οι εταιρείες και οι διάσημες προσωπικότητες του τεχνολογικού χώρου - με την εξαίρεση των Peter Thiel και Palmer Luckey των PayPal και Oculus αντίστοιχα - φοβούνται πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα εφαρμόσει μέτρα εχθρικά προς την καινοτομία, την διατήρηση προσωπικών δεδομένων και τις πρακτικές λειτουργίας των εταιρειών τους γενικότερα. Είχε ξεκινήσει πριν από τις εκλογές, λοιπόν, μία πρωτοβουλία με την ονομασία "New California" από έναν αριθμό στελεχών σε μικρές και μεγάλες εταιρείες, με απώτερο σκοπό την διενέργηση έως το 2019 δημοψηφίσματος που θα καθορίσει αν και κατά πόσο οι κάτοικοι της California θέλουν να συνεχίσουν να υπάγονται στις ΗΠΑ ή αν προτιμούν να αυτονομηθούν.

Silicon Valley: να αυτονομηθεί η California από τις ΗΠΑ - εικόνα 1

Η κίνηση των τεχνολογικών εταιρειών φαντάζει αρχικά υπερβολική, είναι ωστόσο αλήθεια πως το προφίλ των περισσότερων κατοίκων της συγκεκριμένης πολιτείας έχει απομακρυνθεί σημαντικά εδώ και πολύ καιρό από το συνηθέστερο προφίλ Αμερικανού πολίτη. Η Silicon Valley έχει συγκεντρώσει τεχνικούς και ειδικούς απ' όλο τον κόσμο, όλες τις χώρες και φυλές, ενώ το Hollywood έχει επίσης συμβάλλει στην διεύρυνση προσωπικών επιλογών ζωής και πεποιθήσεων αμέτρητων ανθρώπων που εμπλέκονται με την βιομηχανία του θεάματος όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε, δε, πως η οικονομία της California δεν είναι μόνο μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη όλων των άλλων αμερικανικών πολιτειών, αλλά η... έκτη μεγαλύτερη παγκοσμίως σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν είναι, με άλλα λόγια, τόσο παράξενο που τόσο πολλοί ηγέτες της τεχνολογίας στις ΗΠΑ, και πιθανώς οι Καλιφορνέζοι γενικότερα, θεωρούν ότι η πολιτεία τους μπορεί να λειτουργήσει άνετα χωρίς να υπάγεται στην κεντρική διακυβέρνηση του Trump. Λες να...;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Tech

Εμπνέοντας έναν κόσμο αλλαγής με το πρόγραμμα "Γεφυρώνοντας Γενεές της Canon"

Το αποτέλεσμα της δράσης είναι μια φωτογραφική έκθεση, η οποία λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανοχής, του σεβασμού και του ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2023

Σειρά Samsung Galaxy S23: και δύναμη, και στυλ

Τα νέα smartphone της εταιρείας ικανότερα απο ποτέ, διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις σου

Πώς μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα γιατρό κοντά σου;

Πώς μπορείτε να τον βρείτε εύκολα και γρήγορα; Η απάντηση κρύβεται στο instadoctor.gr.

Πολυαναμενόμενα smartphones που καταφθάνουν φέτος

Αναμφισβήτητα, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα αποτελούν ξανά τάση.

5 video games για τη νέα χρονιά

Ξαναέρχεται ο Kratos. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός.

Honor 50 5G

Επανεκκίνηση με στυλ, επιστροφή με αξιώσεις

Forza Horizon 5

Το καλύτερο μέχρι σήμερα, το καλύτερο της κατηγορίας του για το 2021