Krabo

13 ↑

Κομψό, boho, μοντέρνο και νόστιμο, το καινούργιο beach lounge restaurant, που φέρει την υπογραφή του «Margi», ανανεώνει όμορφα την αθηναϊκή ριβιέρα.

Krabo

Κομψό, boho, μοντέρνο και νόστιμο, το καινούργιο beach lounge restaurant, που φέρει την υπογραφή του «Margi», ανανεώνει όμορφα την αθηναϊκή ριβιέρα.

Krabo - εικόνα 1

Βουτάς στη θάλασσα και προτού καλά καλά στεγνώσει το μαγιό περπατάς ξυπόλυτος και κάθεσαι σε στιλάτες ξύλινες πολυθρόνες, για να απολαύσεις το ωραίο σου γεύμα και να ρεμβάσεις. Αυτή η εικόνα ήταν όνειρο θερινής νυκτός πριν από μερικά χρόνια στην Αθήνα. Πλέον όμως η αθηναϊκή ριβιέρα εξελίσσεται και προσφέρει στους Αθηναίους ό,τι πιο φυσιολογικό για μια μητρόπολη ανοιχτή στη θάλασσα.

Σε αυτό το πλαίσιο η οικογένεια Αγιοστρατίτη του ξενοδοχείου «The Margi» δημιούργησε φέτος, στον άγνωστο στους πολλούς, γοητευτικό Κόλπο Ζώσκα στο Καβούρι, το «Krabo». Ένα πολύ boho μπαρ-ρεστοράν, αναπτυγμένο σε πολλά επίπεδα για διαφορετικά σενάρια καλοπέρασης.

Krabo - εικόνα 2
Ο σεφ του «Krabo», Δημήτρης Γουβιανάκης

Τέρμα αριστερά, στην υψηλότερη βαθμίδα, έχει στηθεί ένα lounge bar με πολύ κομψές λεπτομέρειες, σαν από φωτογράφηση ντιζάιν περιοδικού, το οποίο τροφοδοτεί τον κόσμο με ωραία κοκτέιλ, η μουσική από τους εναλλασσόμενους DJs είναι ταιριαστή, ενώ η θέα ανοίγεται στο υπό κατασκευή «Four Seasons» στον Αστέρα, έχοντας σε πρώτο πλάνο εντυπωσιακούς ογκόλιθους στεφανωμένους με τα χαρακτηριστικά του αττικού τοπίου πεύκα, που πίσω τους μαντεύεις πολυτελείς βίλες.

Cool, επιμελώς ατημέλητα­ «κρεβάτια» για δύο, με σκέπαστρα από λεπτά κλαδιά δέντρων και ντιζαϊνάτα τραπεζάκια, συνεχίζουν το lounge σε πιο χαλαρό στιλ και πιο κάτω οι αμφιθεατρικά τοποθετημένες, περιποιημένες ξαπλώστρες. Πηγαίνεις από το πρωί αν θέλεις, για βουτιά και breakfast, και συνεχίζεις, φυσικά, με μπάνιο και γεύμα ή διαλέγεις το «Krabo» μόνο για τη βραδινή σου έξοδο. Το μαγαζί ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας, αφήνοντας ελεύθερο ένα κομμάτι κάτω αριστερά.

Krabo - εικόνα 3

Στον κύριο χώρο του εστιατορίου, τώρα, δεσπόζει το ξύλο στο γλυκό φυσικό του χρώμα μαζί με το ψαθί, και μια συγχορδία από ζευγάρια, οικογένειες και παρέες –πολλοί από τους οποίους έχουν αέρα Κολωνακίου και Βουλιαγμένης– γεμίζουν το «Krabo», το οποίο έχει κάνει σουξέ. Στην κουζίνα ο σεφ του «Margi» Παναγιώτης Γιακαλής έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με τον σεφ του «Krabo» Δημήτρη Γουβιανάκη, μια πολύ μοντέρνα κουζίνα, που παίζει πολύ με τα θαλασσινά, αγαπάει όμως και το κρέας.

Από το υγρό βασίλειο έρχονται ωραία πιάτα, όπως το καρπάτσιο σολομού,
όπου το πολύ ωραίο ξινό και πικάντικο ντρέσινγκ από wasabi και λεμόνι yuzu μαζί με πικάντικες τσιμπιές από φύτρες horseradish κοντράρουν επιτυχημένα τη νόστιμη λιπαρότητα του ψαριού σε ένα East meets West fusion· οι έντονα γευστικές γαρίδες, είτε ψητές με μυρωδάτη βινεγκρέτ μαϊντανού είτε σε ρόλο μπέργκερ, ανάμεσα σε ψωμάκι­ με ταιριαστή πικάντικη μαγιονέζα· η μακαρονάδα με κυδώνια, που έχει το προσόν να συνδυάζει την θαλασσινή αύρα των οστράκων με την umami νοστιμάδα τυριού και ρεβιθιού σε έναν comfort συνδυασμό. Οι ψητές σαρδέλες με κρεμμύδι και μυρωδικά είναι συμπαθέστατες, αλλά το χταπόδι με μους αβοκάντο είναι αδύναμο, καθώς του λείπουν η οξύτητα και κάτι πικάντικο για να το ανεβάσουν.

Τα δύο κορυφαία πιά­τα είναι καταρχάς το καλαμάρι με την απρόσμενα τρυφερή υφή, που κάνει τις λωρίδες του να μοιάζουν με ντελικάτη οφθαλμαπάτη μακαρονιών bucatini και συνδυάζεται με γλυκιά ιωδιούχα γεύση αχινού, κρέμα ταραμά και ψητές τορτίγιες· κι έπειτα εκείνο το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι, που έρχεται άψογα al dente, με το ζωμό του να του δίνει βαθιά­ νοστιμιά και τη σάρκα του, πασπαλισμένη με φρυγανιά panko, να τραγανίζει.

Krabo - εικόνα 4

Η σαλάτα που συνδυάζει φύλλα από baby σπανάκι­ και παντζάρι έχει το προσόν να εμπλουτίζεται με μυρωδάτο σχαριστό λαδοτύρι και umami μαύρου και λευκού σουσαμιού, ενώ τα τραγανά φύλλα κάνουν παιχνιδιάρικη την υφή της. Στο κομμάτι του κρέατος παίζουν μπάλα δημοφιλείς κοπές Black Angus (rib eye, T-bone, tomahawk), υπάρχουν όμως κι ενδιαφέροντα μπριζολάκια μαύρου χοίρου, κοτόπουλο με σάλτσα ταντούρι κι ένα εντυπωσιακό «πιάνο» από spare ribs μαύρου χοίρου επίσης, σιγομαγειρεμένο μέχρι να μελώσει, με ταιριαστή γλυκοπικάντικη σάλτσα και ωραίες τηγανητές πατάτες να τραγανίζουν δίπλα του.

Το γλυκό με το μαριναρισμένο τσουρέκι, το παγωτό βανίλια και τις μαριναρισμένες φράουλες εκφράζει τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης. Η κρέμα σοκολάτας caramelia με brownies ατμού, αέρινες μαρέγκες, passion fruit και μαριναρισμένες φράουλες θα κεντρίσει χορδές chocomaniac. Το κοντράστ μους σοκολάτας με παγωτό φράουλα και crumble κακάο είναι σκληρό και όχι επιτυχημένο. Το πολύ καλό σέρβις είναι από τα ατού του «Krabo».

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 8/8.

Krabo Κόλπος Ζώσκα, Kαβούρι, 2108963309. Ωράριο λειτουργίας: All day. Τιμή (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ): € 50-60. Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Κοντά στο εστιατόριο.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια