Dada’s

13

Καυτό όνομα off Broadway, έμφαση στο ψαγμένο κρέας, δυνατό bar και όμορφο ρεστοράν, χωριστά πλέον το ένα από το άλλο.

Dada’s

Tηλ:

Τιμές:

€30 - €45

Καυτό όνομα off Broadway, έμφαση στο ψαγμένο κρέας, δυνατό bar και όμορφο ρεστοράν, χωριστά πλέον το ένα από το άλλο.

Dada’s - εικόνα 1

Ατμοσφαιρική ντιζαϊ­νιά: Δεν είναι καθόλου τυχαία η φήμη που έχει αποκτήσει το «Dada’s» στα ευρύτερα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αθήνας. Το μαγαζί της Νέας Πεντέλης μένει ανοιχτό όλη την ημέρα και είναι πολύ όμορφο. Παλιότερα το μπαρ και το ρεστοράν ήταν μπλεγμένα. Τώρα η σάλα με το ντιζαϊνάτο κόκκινο κεφάλι ελαφιού πάνω από το τζάκι έχει γίνει αποκλειστικά μπαρ με δυνατή μουσική και κρεμασμένους vintage πολυελαίους, ενώ στο χώρο που θυμίζει θερμοκήπιο (χάρη στην οφθαλμαπάτη με τα αναρριχητικά φυτά) «κατοικεί» το εστιατόριο.
Η αύρα του είναι φιλόξενη και χαλαρωτική και το ντεκόρ έξυπνο: το ξύλινο πάτωμα, το ασπρόμαυρο πλακάκι, οι διάφανες γλάστρες και οι στιλάτες side chairs σε διάφορα χρώματα δημιουργούν μια πολύ οικεία ατμόσφαιρα που σε παροτρύνει να κάνεις το μαγαζί στέκι σου. Υπάρχει πολλή θετική ενέργεια στο χώρο και οι παρέες –νεότεροι και μεγαλύτεροι– εκπέμπουν αυτό το feeling. Τα τζάμια αντανακλούν και πάλι τον ήχο που έρχεται από το μπαρ, αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλιότερα.

Dada’s - εικόνα 2

Επίκεντρο το κρέας: Χωρίς να είναι καθαρόαιμο steak house, το «Dada’s» δηλώνει με τις εκπαιδευτικές σελίδες στον κατάλογό του τις επιλογές του σε ­διάφορες ασυνήθιστες αλλά και δημοφιλείς κοπές αμερικάνικου Black Angus ελευθέρας βοσκής ιβηρικού χοιρινού bellota και γαλλικής «αράχνης». Άλλωστε, όλες οι πρώτες ύλες, των οποίων η προέλευση αναγράφεται στην τελευταία σελίδα του καταλόγου, είναι εξαιρετικές. Οι εντυπώσεις από ένα αγαπημένο μου κομμάτι όπως το διάφραγμα (hanger steak ή onglet) είναι πάρα πολύ καλές: εξαιρετική τρυφεράδα, βαθιά νοστιμιά και όμορφα ινώδης υφή. Παρόμοια η αίσθηση και για το πολύ καλό, διαφορετικής υφής top blade.

Τα κρέατα σερβίρονται λιτά, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και με μια φρέσκια σαλάτα. Οι τηγανητές πατάτες που παραγγείλαμε ήρθαν ωραία τραγανές. Νόστιμο πολύ είναι και το ιβηρικό χοιρινό, που όμως το έψησαν λίγο παραπάνω και του στέρησαν πόντους καθώς έχασε χυμούς. Η νοστιμάδα, πάντως, είναι ραμμένη στην ούγια της κουζίνας του. Το γεύεσαι στην μπολονέζ με φρέσκα λινγκουίνι και κιμά από τρία κρέατα, άγγιγμα τρούφας και ωραία επιλογή πεκορίνο για τρίψιμο. Το παστίτσιο γαίας με τα αργοψημένα λαχανικά και το τρουφάτο πεκορίνο είναι βελτιωμένο­ και η σάλτσα ντομάτας που το συνοδεύει το μπολιάζει με φρεσκάδα­ και umami. Τη στριφτόπιτα τη χαίρεσαι σε πολύ καλή και ανανεωμένη εκδοχή, με το τραγανό της φύλλο, την ιδιαίτερα αφράτη γέμιση από πετρωτό τυρί Χαλκιδικής και τη γαρνιτούρα από θεάρεστα μελωμένα ντοματάκια.

Το new style ceviche σολομού είναι περισσότερο γιαπωνέζικο παρά περουβιανό, αλλά η σάρκα του ψαριού έχει γοητευτική λιπαρότητα, είναι κρουστή και η σόγια μαζί με τα τραγανά φύκια wakame της πάνε πολύ. Τα γλυκά είναι μια ιδέα πιο πίσω από το φαγητό. Ξεχώρισα­ την κρέμα λευκής σοκολάτας­ namelaka. Η κουζίνα του «Dada’s» εξελίσσεται συνεχώς και βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 18/10.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Dada’s

Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια